Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρκία: Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016 οι μισθοί των πρακτόρων αυξήθηκαν 72%

Τα έξοδα προσωπικού στον τουρκικό οργανισμό πληροφοριών – MİT αυξήθηκαν κατά 72 τοις εκατό, όπως σημειώνει τούρκικο δημοσίευμα. «Τα έξο...







Τα έξοδα προσωπικού στον τουρκικό οργανισμό πληροφοριών – MİT αυξήθηκαν κατά 72 τοις εκατό, όπως σημειώνει τούρκικο δημοσίευμα.

«Τα έξοδα προσωπικού στη MIT αυξήθηκαν κατά 72 % σε σύγκριση με το 2016, όταν έγινε η προδοτική απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου. Οι δαπάνες προσωπικού πληροφοριών, που ήταν 768 εκατομμύρια 877 χιλιάδες λίρες το 2016, αυξήθηκαν σε 1 δισεκατομμύριο 319 εκατομμύρια 781 χιλιάδες λίρες το 2020», σημειώνει η Sözcü.

Ο λόγος της αύξησης είναι η νέα πολιτική απασχόλησης, η πρόσληψη μεγάλου αριθμού ηλεκτρονικών και γλωσσομαθών και οι δαπάνες που γίνονται για τοπικά δίκτυα πληροφοριών σε χώρες όπου βρίσκονται φυγάδες μέλη του FETÖ.

Το νέο κτριο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στην Άγκυρα, εγκαινιάστηκε στις 6 Ιανουαρίου 2020.

Σύμφωνα με πηγές πληροφοριών, ο Χακάν Φιντάν εξελίχθηκε από υφυπουργός σε πρόεδρος το 2018, ενώ βρίσκεται στο τιμόνι των μυστικών υπηρεσιών εδώ και 11 χρόνια.

Ο Φιντάν έκανε μια ριζική αλλαγή στην απασχόληση του προσωπικού μετά τις 15 Ιουλίου 2016.

Ενώ οι ειδικοί πληροφοριών του FETÖ που είχαν διεισδύσει στο ίδρυμα, υποψήφιοι αξιωματικοί από το Υπουργείο Εξωτερικών με απόσπαση, το προσωρινό προσωπικό του Στρατού και Αστυνομίας απολύθηκαν, πολλοί μηχανικοί υπολογιστών, ηλεκτρονικών, επικοινωνιών και γλωσσομαθείς προσλήφθηκαν με τη νέα πολιτική απασχόλησης.

Σημαντική αύξηση παρατηρήθηκε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, και στα μυστικά κονδύλια της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών.
--

The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.