Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Φωτιά Βίλια: Στο Όρος Πατέρα έφτασαν οι φλόγες... Μάχη για να μην φτάσει σε οικισμούς

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες αλλά και τον χρόνο καθώς τα πτητικά μέσα θα σταματήσουν τις ρίψεις νερού με την δύση τ...





Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες αλλά και τον χρόνο καθώς τα πτητικά μέσα θα σταματήσουν τις ρίψεις νερού με την δύση του ηλίου

Ιδιαίτερα δύσκολη συνεχίζει να χαρακτηρίζεται η κατάσταση με την μεγάλη φωτιά στα Βίλια, η οποία καίει σε πυκνή δασική έκταση όπου η πρόσβαση των επίγειων μέσων δεν είναι δυνατή. 

Σε ενημέρωση που είχε το Newsbomb.gr από την Πυροσβεστική, τονίζεται ότι τα εναέρια μέσα ενισχύθηκαν και στην περιοχή επιχειρούν πλέον εννέα ελικόπτερα και οκτώ αεροσκάφη.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες αλλά και τον χρόνο καθώς τα πτητικά μέσα θα σταματήσουν τις ρίψεις νερού με την δύση του ηλίου, ενώ οι άνεμοι έχουν ρίξει την έντασή του. Από πλευράς επίγειων μέσων επιχειρούν 61 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένης μιας (1) ομάδας πεζοπόρου τμήματος, 25 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ.

Στην περιοχή όπου καίει η φωτιά υπάρχουν πολλές κορυφές χωρίς καμία οδική πρόσβαση. Κύριος στόχος των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι να μην κατευθυνθεί προς τον οικισμό Βίλια. Σύμφωνα με την ΕΡΤ οι φλόγες έχουν φτάσει μέχρι το Όρος Πατέρα.

Μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύουν οικισμοί, ενώ έγιναν έγκαιρα προληπτικές εκκενώσεις. Συγκεκριμένα το 112 έστειλε μήνυμα εκκένωσης για τους οικισμούς Άγιο Γεώργιο και Παλαιοχώρι, ενώ ακολούθησαν Αγία Παρασκευή, Μικρό Βαθυχώρι αλλά και το Κρύο Πηγάδι.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.