Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Εθνική πόλο ανδρών κόντρα στη Σερβία στον τελικό για το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Σερβία ήταν η νικήτρια του δεύτερου ημιτελικού του τουρνουά πόλο των ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο κόντρα στην Ισπανία αφού ...







Η Σερβία ήταν η νικήτρια του δεύτερου ημιτελικού του τουρνουά πόλο των ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο κόντρα στην Ισπανία αφού επικράτησε 10-9, μετά από ένα συναρπαστικό ματς και προκρίθηκε στον τελικό όπου την περιμένει ήδη η Ελλάδα.

Με… υπογραφή Φιλίποβιτς η Σερβία ολοκλήρωσε μία μεγάλη ανατροπή και προκρίθηκε στον τελικό του ανδρικού τουρνουά υδατοσφαίρισης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, όπου θα τεθεί αντιμέτωπη με την εθνική Ελλάδας, επιδιώκοντας να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε στο Ρίο. 

Με γκολ του νέου άσου του Ολυμπιακού, 26 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, οι «πλάβι» επέστρεψαν από το -3 και νίκησαν 10-9 την -αήττητη μέχρι σήμερα- Ισπανία, εξασφαλίζοντας θέση στον τελικό της Κυριακής (8/8, 10:30). Οι Ιβηρες θα αρκεστούν να παλέψουν για το χάλκινο μετάλλιο, απέναντι στην Ουγγαρία.

Οι Σέρβοι, παίζοντας εκπληκτική άμυνα (ιδιαίτερα στον παίκτη λιγότερο), προηγήθηκαν 2-0 στην πρώτη περίοδο, όμως στη συνέχεια η Ισπανία βρήκε λύσεις στην κόντρα και από το φουνταριστό και με σερί 4-0 ανέτρεψε την κατάσταση. 

Η άμυνα των Ιβήρων «στραγγάλισε» τους παίκτες του Ντέγιαν Σάβιτς, ο Ντάνι Λόπεθ «κατέβασε ρολά» και η διαφορά με τέρματα των Γρανάδος και Μάγιαρακ ανέβηκε στα τρία γκολ (7-4), πριν μειώσει ο Ράσοβιτς σχεδόν στην εκπνοή της τρίτης περιόδου. Οι Ολυμπιονίκες του Ρίο δεν παράτησαν το ματς και ισοφάρισαν 8-8 με τον Στέφαν Μίτροβιτς, 2΄20΄΄ πριν τη λήξη.

Ο Ταχούλ σε παίκτη παραπάνω έδωσε ξανά προβάδισμα στην Ισπανία, αλλά ο Μάντιτς «απάντησε» με τον ίδιο τρόπο και ο Φιλίποβιτς είπε την τελευταία λέξη, με έναν άπιαστο «κεραυνό» στα 26΄΄. Στην τελευταία επίθεση οι Ιβηρες έπαιξαν επτά εναντίον έξι, αφού προωθήθηκε και ο Λόπεθ, αλλά ο Λαρούμπε χρεώθηκε με επιθετικό φάουλ και η Σερβία πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.