Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ύδρα: Άραβας έφτιαξε ασανσέρ για να ανεβοκατεβαίνει σπίτι του παραβιάζοντας τον αρχαιολογικό νόμο

Στο σύνολό της η Ύ δρα έχει χαρακτηριστεί αρχαιολογικός χώρος και μνημείο πολιτισμού και προστατεύεται από τους φορείς ως τόπος ιδιαίτερου ...





Στο σύνολό της η Ύδρα έχει χαρακτηριστεί αρχαιολογικός χώρος και μνημείο πολιτισμού και προστατεύεται από τους φορείς ως τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Αυτό φαίνεται πως δεν το γνώριζε ένας Άραβας ιδιοκτήτης, ο οποίος εδώ και χρόνια έχει αγοράσει ένα ακίνητο στο νησί και συγκεκριμένα στο λιμάνι πάνω από το σημείο όπου δεσπόζει το μπρούτζινο άγαλμα του Ανδρέα Μιαούλη.

Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, λόγω του ότι αντιμετωπίζει κάποια κινητικά προβλήματα, θεώρησε καλό να φτιάξει έναν εξωτερικό ανελκυστήρα, ο οποίος ακουμπούσε πάνω στα βράχια, για να ανεβοκατεβαίνει στο σπίτι του.

Όταν έγινε αντιληπτό το έργο του, κάτοικοι αλλά και μέλη του Συλλόγου Οικολόγων Ύδρας αντέδρασαν και ο ανελκυστήρας ξηλώθηκε. Ωστόσο κάποιοι είχαν προλάβει να απαθανατίσουν, το έργο το οποίο κόστισε στον Άραβα δεκάδες χιλιάδες ευρώ.




Ο κ. Μανόλης Τσακίρης, πρόεδρος του Συλλόγου Οικολόγων Ύδρας, μιλώντας στο protothema.gr

ανέφερε: «Ύστερα από παρέμβαση του Συλλόγου Οικολόγων Ύδρας και άλλων ευυπόληπτων πολιτών έγινε μήνυση από το ΑΤ Ύδρας σε βαθμό αυτοφώρου και σταμάτησε αυτή η ακραία παρανομία σε βάρος του αρχαιολογικού νόμου, αλλά δυστυχώς πολλοί τουρίστες σε εισερχόμενα τουριστικά πλοία φωτογράφισαν αυτή την θλιβερή και παράνομη ασχήμια. Είναι καιρός η πολιτεία να δώσει αντισταθμιστικά οφέλη στην τοπική κοινωνία έναντι των λειτουργικών και ορθών απαγορεύσεων στα πλαίσια πάντα του μνημείου Ύδρας. Δεν μπορεί όμως ένα νησί να δέχεται μόνον απαγορεύσεις. Αυτό είναι άδικο και μια αιτία για μια ελάχιστη μειοψηφία να παραβαίνει τον νόμο του ιστορικού νησιού με 6.000 χρόνια ιστορίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.