Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νέα πρόκληση στα Βαρώσια από τους κατακτητές: Ύψωσαν τουρκικές σημαίες στο Λύκειο Ελληνίδων - ΒΙΝΤΕΟ

Νέα πρόκληση στα Βαρώσια. Μία ημέρα μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις και ανακοινώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οι Τουρκοκύπριοι και το ψευδο...







Νέα πρόκληση στα Βαρώσια. Μία ημέρα μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις και ανακοινώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οι Τουρκοκύπριοι και το ψευδοκράτος έχουν υψώσει τουρκικές σημαίες στο Λύκειο Ελληνίδων Αμμοχώστου αλλά και στο ελληνικό Γυμνάσιο. Οι εικόνες που μετέδωσε η ΕΡΤ1 προκαλούν θλίψη και οργή καθώς επιχειρείται να αμαυρωθεί το ελληνικό στοιχείο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τις τελευταίες ώρες έχει τοποθετηθεί και μια τεράστια γιγαντοοθόνη στην είσοδο της περίκλειστης πόλης προβάλλοντάς την ως τουριστική attraction.

Σημειώνεται ότι στο Ελληνικό Γυμνάσιο και το Λύκειο Ελληνίδων πριν από μερικές ημέρες σβήστηκαν οι ελληνικές επιγραφές και πλέον "φιγουράρουν" οι σημαίες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους. Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν και ο Ερσίν Τατάρ χθες ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν στο άνοιγμα του 3,5% της περιοχής της Αμμοχώστου. Ο Ερντογάν κάλεσε μάλιστα, εν μέσω απειλών προς την Ε.Ε. τους Ελληνοκύπριους να κάνουν αιτήσεις στην επιτροπή που έχει συστήσει το ψευδοκράτος να πάρουν πίσω τις περιουσίες τους υπό τον όρο βεβαία ότι θα αναγνωρίσουν την Τουρκοκυπριακή διοίκηση. Σύμφωνα με τις τουρκοκυπριακές Αρχές, 36 Ελληνοκύπριοι έχουν κάνει αίτηση για να πάρουν τις περιουσίες του. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν θα μπορούν να δουν τις περιουσίες τους, εάν θα μπορούν να φτάσουν στο σημείο οι Ελληνοκύπριοι, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ1.

Μιλώντας από την κατεχόμενη Λευκωσία, όπου πραγματοποιήθηκε στρατιωτική παρέλαση ανήμερα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε ότι είναι καιρός η περιοχή να περάσει στο επόμενο βήμα, καθώς και ότι έχει έρθει η στιγμή της επόμενης φάσης. «Το Βαρώσι, που για χρόνια ήταν στην αδράνεια, αντί για σύμβολο της μη λύσης και του αδιεξόδου, θα γίνει σύμβολο για το μέλλον ευμάρειας της Κύπρου» ανέφερε ο κ. Ερντογάν, σημειώνοντας ότι «δεν εποφθαλμιούμε τα εδάφη και τις περιουσίες κανενός, ούτε να το κάνουν κι αυτοί για το ψευδοκράτος.

Λίγη ώρα πριν, την είδηση είχε αναγγείλει και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ: «Με απόφαση του υπουργικού μας συμβουλίου, το καθεστώς της στρατιωτικής ζώνης της περιοχής που αντιστοιχεί στο 3,5% του κλειστού Βαρωσιού θα καταργηθεί και θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση της πρωτοβουλίας μας για το Βαρώσι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ1:

 


---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.