Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Το τερμάτισαν... Νέα Ζηλανδία: Γενικό lockdown έπειτα από... ένα κρούσμα κορωνοϊού

Πρόκειται για το πρώτο κρούσμα το τελευταίο εξάμηνο στη χώρα - «Η άμεση και σκληρή αντίδραση έχει φέρει αποτελέσματα στο παρελθόν», δήλωσε ...







Πρόκειται για το πρώτο κρούσμα το τελευταίο εξάμηνο στη χώρα - «Η άμεση και σκληρή αντίδραση έχει φέρει αποτελέσματα στο παρελθόν», δήλωσε η πρωθυπουργός Τζασίντα Άρντερν

Η Νέα Ζηλανδία ανακοίνωσε προσωρινό lockdown σε όλη τη χώρα αφότου ένας 58χρονος άνδρας βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Πρόκειται για το πρώτο κρούσμα το τελευταίο εξάμηνο στη χώρα.

Το κρούσμα εντοπίστηκε στο Όκλαντ, το οποίο θα παραμείνει κλειστό για μια εβδομάδα, ενώ η υπόλοιπη χώρα για τρεις ημέρες.

Οι Αρχές ανάφεραν ότι εργάζονται με την υπόθεση ότι το νέο κρούσμα αφορά τη μετάλλαξη Δέλτα.

Η πρωθυπουργός Τζασίντα Άρντερν δήλωσε ότι απαιτείται να εφαρμοστούν οι πιο αυστηροί κανόνες «επιπέδου 4»: Κλείσιμο σχολείων, γραφείων και όλων των επιχειρήσεων. Σε λειτουργία θα παραμείνουν μόνο οι βασικές υπηρεσίες.

«Θέλω να διαβεβαιώσω τη Νέα Ζηλανδία ότι έχουμε προετοιμαστεί για αυτό το ενδεχόμενο. Η άμεση και σκληρή αντίδραση έχει φέρει αποτελέσματα στο παρελθόν», είπε.

Ο ασθενής είναι ένας 58χρονος άνδρας, ο οποίος πιστεύεται ότι ήταν μολυσματικός από την περασμένη Πέμπτη. Υπάρχουν τουλάχιστον 23 πιθανές τοποθεσίες μετάδοσης.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι υπήρχε ανάγκη για ισχυρή αντίδραση λόγω του φόβου της παραλλαγής Δέλτα και επειδή δεν υπήρχε σαφής σύνδεση μεταξύ του νέου κρούσματος με κίνηση στα σύνορα ή στις εγκαταστάσεις καραντίνας.

Περίπου το 20% του πληθυσμού της Νέας Ζηλανδίας έχει εμβολιαστεί πλήρως.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.