Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Α/ΓΕΑ: Τα Rafale στέλνουν μήνυμα αξιοπιστίας και ικανότητας στις μελλοντικές απειλές

«Η απόκτηση των Rafale αποτελεί μια απτή επιβεβαίωση της εξαιρετικής συνεργασίας και της μακροχρόνιας φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας, οι...







«Η απόκτηση των Rafale αποτελεί μια απτή επιβεβαίωση της εξαιρετικής συνεργασίας και της μακροχρόνιας φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας, οι οποίες ασπάζονται τις ίδιες αξίες και αποδεικνύουν στην πράξη τον σεβασμό τους στο διεθνές δίκαιο καθώς και την κοινή τους δέσμευση για την περιφερειακή και παγκόσμια σταθερότητα».

Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης στο χαιρετισμό του με την ευκαιρία της σημερινής τελετής παραλαβής του πρώτου μαχητικού αεροσκάφους Rafale στην Ιστρ της Γαλλίας.

«Οι δεσμοί μας έχουν ενισχυθεί ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, και αυτό επιτυγχάνεται, μεταξύ άλλων, από το βαθμό ανάπτυξης της στρατιωτικής μας συνεργασίας. Εκτείνεται σε ασκήσεις υψηλού προφίλ, όπως οι ασκήσεις VOLFA, INIOCHOS και SKYROS, οι οποίες δίνουν την ευκαιρία στους αεροπόρους μας να εργαστούν ομαδικά, να πετάξουν μαζί σε μεικτούς μαχητικούς σχηματισμούς και να εφαρμόσουν προηγμένες αεροπορικές τακτικές. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σήμερα και καθώς και για τις επόμενες δεκαετίες, όπου το περιβάλλον ασφαλείας γίνεται πιο περίπλοκο και απαιτητικό», συνέχισε.
Το «μήνυμα» στις μελλοντικές απειλές

Ο αρχηγός ΓΕΑ παρατήρησε ότι «οι συμβάσεις με τις Dassault Aviation, MBDA Missile Systems, Safran Aicraft Engines και Thales France, συνθέτουν ένα πλήρες πακέτο προμήθειας, το οποίο περιλαμβάνει τα αεροσκάφη μαζί με τα όπλα τους σε συνδυασμό με την Follow on Support». «Το Rafale F3R είναι μια αεροπορική πλατφόρμα που ενσωματώνει αυτές τις τεχνολογικές καινοτομίες που θα επιτρέψουν την ταχεία και αποτελεσματική αντίδραση σε οποιαδήποτε αναδυόμενη απειλή εντός του Ελληνικού FIR και έως την Ανατολική Μεσόγειο. Οι προηγμένες επιχειρησιακές δυνατότητες του αεροσκάφους σε συνδυασμό με την απίστευτη ισχύ, τα όπλα, την εμβέλεια και τη σημαντικά βελτιωμένη αντίληψη της τακτικής κατάστασης, θα διασφαλίσουν αεροπορική υπεροχή και κυριαρχία και θα υποστηρίξουν τους αντικειμενικούς σκοπούς της αποτροπής».

Έπειτα τόνισε πως «αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα της αεροπορικής ισχύος, δύναται να επιφέρει στρατηγικά αποτελέσματα σε όλο το φάσμα των αεροπορικών επιχειρήσεων, από στρατηγικές κρούσεις, έως αεροπορικές επιχειρήσεις εναντίον ναυτικών δυνάμεων και πέραν της εμβέλειας που διαθέτουν οι δυνητικοί μας αντίπαλοι. Επομένως, στέλνει ένα σαφές μήνυμα για την ικανότητα και αξιοπιστία μας να αντιμετωπίσουμε υφιστάμενες και μελλοντικές απειλές», ανέφερε χαρακτηριστικά. Τέλος, συνεχάρη όλους όσοι «εργάστηκαν και έφεραν εις πέρας αυτό το έργο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και παρά τις προκλήσεις της πανδημίας, και ιδιαίτερα το προσωπικό της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και το προσωπικό των Dassault Aviation, MBDA Missile Systems Safran Aircraft Engines και Thales France».

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.