Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΡΑΒΑΕΙ ΖΟΡΙΑ ο Ακάρ: «Η Ελλάδα έχει ένα πάθος με τους εξοπλισμούς... Οι Έλληνες γείτονές μας να τερματίσουν την επεκτατική τους λογική»...!!

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Παναγιωτόπουλος μιλώντας σε πάνελ, χρησιμοποίησε φράσεις κατά της Τουρκίας, λέγοντας πως η Τουρκία κ...








Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Παναγιωτόπουλος μιλώντας σε πάνελ, χρησιμοποίησε φράσεις κατά της Τουρκίας, λέγοντας πως η Τουρκία κινείται κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και υποστήριξε πως υπάρχει κίνδυνος αποσταθεροποίησης όλης της περιοχής.

Ο Ακάρ μιλώντας σχετικά με το θέμα στο ΑΑ, ανέφερε πως οι δηλώσεις και ενέργειες του Παναγιωτόπουλου δεν συνάδουν με την εποικοδομητική συνάντηση που είχαν την τελευταία περίοδο ο ΠτΔ Ερντογάν και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως και με τις προσπάθειες που γίνονται για μείωση της έντασης το καλοκαίρι.

Ο Ακάρ είπε :

“Καλώ τον πολύτιμο συνάδελφο μου να σκέφτεται και να μιλά με φρόνηση, λογικά, δίκαια, αντικειμενικά, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, των συμφωνιών και των σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ των χωρών μας και μακριά από εγωισμούς και συναισθηματισμούς” και ανέφερε πως σε μια περιοχή όπως τη Μέση Ανατολή, η Τουρκία είναι μια σημαντική χώρα που συμβάλει στην ειρήνη και την σταθερότητα.

Ο Ακάρ ανέφερε πως η Τουρκία θέτει ως βάση για την επίλυση των προβλημάτων, το διεθνές δίκαιο, τον διάλογο και τις σχέσεις καλής γειτονίας, ενώ είπε πως “Η θέση και η συμβολή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ είναι αναμφισβήτητη”.

Ο Ακάρ είπε : ” Η Ελλάδα που συνεχώς μίλα περί διεθνούς δικαίου και σε κάθε ευκαιρία κατηγορεί την Τουρκία πως δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο, παρά τις θετικές και εποικοδομητικές προσπάθειες της Τουρκίας συνεχίζει την προκλητική, παράνομη και ασυμβίβαστη συμπεριφορά που κλιμακώνει την ένταση. Η Ελλάδα με πείσμα και απλοϊκές δικαιολογίες εναντιώνεται, ακόμη και στο κοινό εκπαιδευτικό Κέντρο το οποίο προσφέραμε στο ΝΑΤΟ με τους δικούς μας εθνικούς πόρους και το οποίο στηρίζεται από τους συμμάχους. Επιπλέον για να δικαιολογήσει αυτές τις ενέργειες προβαίνει σε αρνητικές και προκλητικές δηλώσεις που απέχουν πολύ από την αλήθεια. Η ουσία του θέματος είναι η εξής : Οι ασκήσεις που με σκοπό την πρόκληση κάνει η Ελλάδα, ο κατά παράβαση των συνθηκών εξοπλισμός νησιών που έχουν αποστρατικοποιημένα στάτους και τα αιτήματα που δεν συνάδουν με το διεθνές δίκαιο και τη λογική σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, αυξάνουν την ένταση. Παρά τις ξεκάθαρες διατάξεις των συμφωνιών ειρήνης της Λωζάννης του 1923 και των Παρισίων του 1947, ο εξοπλισμός νησιών με αποστρατικοποιημένο status, ενάντια σε ποιον και για ποιο λόγο γίνεται; Οι διατάξεις είναι σαφείς και οι συνομιλητές μας τις γνωρίζουν καλά. ”

Ο Ακάρ υπενθύμισε πως η Ελλάδα έχει 6 μιλια χωρικά ύδατα και 10 μίλια εθνικό εναέριο χώρο και είπε πως “Στην ιστορία και στις μερες μας δεν υπάρχει άλλο τέτοιο παράδειγμα”.

Ο Ακάρ είπε πως η Τουρκία στο θέμα των παράτυπων μεταναστών έχει κάνει μεγάλες θυσίες και είπε ” Ενώ η Ελλάδα κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και με απάνθρωπα μέτρα συνεχίζει στην θάλασσα του Αιγαίου να επαναπροωθεί ακόμη και γυναίκες και παιδιά”.

Ο Ακάρ είπε πως “Η Ελλάδα έχει ένα πάθος με τους εξοπλισμούς” και συνέχισε λέγοντας:
” Ωστόσο πρέπει να γίνει αντιληπτό και γνωστό πως αυτό είναι μια ονείρωξη, κάτι μαθηματικά αδύνατο και μάταιο, ενώ την μεγαλύτερη ζημιά θα την υποστεί ο ελληνικός λαός. Επιθυμώ ιδιαίτερα να υπογραμμίσω το εξής. Η λύση στα θέματα μας με την Ελλάδα, δεν είναι οι τρεις πλευρές. Για αυτό το λόγο οι προσπάθειες της Ελλάδας να καταστήσει τα προβλήματα Ελλάδας και Τουρκίας, ως προβλήματα Τουρκίας-ΕΕ, Τουρκίας-ΗΠΑ ή Τουρκίας-ΝΑΤΟ, δεν είναι ούτε νόμιμες ούτε ηθικές. Εμείς ειλικρινά πιστεύουμε πως τα θέματα σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο και Κύπρο πρέπει να λυθούν διά του διαλόγου και καταβάλλουμε για αυτό προσπάθεια. Γνωρίζουμε ότι από τη σκοπιά του διεθνούς δικαίου, του διμερούς δικαίου και της ιστορικής διαδικασίας έχουμε δίκαιο και για αυτό το λόγο είμαστε ιδιαίτερα άνετοι. Η ισχύς μας πηγάζει ακριβώς από αυτό το δίκαιο μας. ”

Ο Ακαρ ανέφερε πως οι αντικειμενικές δηλώσεις κάποιων Ελλήνων ακαδημαϊκών, πολιτικών και αποστράτων στρατιωτικών καταδεικνύουν το δίκιο της Τουρκίας και συνέχισε λέγοντας :

“Η θετική ατζέντα μονόπλευρα δεν γίνεται. Αν επιθυμείτε την συνέχισή της θετικής ατμόσφαιρας που επιτεύχθηκε, τότε πρέπει αναπόφευκτα λαμβάνοντας υπόψη την εγγύτητα του τουρκικού και του ελληνικού λαού, να αποφεύγετε τις προκλητικές δηλώσεις και ενέργειες. Η Ελλάδα με προφάσεις αντιτίθεται σε οτιδήποτε θα προσπόριζε το παραμικρό όφελος σε εμάς. Εμείς με πείσμα μιλάμε για διεθνές δίκαιο, διαφάνεια και αρχές καλής γειτονίας. Συμπερασματικά ο πιο σωστός δρόμος για την ειρήνη και τη σταθερότητα, είναι οι Έλληνες γείτονές μας το συντομότερο δυνατό να τερματίσουν την επεκτατική τους λογική όπως και τις προκλητικές δηλώσεις και ενέργειες τους. Ξεκάθαρα δηλώνουμε ότι εμείς δεν έχουμε βλέψεις στο δίκιο και στα δικαιώματα κανενός. Αλλά είμαστε αποφασισμένοι, ικανοί και επίμονοι στην προστασία των δικαίων, συμφερόντων και ενδιαφερόντων μας στη Γαλάζια πατρίδα μας συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου. Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός”.

https://www.aa.com.tr/tr/politika/milli-savunma-bakani-akar-yunanistan-provokatif-uzlasmaz-ve-gerginligi-tirmandirici-tavrini-surdurmektedir/2300896

11/7/2021

Σχ. Μια χαρά το κάνει τα άσπρο μαύρο ο Ακάρ. Και μόνο που τους ενοχλούν εοι εξοπλισμοί της Ελλάδας, αντιλαμβάνεται κανείς το πόσο αναγκαίοι είναι. Και όχι μόνο για τον πόλεμο αλλά πρωταρχικά για την διαπραγμάτευση


---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.