Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ερντογάν για Μικρασιατική καταστροφή... «Μνημονεύω με ευγνωμοσύνη τον Μουσταφά Κεμάλ... Αυτά τα εδάφη είναι η αιώνια πατρίδα μας»

Η 30η Αυγούστου είναι ένα από τα πιο κρίσιμα σημεία καμπής στην ιστορία μας, ανέφερε μεταξύ άλλων στο σημερινό μήνυμά του με αφορμή την “Ημ...




Η 30η Αυγούστου είναι ένα από τα πιο κρίσιμα σημεία καμπής στην ιστορία μας, ανέφερε μεταξύ άλλων στο σημερινό μήνυμά του με αφορμή την “Ημέρα της Νίκης” που γιορτάζουν οι Τούρκοι στις 30 Αυγούστου, ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν.

Δήλωσε ότι είναι χαρούμενοι που γιορτάζουν “την 99η επέτειο της Μεγάλης Νίκης, έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους της ένδοξης ιστορίας”.

Συγχαίροντας τους Τούρκους εντός των τειχών, τους Τουρκοκύπριους και τους πολίτες που ζουν σε διαφορετικές χώρες του κόσμου για την Ημέρα της Νίκης στις 30 Αυγούστου, ο Ερντογάν εξέφρασε τις ευχαριστίες του εκ μέρους του ιδίου και του έθνους του σε εκείνους που δεν τους άφησαν μόνους αυτήν την ημέρα υπερηφάνειας.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν τίμησε τη μνήμη του Κεμάλ Ατατούρκ, και τόνισε:

«Το τουρκικό έθνος έδειξε ότι δεν θα δεχτεί ποτέ έναν ζυγό στην πατρίδα του ποτισμένη με αίμα μαρτύρων».

Ο Ερντογάν συνέχισε ως εξής:

“Με αυτή τη λαμπρή νίκη που έμεινε στην ιστορία του παγκόσμιου πολέμου, το τουρκικό έθνος έδειξε ότι δεν θα δεχτεί ποτέ έναν ζυγό στην πατρίδα του που είναι ποτισμένη με αίμα μαρτύρων. Η 30η Αυγούστου είναι ένα από τα πιο κρίσιμα σημεία καμπής στην ιστορία μας. Ιστορία, όπου το έθνος μας άφησε τις ζωές των ιμπεριαλιστικών προθέσεων και άνοιξε το δρόμο για την ίδρυση της δημοκρατίας μας. Με αυτή τη νίκη κέρδισε παρά τη φτώχεια και το γοα πολλούς αδύνατο, και κατέγραψε για άλλη μια φορά ότι αυτά τα εδάφη, που έγιναν το σπίτι μας στο Manzikert το 1071, είναι η αιώνια πατρίδα μας. Το πνεύμα, η πίστη και η θέληση που ενέπνευσαν τη Μεγάλη Νίκη δείχνουν την κατεύθυνση για το έθνος μας σήμερα, όπως ήταν πριν από 99 χρόνια. Τα επιτεύγματά μας σε κάθε τομέα, από την αμυντική βιομηχανία έως την οικονομία , από την εξωτερική πολιτική στην ενέργεια, στον αγώνα ενάντια σε τρομοκρατικές οργανώσεις που στοχεύουν στην ενότητα και την ακεραιότητα της χώρας μας,είναι τα σημαντικότερα σημάδια”.

"Μνημονεύω με ευγνωμοσύνη τον Μουσταφά Κεμάλ"

"Με τη βοήθεια του Αλλάχ, την υποστήριξη των φίλων μας που η καρδιά τους χτυπά μαζί μας και τις ειλικρινείς προσευχές του ευγενούς έθνους μας, ελπίζω ότι δεν θα αφήσουμε αυτές τις ελπίδες να χαθούν. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των καταπιεσμένων και να αγωνιστούμε για την επικράτηση της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της ελευθερίας σε όλο τον κόσμο, παρά κάποιες κακές πράξεις ανάμεσά μας. Θα πορευτούμε μαζί στο λαμπρό μέλλον μας, 84 εκατομμύρια σε ενότητα, ειρήνη και αδελφοσύνη υπό την καθοδήγηση της πίστης για όσα συνέβησαν στο Dumlupınar πριν από χρόνια. 

Με αυτές τις σκέψεις, τιμώ με ευγνωμοσύνη όλους τους ήρωες του Πολέμου της Ανεξαρτησίας μας, ιδιαίτερα τον Μουσταφά Κεμάλ. Εύχομαι το έλεος του Θεού στους μάρτυρες και τους βετεράνους μας που πέθαναν για τη χώρα μας, την προσευχή μας, τη σημαία μας και την ανεξαρτησία μας. Καλή Ημέρα Νίκης 30 Αυγούστου στο έθνος μας και σε όλα τα αδέλφια μου στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου” ανέφερε επίσης..




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.