Tελευταια Νεα

Δευτέρα, Ιουλίου 19, 2021

Τουρκική επίθεση για συνολική αναθεώρηση του status quo του Αιγαίου - Κεμαλιστές: «Έλληνες πάρτε τον στρατό από τα νησιά»...!!!Δεν έχουν τέλος οι τουρκικές προκλήσεις, καθώς τόσο οι Ερντογανικοί, όσο και οι Κεμαλιστές συμφωνούν σε ένα ζήτημα, απαιτούν εδώ και τώρα αναθεώρηση του status quo.

Σήμερα είναι μία αρκετά κρίσιμη στιγμή για τον ελληνισμό, καθώς λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να φτάσει στα Κατεχόμενα στην Κύπρο ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνοδευόμενος από πολυμελή αντιπροσωπεία της τουρκικής κυβέρνησης και κάτω από εξαιρετικά αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Ένα από τα πιο σημαντικά καλά νέα που θα ανακοινώσει ο Ερντογάν ενδέχεται να είναι η απόφαση του Αζερμπαϊτζάν να ξεκινήσει διπλωματικές σχέσεις με το ψευδοκράτος.

Η επίσκεψη 5 βουλευτών από την ομάδα φιλίας της βουλής του Αζερμπαϊτζάν στη Λευκωσία επί 3 ημέρες ενίσχυσε αυτό το σενάριο. Ο Τ/Κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, δήλωσε άλλωστε κατά την υποδοχή της αντιπροσωπείας του Αζερμπαϊτζάν "Είμαστε ένα έθνος, τρία κράτη". Ένα τέτοιο βήμα θα υποστηρίξει επίσης τη φόρμουλα της «λύσης των δύο κρατών στην Κύπρο» που παρουσιάστηκε στον ΟΗΕ από την τουρκική πλευρά.

Τι απαιτούν οι Κεμαλιστές

''Σύμφωνα με την Συνθήκη της Λωζάνης, 23 νησιά στο Αιγαίο πρέπει να βρίσκονται σε μη στρατιωτική κατάσταση. Ωστόσο, η Ελλάδα έστειλε στρατεύματα σε 21 νησιά. Έχτισε αεροδρόμια, έστειλε όπλα, τανκ και μαχητικά. Η Τουρκία παραπονέθηκε για αυτήν την κατάσταση στα Ηνωμένα Έθνη.''

Αυτή η κατάσταση επιδείνωσε τα υφιστάμενα προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών. Αυτή η κατάσταση αποτελεί απειλή για την ασφάλεια της Τουρκίας. Αναπτύχθηκε στρατός στα νησιά Λήμνος, Χίος και Σάμος. Η Ελλάδα δημιούργησε αεροδρόμια για αεροπορικές επιχειρήσεις εναντίον της Τουρκίας. Τα τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα που απογειώθηκαν στο Αιγαίο παρεμποδίστηκαν από ελληνικά πολεμικά αεροπλάνα.''

Μάλιστα κάνουν αναφορά και στον όρο EGAYDAAK!

''Σύμφωνα με το τουρκικό Κέντρο Στρατηγικής Έρευνας (SAREM), ο συντονισμός της τουρκικής κυβέρνησης σύμφωνα με τα αποτελέσματα που προέκυψαν από μελέτες που πραγματοποιήθηκαν, αποκάλυψε ότι ο αριθμός των νησιών, νησίδων που θεωρούνται ότι βρίσκονται υπό την κυριαρχία μας (Τουρκία) στο Αιγαίο, ήταν περίπου 130 στην αρχή, στην συνέχεια αυτά αυξήθηκαν σε περίπου 150 και αποφασίστηκε να αποκαλούνται ως "γεωγραφικοί σχηματισμοί.Προσδιορίστηκε ότι μερικοί από τους 150 “γεωγραφικούς σχηματισμούς” εποικίστηκαν από την Ελλάδα, ενώ οι υπόλοιποι είναι προς το παρόν χωρίς κατοίκους'', αναφέρουν οι Τούρκοι.

Οι Τούρκοι προσπαθούν να βρουν ''νομικές δικαιολογίες'' για να απαιτήσουν άδεια εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, ενώ θέλουν και αποστρατικοποίηση των νησιών. Το κατεστημένο των νέο-οθωμανών αλλά και των Κεμαλιστών, απαιτεί ουσιαστικά συνδιαχείρηση του Αιγαίου με σκοπό την ενεργειακή εκμετάλλευση, όμως ξέρουν ότι εμπόδια σε αυτά τα σχέδια είναι οι Ελληνικές ΕΔ!

Δείτε τον χάρτη που ''σήκωσαν'' σήμερα ΜΜΕ που υποστηρίζουν τους Κεμαλιστές:
 ---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

« Προηγουμενη
Επομενη »