Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Διπλό πύρινο μέτωπο σε Κερατέα και Βίλια - Μηνύματα από το 112 για εκκένωση οικισμών

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η πυρκαγιά στην Κερατέα, ενώ και η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά στα Βίλια έχει προκαλέσει συναγερμό στις Αρχές...






Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η πυρκαγιά στην Κερατέα, ενώ και η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά στα Βίλια έχει προκαλέσει συναγερμό στις Αρχές, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν.

Η φωτιά που ξέσπασε το πρωί σε χαμηλή βλάστηση στο Μαρκάτι Κερατέας εξαπλώνεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς με αποτέλεσμα αυτή την να έχει φτάσει σε πευκόφυτη περιοχή. Eπιχειρούν 71 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 25 οχήματα, ΜΕΤΠΕ, 6 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Επίσης, συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια προκειμένου να μην ξεφύγει το πύρινο μέτωπο και φτάσουν οι φλόγες στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου. Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής έκανε λόγο για εμπρησμό. Παράλληλα εκκενώθηκαν ήδη τρεις οικισμοί. Έχει ήδη δοθεί εντολή μέσω του 112 για την εκκένωση των οικισμών Μαρκάτι, Συντερίνα και Άγιος Κωνσταντίνος για να απομακρυνθούν οι κάτοικοι προς την Ανάβυσσο.

Από την Τροχαία διακόπηκε η κυκλοφορία στους δρόμους της περιοχής και συγκεκριμένα στην παλαιά λεωφόρο Λαυρίου- Κερατέας, στην Λαυρίου - Καμάριζας στην περιοχή εργατικών κατοικιών προς οικισμό 'Αγιο Κωνσταντίνο, Λαυρίου - Καμάριζας, από οικισμό Συντερίνας προς 'Αγιο Κωνσταντίνο και Λ. Λαυρίου και παλαιάς Λ. Λαυρίου.

Με μήνυμα από το 112 ενημερώθηκαν οι κάτοικοι στον Άγιο Γεώργιο ή Παλαιοχώρι να εκκενώσουν προς Ψάθα. Η πυρκαγιά, σύμφωνα με την πυροσβεστική είναι σε εξέλιξη σε δασική έκταση μετά την κατασκήνωση από τα Βίλια προς Πόρτο Γερμενό, η οποία δεν λειτουργούσε. Ήδη έχουν κινητοποιηθεί ισχυρές δυνάμεις και επιχειρούν από αέρος τρία ελικόπτερα και επτά αεροσκάφη ενώ από επίγειες δυνάμεις επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 17 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ με τη συνδρομή υδροφόρων ΟΤΑ.

 



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.