Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΧΡΗΣΤΟΙ... Ούτε τους συνεργάτες τους δεν έσωσαν οι Γερμανοί στο Αφγανιστάν-Απογειώθηκε αεροπλάνο με 7 άτομα!

Την στιγμή που στο αεροδρόμιο της Καμπούλ επικρατούσαν στιγμές χάους με απελπισμένους Αφγανούς να προσπαθούν να γραπωθούν έστω από ένα αεροπ...





Την στιγμή που στο αεροδρόμιο της Καμπούλ επικρατούσαν στιγμές χάους με απελπισμένους Αφγανούς να προσπαθούν να γραπωθούν έστω από ένα αεροπλάνο και να πέφτουν στο κενό, οι καταγγελίες για τον τρόπο που έδρασαν οι Γερμανοί είναι αδιανόητες!!

Ενώ γερμανικά ΜΜΕ διατείνονται πως δύο γερμανικά στρατιωτικά αεροσκάφη εμποδίσθηκαν να προσγειωθούν στο κεντρικό αεροδρόμιο της αφγανικής πρωτεύουσας εν μέσω χαοτικών σκηνών, καταγγελίες που διαρρέονται κυρίως μέσω διαδικτύου μιλούν για απάνθρωπη στάση των Γερμανών που άφησαν εκτεθειμένους και αβοήθητους τους επί χρόνια συνεργάτες τους στην χώρα και για αεροσκάφος A400M της γερμανικής Luftwaffe που πέταξε με 7 μόλις άτομα!!

Η καταγγελία η οποία αναφέρεται και φωτογραφικά στο τέλος του κειμένου λέει πως οι Γερμανοί είχαν...τσεκ λιστ κι έβαλαν στο σκάφος τους μόνο 7 άτομα που ήταν στην λίστα της γερμανικής πρεσβείας. Αυτό καταγγέλει η δημοσιογράφος της Bild Jeanne Plaumann

Από την πλευρά τους επίσημες γερμανικές πηγές ανέφεραν χθες πως δύο στρατιωτικά αεροσκάφη μεταφοράς που στάλθηκαν για να παραλάβουν τους εργαζόμενους της γερμανικής πρεσβείας και το τοπικό προσωπικό που ήταν εγκλωβισμένοι στο Αφγανιστάν δεν μπόρεσαν να προσγειωθούν τη Δευτέρα λόγω του χάους στο αεροδρόμιο της Καμπούλ. Ένα από τα αεροσκάφη turboprop A400M πέταξε στην Καμπούλ το απόγευμα της Δευτέρας, αλλά εμποδίστηκε να προσγειωθεί λόγω αμάχων στο αεροδρόμιο.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δεσμεύτηκε τη Δευτέρα ότι θα φέρει τους Γερμανούς και το τοπικό προσωπικό πίσω στην ασφάλεια, μετά τη νίκη των Ταλιμπάν. Είπε επίσης ότι το Βερολίνο θα βοηθήσει το τοπικό αφγανικό τοπικό προσωπικό που εργάζεται για γερμανικές οργανώσεις. Το Βερολίνο "θα κάνει τα πάντα για να κάνει ό, τι περνάει από το χέρι μας" για να απομακρύνει αυτούς τους ανθρώπους από τη χώρα, είπε. Σε τηλεοπτική ομιλία του τη Δευτέρα, η καγκελάριος είπε ότι η κατάσταση στο Αφγανιστάν ήταν «πικρή, δραματική και τρομακτική».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.