Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΤΑ ΝΤΑ... Ταλιμπάν: «Δεν θα πέσει ούτε τρίχα από τους Ρώσους διπλωμάτες στην Καμπούλ»

Οι δυνάμεις του κινήματος των Ταλιμπάν έχουν λάβει υπό προστασία την εξωτερική περίμετρο της ρωσικής πρεσβείας στην Καμπούλ, δήλωσε ο ειδι...







Οι δυνάμεις του κινήματος των Ταλιμπάν έχουν λάβει υπό προστασία την εξωτερική περίμετρο της ρωσικής πρεσβείας στην Καμπούλ, δήλωσε ο ειδικός εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου για το Αφγανιστάν, διευθυντής του δεύτερου τμήματος της Ασίας στο Υπουργείο Εξωτερικών Ζαμίρ Καμπούλοφ.

Όπως αναφέρει η ρωσική Κόμερσαντ (kommersant.ru), οι Ταλιμπάν διαβεβαίωσαν ότι «δεν θα πέσει ούτε τρίχα από Ρώσους διπλωμάτες».

Ο κ. Καμπούλοφ σημείωσε ότι η Ρωσία δεν φοβάται τη μετατροπή του Αφγανιστάν σε ένα νέο «Ισλαμικό Κράτος», αλλά δεν θα σπεύσει ούτε να αναγνωρίσει τους Ταλιμπάν.

Ο Ζαμίρ Καμπούλοφ διευκρίνισε ότι δεν έχουν ακόμη ληφθεί αιτήματα εκκένωσης από Ρώσους πολίτες που ζουν στο Αφγανιστάν. Στην Καμπούλ, συνολικά, «η κατάσταση είναι απολύτως ήρεμη». Σύμφωνα με τον διπλωμάτη, η ανώτατη ηγεσία των Ταλιμπάν διέταξε τις μονάδες τους «να μην προσβάλλουν τον πληθυσμό».

Ωστόσο, ορισμένοι από τους υπαλλήλους της ρωσικής πρεσβείας στην αφγανική πρωτεύουσα θα σταλούν σε διακοπές ή θα απομακρυνθούν.

«Έχουμε μια σχετικά μεγάλη πρεσβεία στο Αφγανιστάν, σε κάθε περίπτωση είναι περίπου 100 άτομα. Μερικοί από τους υπαλλήλους μας θα σταλούν σε διακοπές ή θα απομακρυνθούν με κάποιον άλλο τρόπο για να μην δημιουργήσουν υπερβολική παρουσία », είπε στον αέρα του ραδιοφωνικού σταθμού Echo Moskvy .

Ο κ. Καμπούλοφ είπε ότι η Ρωσία δεν φοβάται ότι υπό τους Ταλιμπάν, το Αφγανιστάν θα μοιάζει με το "Ισλαμικό Κράτος".

«Είδα στην πράξη πώς αυτοί οι ίδιοι οι Ταλιμπάν, σε αντίθεση με τους Αμερικανούς και ολόκληρο το ΝΑΤΟ μαζί, συμπεριλαμβανομένης της φυγαδευθείσας Αφγανικής κυβέρνησης, που δεν πολέμησε το ISIS, αλλά του έδωσαν συγχώρηση, ενώ οι Ταλιμπάν απλώς πολέμησαν μαζί του και πολέμησαν ανελέητα, » - σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι η κατάληψη της Καμπούλ από τους Ταλιμπάν αποτέλεσε έκπληξη για τη Μόσχα, καθώς η Ρωσία πίστευε ότι ο αφγανικός στρατός θα αντιστεκόταν για κάποιο χρονικό διάστημα.

«Αλλά, προφανώς, ήμασταν πολύ αισιόδοξοι στην εκτίμηση της ποιότητας των ενόπλων δυνάμεων που εκπαιδεύτηκαν από τους Αμερικανούς και το ΝΑΤΟ. Παράτησαν τα πάντα στον πρώτο πυροβολισμό », είπε ο Ζαμίρ Καμπούλοφ.

--
The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.