Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Φωτιά στη Γορτυνία: Καίγονται σπίτια στο χωριό Πυρρή - Ολονύχτια μάχη ...

Παραμένει εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση με τη φωτιά στη Γορτυνία, ενώ επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα, με όσους κατοίκους απέμειναν στα...





Παραμένει εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση με τη φωτιά στη Γορτυνία, ενώ επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα, με όσους κατοίκους απέμειναν στα χωριά της περιοχής, δίνουν μάχη για να ανακόψουν την πορεία του μεγάλου μετώπου.



Η φωτιά που ξεκίνησε την προηγούμενη Τετάρτη από το Λατζόι και την Ηράκλεια στην Ηλεία, έφτασε μία εβδομάδα μετά να κατακαίει τη Γορτυνία. Τα χωριά Δωδεκάμετρο Λιβαδάκι, Καπελλίτσα, Πυρρή, Λώτι, Αγιος Ιωάννης, έχουν κυκλωθεί από τις φλόγες και κάποια από αυτά έχουν καμένα σπίτια.

Στην περιοχή της Γορτυνίας έφτασε πριν από λίγο από την Γαλλία και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανος Κολοκούρης, προκειμένου να συντονίσει από κοντά τις ενέργειες των πυροσβεστών.

Προηγουμένως και κατά τη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης που έγινε, αποφασίστηκε να δημιουργηθούν αμέσως αντιπυρικές ζώνες, ώστε να ανακοπεί η πορεία της φωτιάς.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος, έκανε λόγο μέσω του ΣΚΑΪ για ένα «μέτωπο χιλιομέτρων, που έχει πολλές εστίες», ενώ σημείωσε ότι η κατάσταση είναι πιο δύσκολη σήμερα, καθώς «έχουμε και αέρα». Ο ίδιος περιέγραψε πως, «κάνουμε ό,τι είναι δυνατό, με πυροσβέστες και κατοίκους που προσφέρουν εθελοντικά», ωστόσο φαίνεται πως οι ηρωικές αυτές προσπάθειες δεν αρκούν.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.