Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ρωσικό Tass: Η Ελλάδα δεν θα περιμένει παθητικά την αφγανική προσφυγική κρίση...

Η Ελλάδα δεν θα περιμένει παθητικά τις συνέπειες της αφγανικής προσφυγικής κρίσης και δεν θα επιτρέψει την παραβίαση των συνόρων της. Αυτό ...







Η Ελλάδα δεν θα περιμένει παθητικά τις συνέπειες της αφγανικής προσφυγικής κρίσης και δεν θα επιτρέψει την παραβίαση των συνόρων της. Αυτό ανακοίνωσε στις 20 Αυγούστου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επισκεπτόμενος τα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα στην περιοχή του Έβρου στα βορειοανατολικά της χώρας.

«Τα σύνορά μας θα παραμείνουν ασφαλή και απαραβίαστα. Είναι δική μας απόφαση - και ταυτόχρονα εντολή του Πρωθυπουργού, την οποία μεταδίδουμε σήμερα στους αξιωματικούς των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και αστυνομίας, καθώς και στις τοπικές αρχές - να προστατεύσουμε τα σύνορά μας.

» Δεν θα επιτρέψουμε μη εξουσιοδοτημένες και αδιάκριτες ενέργειες, δεν θα επιτρέψουμε οποιεσδήποτε προσπάθειες παραβίασης των συνόρων », αναφέρει ο Χρυσοχοΐδης στο TASS.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η Αθήνα υποστηρίζει τα δημοκρατικά ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες, αλλά θα αποτρέψει πιθανή πίεση από το εξωτερικό στο πλαίσιο της κατάστασης με τους Αφγανούς πρόσφυγες.

«Ως ευρωπαϊκή χώρα, συμμετέχουμε στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μια σειρά αποφάσεων λαμβάνονται σε αυτό το πλαίσιο, ωστόσο, δεν μπορούμε να περιμένουμε παθητικά τις πιθανές συνέπειες.

Η Ελλάδα υποστηρίζει τα δημοκρατικά ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες, αλλά ταυτόχρονα δεν μπορεί να επιτρέψει τη μετατροπή των μεταναστευτικών ροών σε όργανα [πίεσης] που μπορεί να προκύψουν», είπε ο Χρυσοχοΐδης.

Σημείωσε ότι στα ελληνοτουρκικά σύνορα στην περιοχή του Έβρου, όπου ξέσπασε η μεταναστευτική κρίση πριν από ενάμιση χρόνο, ολοκληρώθηκε ένας φράχτης φράγματος μήκους περίπου 40 χιλιομέτρων.

--
The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.