Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΛΑΒΕΤΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΑΣ τωρα που έρχεται ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ: 10 οικονομικοί τρόποι για να κρατήσετε ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΖΕΣΤΟ

Μπορεί να μην έχουμε νιώσει ακόμη το τσουχτερό κρύο του χειμώνα, αλλά με το πέρας των ημερών σίγουρα θα χρειαστούμε ζεστασιά στο σπίτι μα...





Μπορεί να μην έχουμε νιώσει ακόμη το τσουχτερό κρύο του χειμώνα, αλλά με το πέρας των ημερών σίγουρα θα χρειαστούμε ζεστασιά στο σπίτι μας...
Γι αυτό, οποιονδήποτε τρόπο θέρμανσης και αν έχετε επιλέξει, έχετε κατά νου μερικές οικονομικές πρακτικές που θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε όσο το δυνατόν πιο ζεστό το σπίτι σας.

1. Κλείστε τη χαραμάδα της κεντρικής εισόδου. Προμηθευτείτε ένα ειδικό «μαξιλαράκι» που μπαίνει ακριβώς πίσω από την εξώπορτα του σπιτιού, προκειμένου να καλύψετε το κενό που επιτρέπει στο κρύο να εισέλθει.

2. Ελέγξτε τα παράθυρα για διαρροές. Χρησιμοποιήστε ένα αναμμένο σπίρτο για να ελέγξετε πιθανές διαρροές από τα παράθυρά σας. Εάν παρατηρήσετε κάποιο κενό, κλείστε το με ένα παλιό t-shirt, εωσότου επιδιορθώσετε τη ζημιά.

3. «Ενισχύστε» τις κουρτίνες σας. Τοποθετήστε τις «χειμωνιάτικες», πιο «παχιές», κουρτίνες στα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες του σπιτιού σας, προκειμένου να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες απωλειών θερμότητας από τα μονά τζάμια και τα ξύλινα κουφώματα.

4. Μην αφήνετε τη ζέστη να φύγει από την καμινάδα. Αν το τζάκι σας είναι διακοσμητικό, κλείστε την καμινάδα του με ένα ειδικό μπαλόνι (δεν κοστίζει περισσότερο από 20 ευρώ) προκειμένου να μη «χάνετε» τη ζέστη από μέσα.

5. «Κλειδώστε» τα άδεια δωμάτια. Κρατήστε τις πόρτες κλειστές στα δωμάτια που δεν χρησιμοποιείτε, για να μην μεταφέρεται ο κρύος αέρας τους μέσα στο υπόλοιπο σπίτι.

6. Καλύψτε τα πατώματα με χαλιά. Προτιμήστε να «ντύσετε» το σπίτι σας με παχιά χαλιά και μοκέτες, καθώς για το 10% των απωλειών θερμότητας σε ένα σπίτι «ευθύνονται» τα «γυμνά» πατώματα.

7. Βάλτε ένα φύλλο αλουμινίου πίσω από το καλοριφέρ, ειδικά αν ακουμπά σε εξωτερικό τοίχο του σπιτιού. Το αλουμίνιο αντανακλά τα θερμικά κύματα και τα «επιστρέφει» στο εσωτερικό του σπιτιού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αλουμινόχαρτο.

8. Καθαρίστε τα καλοριφέρ σας και μην τοποθετείτε μπροστά τους ογκώδη έπιπλα, που απορροφούν τη θερμότητα.

9. Αφήστε να μπει το φως το πρωί. Κρατήστε κλειστές τις κουρτίνες το βράδυ αλλά ανοιχτές το πρωί, για να μπαίνει άφθονο ηλιακό φως.

10. Ρυθμίστε τον χρονοδιακόπτη. Επιλέξτε να ρυθμίσετε τη θέρμανση σε σχετικά χαμηλούς βαθμούς αλλά για περισσότερες ώρες. Μην επιχειρείτε να αυξήσετε τους βαθμούς για να ζεστάνετε το σπίτι πιο γρήγορα γιατί καταναλώνετε υπερβολικά περισσότερη ενέργεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.