Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Με απαγγελία από το Κοράνι άρχισε η πρώτη συνέντευξη Τύπου στην Καμπούλ... «Δεσμευόμαστε υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών, στο... πλαίσιο της Σαρίας»

Με απαγγελία από το Κοράνι ξεκίνησε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ την πρώτη συνέντευξη Τύπου του κινήματος στην Καμπ...





Με απαγγελία από το Κοράνι ξεκίνησε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ την πρώτη συνέντευξη Τύπου του κινήματος στην Καμπούλ.

Στη συνέχεια είπε στους δημοσιογράφους «συγχαίρω το έθνος» για τη νίκη αυτή, «είμαι υπερήφανος για όλο το έθνος», σύμφωνα με το Reuters και όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Πρόσθεσε ότι το Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν δεν κρατά καμιά κακία εναντίον κανενός. «Δεν θέλουμε κανέναν εσωτερικό ή εξωτερικό εχθρό», επεσήμανε.

Διαβεβαίωσε, δε, πως κανείς από την αμερικανική ή τη διεθνή κοινότητα δε θα πάθει τίποτα.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν σημείωσε, επίσης, πως το Ισλαμικό Κράτος δεσμεύεται υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών εντός του πλαισίου του ισλαμικού νόμου (σαρία). Οι γυναίκες μας είναι μουσουλμάνες, θα είναι ευτυχείς επίσης να ζουν εντός του πλαισίου της σαρία, είπε.

Οι γυναίκες μας έχουν δικαιώματα και θα είναι σε θέση να επωφεληθούν από αυτά τα δικαιώματα, έχουν δικαίωμα να μετέχουν στην εκπαίδευση, στην υγεία και σε άλλους τομείς, συνέχισε.

Όταν ρωτήθηκε αν θα επιτρέπεται στις γυναίκες να εργάζονται στα μέσα ενημέρωσης, ο εκπρόσωπος απάντησε: «Ας περιμένουμε να σχηματιστεί η κυβέρνηση και να προταθούν οι νόμοι, τότε θα μπορούμε να τηρούμε αυτούς τους νόμους και τους κανονισμούς».

Εξάλλου, ο Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ ανέφερε πως οι αλληλεπιδράσεις με άλλες χώρες θα συνεχιστούν.

Θα συνεχιστεί, ακόμη, η χρήση των φυσικών πόρων της χώρας για την ανοικοδόμηση και την ευημερία της, όπως ανέφερε.
Αμνηστία για τους κυβερνητικούς στρατιώτες

Επιπλέον, οι Ταλιμπάν δεν θα επιδιώξουν να εκδικηθούν Αφγανούς πρώην στρατιώτες καθώς και μέλη που υποστηρίζονταν από τις δυτικές κυβερνήσεις, όπως ανέφερε στη συνέχεια της ίδιας συνέντευξης ο επικεφαλής εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.

Πρόσθεσε ότι υπάρχει αμνηστία για τους Αφγανούς πρώην κυβερνητικούς στρατιώτες καθώς και για υπεργολάβους και διερμηνείς που εργάστηκαν για τις διεθνείς δυνάμεις.

«Κανείς δεν πρόκειται να σας βλάψει, κανείς δεν πρόκειται να χτυπήσει την πόρτα σας», δήλωσε.
«Στο εξής το Αφγανιστάν θα είναι μια χώρα χωρίς ναρκωτικά»

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν δήλωσε, επίσης, ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να βοηθήσει ώστε να υπάρξουν εναλλακτικές καλλιέργειες στη χώρα. Εάν μπορούμε να παρέχουμε εναλλακτικές καλλιέργειες στον λαό μας, τότε βεβαίως μπορούμε θέσουμε τέλος στην καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών, ανέφερε.

Ο Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ δήλωσε, μάλιστα, ότι από τώρα και στο εξής το Αφγανιστάν θα είναι μια χώρα χωρίς ναρκωτικά.

Επεσήμανε ότι το Αφγανιστάν θέλει να έχει πολύ καλές σχέσεις με όλους για να ανακάμψει την οικονομία και να εξασφαλίσει την ευημερία ώστε να βγει από αυτή την κρίση.


Στο μεταξύ, ο συντονιστής ανθρωπιστικών υποθέσεων για το Αφγανιστάν του ΟΗΕ, Ραμίζ Αλακμπάροφ, είπε στο Reuters ότι οι Ταλιμπάν πρόσφεραν εγγυήσεις στον Οργανισμό, ότι μπορεί να συνεχιστεί το έργο της ανθρωπιστικής βοήθειας στο Αφγανιστάν.
«Θα χρειασθούμε την βοήθεια άλλων χωρών»

Εξάλλου, το κίνημα των Ταλιμπάν θεωρεί ότι είναι αναγκαίο να διοργανωθεί μια διεθνής διάσκεψη για την παροχή οικονομικής βοήθειας στο Αφγανιστάν. Αυτό δήλωσε, νωρίτερα σήμερα, σε συνέντευξή του στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, ο επίσημος εκπρόσωπος του πολιτικού γραφείου του κινήματος των Ταλιμπάν με έδρα το Κατάρ, Μοχαμάντ Σοχάιλ Σαχίν.

«Σε βραχυπρόθεσμη προοπτική αναμφίβολα, θα χρειασθούμε την βοήθεια άλλων χωρών. Χρειαζόμαστε βοήθεια, για να πληρώσουμε τους μισθούς των δασκάλων, των υπαλλήλων και των μαχητών των δυνάμεων ασφαλείας.

Καλούμε όλες τις χώρες να μας βοηθήσουν. Θεωρώ ότι ωρίμασε η αναγκαιότητα μια διεθνούς διάσκεψης για παροχή οικονομικής βοήθειας στο Αφγανιστάν, όπως είχε γίνει και στο παρελθόν. Αυτό δεν πρέπει να γίνει για εμάς, αλλά για χάρη του αφγανικού λαού», δήλωσε.

Ο ίδιος σημείωσε ότι το κίνημα των Ταλιμπάν ενδιαφέρεται επίσης για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου TAPI (που θα διέρχεται από τις χώρες Τουρκμενιστάν, Αφγανιστάν, Πακιστάν και Ινδία) καθώς και για την υλοποίηση άλλων σημαντικών έργων υποδομών, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ. «Στην χώρα μας υπάρχουν και άλλα μεγάλα έργα. Είναι ο αγωγός φυσικού αερίου TAPI, έργα κατασκευής σιδηροδρόμων και άλλα. Η δική μας πολιτική πτέρυγα ελπίζει ότι θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την υλοποίησή τους», ανέφερε ο Σαχίν.

Οι δηλώσεις αυτές προηγήθηκαν της επίσημης συνέντευξης τύπου στην Καμπούλ.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.