Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Mίσος Αζέρων για ελληνισμό - Το Μπακού ετοιμάζει αναγνώριση του ψευδοκράτους - Άξονας κατά Αθήνας-Κύπρου

Μετά τους Πακιστανούς σειρά παίρνουν οι Αζέροι στα παιχνίδια για την αναγνώριση Τουρκοκυπριακού κράτους, με αφορμή την μαύρη επέτειο της εισ...







Μετά τους Πακιστανούς σειρά παίρνουν οι Αζέροι στα παιχνίδια για την αναγνώριση Τουρκοκυπριακού κράτους, με αφορμή την μαύρη επέτειο της εισβολής των Τούρκων στην Κύπρο.

Ο Τούρκος Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, δήλωσε σχετικά ότι: "σήμερα μια αντιπροσωπεία από το Αζερμπαϊτζάν θα επισκεφθεί την Κύπρο για πρώτη φορά στην ιστορία. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα σε όλο τον κόσμο".

Ο Τούρκος αξιωματούχος συναντήθηκε με τον Samad Seyidov, πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Διακοινοβουλευτικών Σχέσεων (Milli Majlis) του Αζερμπαϊτζάν αναφέροντας : "Είστε στη χώρα σας, είστε στο σπίτι σας. Δεν είστε επισκέπτης εδώ", τόνισε ο Κιλίς συνεχίζοντας :"η επίσκεψή σας είναι πολύτιμη για εμάς αφού θα συνεχίσουμε την πορεία προς το μέλλον με το δόγμα «ένα έθνος, δύο κράτη».

Ο Αζέρος Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Αζερμπαϊτζάν Samad Seyidov, είπε ότι τα σχέδια Αζερμπαϊτζάν και Τουρκίας είναι προς την ίδια κατεύθυνση.

«Σήμερα, δίνουμε στον κόσμο ένα μήνυμα ενότητας μεταξύ Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν. Ως Αζερμπαϊτζάν, πρέπει να ενώσουμε ολόκληρο τον τουρκικό κόσμο. Αναμένουμε σύντομα μετά το άνοιγμα του διαδρόμου Zangezur, να πάρουμε το τρένο από το Ναχιτσεβάν προς την Τουρκία. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα.

Όσο για το ζήτημα του τουρκοκυπριακού κράτους, αυτό θα πρέπει να ληφθεί υπόψη στο πλαίσιο κοινών ιδεών για τον τουρκικό κόσμο. Η παρουσία μας από τις 19 Ιουλίου έως τις 21 Ιουλίου στην Κύπρο, δείχνει την μεγάλη δύναμη του τουρκικού κόσμου, καταδεικνύοντας την ενότητά του”, κατέληξε ο ίδιος.

Όπως γίνεται πλέον κατανοητό, Αζέροι και Πακιστανοί έχουν ήδη αποφασίσει να αναγνωρίσουν Τουρκοκυπριακό κράτος στηρίζοντας την λύση δύο κρατών που ανακοίνωσε απλά ο Ερντογάν σε ΗΠΑ-ΕΕ και ΟΗΕ.

Το χθεσινοβραδινό περιστατικό με την τουρκική ακταιωρό και το κυπριακό σκάφος του λιμενικού όχι μόνο δεν είναι τυχαίο αλλά εντάσσεται στα ευρύτερα σχέδια πιθανού ναυτικού αποκλεισμού του νησιού.

Η Τουρκία έχει έναν μοναδικό τρόπο για να επιχειρήσει σε εξαναγκασμό τον ελληνισμό να αποδεχθεί τις άνομες διεκδικήσεις της και αυτός είναι τα πολεμικά επεισόδια και παρεπόμενες πιθανές εχθροπραξίες.

Το σενάριο ναυτικού αποκλεισμού νήσων και βραχονησίδων είναι το μόνιμο σενάριο των τουρκικών αεροναυτικών ασκήσεων στο Αιγαίο εδώ και 15 χρόνια.

Τώρα που ο Ερντογάν και ο Yπουργός Eνέργειας του, μας προειδοποίησαν για έρευνες στην Α.Μεσόγειο, τις οποίες δεν θα αποδεχθούν Λευκωσία και Αθήνα, είναι πιθανό να έχουμε την δημιουργία μιας επικίνδυνης καταστάσεως και την διολίσθηση σε ένα σενάριο αεροναυτικού αποκλεισμού της Κύπρου.

Tα τουρκικά σχέδια, ειδικά μετά την δημιουργία βάσης drone και ναυτικής βάσης, θα επικεντρώνονταν σε αυτές τις πιθανές συνθήκες, στις κεντρικές υποδομές της Κύπρου, στην άρνηση εφοδιασμού πετρελαίου, στα λιμάνια και στα αεροδρόμια, ενώ εξοπλισμένα με πυραύλους UAV και τουρκικά αεροσκάφη, θα παραβίαζαν τον κυπριακό Εναέριο Χώρο και σε συνδυασμό με τα συστήματα CORAL, που θα μετέφεραν οι Τούρκοι στα Κατεχόμενα, θα επιχειρούσαν να “βραχυκυκλώσουν” την Εθνική Φρουρά.

Οι Τούρκοι όπως έχουμε αναφέρει κινούνται με ταχύτητα για μια πιθανή ολική σύγκρουση με τον ελληνισμό, εκτιμώντας ότι η Αθήνα θα κάνει “πίσω”, αλλά θα νιώσουν τεράστια έκπληξη όταν προσπαθήσουν να το επιχειρήσουν, με αυτά που θα δουν....μπροστά τους.
 
pentapostagma.gr
---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.