Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γιατί τα Rafale είναι «Game Changer» για τις ισορροπίες στο Αιγαίο - ΦΩΤΟ

του Χρήστου Μαζανίτη Η πρώτη παραλαβή το μαχητικού 4,5 γενιάς Rafale για την Πολεμική Αεροπορία είναι γεγονός. Όπως έχουμε ήδη αποκαλύψει σ...







του Χρήστου Μαζανίτη

Η πρώτη παραλαβή το μαχητικού 4,5 γενιάς Rafale για την Πολεμική Αεροπορία είναι γεγονός. Όπως έχουμε ήδη αποκαλύψει στο enikos.gr, τα πρώτα έξι μαχητικά του τύπου αναμένεται να προσγειωθούν στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα στα τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου. Ωστόσο γίνονται προσπάθειες ώστε να έρθουν αν είναι δυνατόν τέσσερα από αυτά νωρίτερα ή να κάνουν τουλάχιστον μία διέλευση στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

«Η σημερινή ημέρα είναι πραγματικά πολύ ξεχωριστή για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς από σήμερα προστίθεται στο οπλοστάσιο των μαχητικών αεροσκαφών μας ένας σημαντικότατος πολλαπλασιαστής ισχύος, ένας GAME CHANGER που ικανοποιεί απόλυτα τις επιχειρησιακές μας απαιτήσεις» ανέφερε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος​ στην ομιλία του, επισημαίνοντας πώς η έλευση του νέου τύπου μαχητικού θα αλλάξει υπέρ της Ελλάδας τις ισορροπίες στο Αιγαίο.

Ο Αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης στην ομιλία του κατά την διάρκεια της τελετής παραλαβής του μαχητικού με τον κωδικό 401 εξήγησε γιατί θα δημιουργήσει τις πολυπόθητες συνθήκες υπεροχής, αναφέροντας:

«Το Rafale F3R είναι μια αεροπορική πλατφόρμα που ενσωματώνει αυτές τις τεχνολογικές καινοτομίες που θα επιτρέψουν την ταχεία και αποτελεσματική αντίδραση σε οποιαδήποτε αναδυόμενη απειλή εντός του Ελληνικού FIR και έως την Ανατολική Μεσόγειο. Οι προηγμένες επιχειρησιακές δυνατότητες του αεροσκάφους σε συνδυασμό με την απίστευτη ισχύ, τα όπλα, την εμβέλεια και τη σημαντικά βελτιωμένη αντίληψη της τακτικής κατάστασης, θα διασφαλίσουν αεροπορική υπεροχή και κυριαρχία και θα υποστηρίξουν τους αντικειμενικούς σκοπούς της αποτροπής».




Και ο Αρχηγός ΓΕΑ κατέληξε: «Αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα της αεροπορικής ισχύος, δύναται να επιφέρει στρατηγικά αποτελέσματα σε όλο το φάσμα των αεροπορικών επιχειρήσεων, από στρατηγικές κρούσεις, έως αεροπορικές επιχειρήσεις εναντίον ναυτικών δυνάμεων και πέραν της εμβέλειας που διαθέτουν οι δυνητικοί μας αντίπαλοι. Επομένως, στέλνει ένα σαφές μήνυμα για την ικανότητα και αξιοπιστία μας να αντιμετωπίσουμε υφιστάμενες και μελλοντικές απειλές».

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα αμέσως μετά την παραλαβή των πρώτων 6 μεταχειρισμένων μαχητικών θα ακολουθήσουν μέσα στο 2022 τα επόμενα 6, που θα είναι τα καινούρια και το 2023 θα έρθουν υπόλοιπα 6 μεταχειρισμένα, συμπληρώνοντας τον στόλο των 18 Rafale.

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.