Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αρχαία Ολυμπία: «Μάχη» για να μη φτάσει η φωτιά στον αρχαιολογικό χώρο... Έχει φτάσει στα 500 μέτρα...!!!

Στον δρόμο της φωτιάς που έχει ξεσπάσει στην Ηλεία, βρίσκεται και πάλι όπως και το 2007, το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας που είχε υποστεί ...








Στον δρόμο της φωτιάς που έχει ξεσπάσει στην Ηλεία, βρίσκεται και πάλι όπως και το 2007, το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας που είχε υποστεί ζημιές και στις προ 14ετίας φωτιές στην περιοχή.

Οι πυροσβέστες έχουν δημιουργήσει σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ κλοιό γύρω από το Μουσείο ώστε να μην επιτρέψουν μια τέτοια εξέλιξη, όμως ο καιρός δεν δείχνει να τους ευνοεί, καθώς ο αέρας άλλαξε φορά κατά τη διάρκεια του βραδιού της Τετάρτης και κατευθύνεται και πάλι προς την Αρχαία Ολυμπία, η οποία και έχει εκκενωθεί προληπτικά εδώ και ώρες.

Το «στοίχημα» των αρχών, είναι οι φλόγες να μην περάσουν στον Κρόνιο Λόφο. Οι δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή είναι πάνω από 100 πυροσβέστες, 40 οχήματα.

Λίγο πριν τις 12 το βράδυ οι φλόγες έφτασαν στα 500 μέτρα από τον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο...

«Ό,τι είναι δυνατόν να γίνει για την προστασία του μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας και του αρχαιολογικού χώρου από τη φωτιά, γίνεται», ανέφερε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, η οποία βρίσκεται στην Αρχαία Ολυμπία.

Επίσης, σημείωσε ότι «το σύστημα πυροπροστασίας δουλεύει κανονικά, ενώ η Πυροσβεστική και η Πολιτική Προστασία είναι σε απόλυτο συντονισμό και ανοίγονται αντιπυρικές ζώνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.