Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Θερίζει» τους Ταλιμπάν η Βόρεια συμμαχία - Περίπου 180 νεκροί από χθες σε «ομηρικές» μάχες στην «Κοιλάδα του θανάτου»

''Ομηρικές'' μάχες στην κοιλάδα του Παντζσίρ που διαδραματίζεται μια τρομερή ιστορία εκδίκησης κατά των Ταλιμπάν Όλα εδώ πλ...








''Ομηρικές'' μάχες στην κοιλάδα του Παντζσίρ που διαδραματίζεται μια τρομερή ιστορία εκδίκησης κατά των Ταλιμπάν

Όλα εδώ πληρώνονται, αναφέρει το γνωστό ελληνικό ρητό, το οποίο έχει απόλυτη εφαρμογή στην περίπτωση των Μουτζαχεντίν Ταλιμπάν στο πολύπαθο Αφγανιστάν.

Περίπου 135 Ταλιμπάν σκοτώθηκε από τα επίλεκτα μέλη της Βόρειας συμμαχίας στο Παντζσίρ και 45 ακόμη σκοτώθηκαν στην #Κάπισα μέσα σε 24 μόνο ώρες.

Την ίδια στιγμή πέντε χιλιάδες πάνοπλοι και εκπαιδευμένοι από τις ΗΠΑ, καταδρομείς περιμένουν στο Παντζσίρ οπλισμένοι με όλα των ειδών τα όπλα αλλά και βαρύ πυροβολικό.

“Δεν είμαστε συνηθισμένοι Commandos. Είμαστε αυτοί που αρνήθηκαν να παραδοθούν και θα παλέψουμε μέχρι θανάτου. Καλώς ήρθατε στο Panjshir”, δηλώνει ο επικεφαλής τους.

Πριν λίγο η Βόρεια Συμμαχία του Παντζσίρ παρέδωσε μάλιστα τα πτώματα των Ταλιμπάν που σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις, δείχνοντας μεγαλοψυχία στους Μουτζαχεντίν.

Οι Ταλιμπάν έχουν κυκλώσει και πολιορκούν την περιοχή της συγκεκριμένης κοιλάδας για πάνω από μία εβδομάδα, με σφοδρές συγκρούσεις να αναφέρονται εδώ και αρκετές ημέρες, αλλά η μία αποτυχία διαδέχεται την άλλη.

Οι δυνάμεις της αντίστασης στην επαρχία Panjshir του Αφγανιστάν παρέδωσαν τα πτώματα 40 μαχητών των Ταλιμπάν, οι οποίοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στην επαρχία, δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος της Βόρειας συμμαχίας Φαχίμ Ντάστι.

"Ο εχθρός επεδίωκε επανειλημμένα να εισέλθει στην περιοχή Σοτούλ [της επαρχίας Παντζσίρ] από τον Τζαμπάλ Σαράτζ, αλλά αποτύγχανε κάθε φορά", είπε ο Ντάστι.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, τα πτώματα των πεσόντων παραδόθηκαν στους Ταλιμπάν με τη μεσολάβηση των πρεσβυτέρων του οικισμού Γκιουλμπαχάρ.

Ο Ντάστι ενημέρωσε ότι δεν υπήρξαν συγκρούσεις προς αυτή την κατεύθυνση, προσθέτοντας ότι οι δυνάμεις της αντίστασης ελέγχουν όλα τα περάσματα στο Παντζσίρ.

Ο Ντάστι ανέφερε ότι οι Ταλιμπάν έχουν χάσει πάνω από 350 μαχητές, ενώ δεν αποκάλυψε τα θύματα της Βόρειας συμμαχίας.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης επιβεβαίωσαν επίσης τις αναφορές ότι αρχίζουν να φτάνουν αεροσκάφη στη πολιτοφυλακή του Αχμάντ Μασούντ στο Παντζσίρ, κάτι που δίνει πολύ μεγάλες ευκαιρίες για την αναδιοργάνωση των τακτικών αφγανικών δυνάμεων κατά των Ταλιμπάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.