Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ Σομαλών διακινητών στην Αθήνα: Βρήκαν το πτώμα καλυμμένο με σεντόνι έξι ώρες μετά!

Ο δράστης έδειχνε τον νεκρό σε φίλο του μέσω... βιντεοκλήσης - Αναλυτικά η δικογραφία και οι καταθέσεις από το protothema.gr Άγνωστες λεπτο...







Ο δράστης έδειχνε τον νεκρό σε φίλο του μέσω... βιντεοκλήσης - Αναλυτικά η δικογραφία και οι καταθέσεις από το protothema.gr

Άγνωστες λεπτομέρειες από τη δολοφονία ενός Σομαλού άνδρα σε διαμέρισμα στην οδό Χέυδεν στην Αθήνα στις 17 Φεβρουαρίου φέρνει στο φως της δημοσιότητας το protothema.gr. Η δικογραφία της υπόθεσης αλλά και οι καταθέσεις είναι σοκαριστικές καθώς σε αυτές περιγράφεται ο τρόπος που δολοφονήθηκε ένας άνδρας και έμεινε καλυμμένος με ένα σεντόνι για έξι ώρες (!) μέχρι να επέμβουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας και της Άμεσης Δράσης στο συγκεκριμένο σημείο.

Ακολούθησε επεισόδιο καθώς οι μετανάστες επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και ορισμένοι από αυτούς κατάφεραν να διαφύγουν από το σπίτι για να αποφύγουν τη σύλληψη. Ο δράστης της δολοφονίας είχε δείξει σε ζωντανή μετάδοση... μέσω messenger τον νεκρό σε φίλο του, ο οποίος κάλεσε την αστυνομία που κινητοποιήθηκε άμεσα.

Η δικογραφία

Όπως τονίζεται στο διαβιβαστικό της Ασφάλειας όλα έγιναν πριν από λίγους μήνες στο σπίτι όπου έμεναν δέκα Σομαλοί στο κέντρο της πρωτεύουσας. Ένας από αυτούς τηλεφώνησε στον φίλο του που ήταν στο σπίτι και τον…ενημέρωσε ότι «πριν από έξι ώρες σκότωσα τον… ο οποίος είναι στο σπίτι!». Μάλιστα έφτασε στο σημείο να του δείξει τον νεκρό μέσω βιντεοκλήσης στο messenger. Τότε εκείνος ενημέρωσε την αστυνομία, η οποία έφτασε στο σημείο και προσπάθησε να επέμβει. Ένας άλλος Σομαλός που άνοιξε την πόρτα και είδε τους άνδρες της Άμεσης Δράσης προσπάθησε να τους πείσει ότι υπήρχε ένας τραυματισμένος που διακομίσθηκε στο νοσοκομείο. Η αστυνομία τότε είδε ότι μέσα στο σπίτι υπήρχει ένα σώμα καλυμμένο με άσπρο σεντόνι και προσπάθησε να επέμβει. Όμως οι ένοπλοι άνδρες συνάντησαν σθεναρή αντίσταση και δεν μπορούσαν να μπουν στο διαμέρισμα, με αποτέλεσμα να ζητήσουν ενισχύσεις.

Τελικά, όταν τα κατάφεραν, βρήκαν έναν άνδρα ο οποίος φέρεται να παρίστανε τον μεθυσμένο και εκείνος τους είπε πως όσο ήταν τουαλέτα κάποιοι άλλοι σκότωσαν το θύμα. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε συλλήψεις, ενώ έλαβαν αποτυπώματα από το σημείο. Ορισμένοι από τους άλλους μετανάστες κατάφεραν να διαφύγουν από το διαμέρισμα αφού πρώτα επιτέθηκαν στους αστυνομικούς.

Οι καταθέσεις

«Μου τηλεφώνησε μεταξύ 16:00 και 17:00 μέσω της εφαρμογής messenger εμφανώς μεθυσμένος και μου είπε ότι μάλωσε με κάποιον, τον μαχαίρωσε έξι ώρες πριν περίπου όμως δεν γνώριζε αν είχε πεθάνει. Δεν τον πίστεψα και του είπα να μην μου κάνει πλάκα. Για να με πείσει άνοιξε την κάμερα του τηλεφώνου και μου έδειξε έναν μαύρο άνδρα ξαπλωμένο σε καναπέ, δε φαινόταν να έχει τις αισθήσεις του, δεν φορούσε μπλούζα και είχε ένα τραύμα με αίματα αν θυμάμαι καλά στην αριστερή πλευρά του στήθους του. Δεν είδα τίποτα άλλο από το χώρο, δεν άκουσα φωνή κάποιου άλλου. Μετά έκλεισε την κάμερα και μου είπε ότι δεν ήξερε τι να κάνει και μου ζήτησε να τον βοηθήσω. Δεν μιλούσε καθαρά γιατί ήταν μεθυσμένος και μου ανέφερε τη λέξη ασθενοφόρο αλλά δεν καταλάβαινα τι ακριβώς ήθελε και του είπα ότι θα πήγαινα εκεί που ήταν.», ήταν η κατάθεση του ενός εκ των εμπλεκομένων.

Από τη μεριά του ένας από τους αστυνομικούς που συμμετείχε στις έρευνες και στην εξιχνίαση της υπόθεσης ανέφερε στην κατάθεσή του πως «την 18:00 αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης ενημέρωθηκαν για τραυματισμένο άνδρα από μαχαίρι σε διαμέρισμα τρίτου ορόφου στην οδό Χέυδεν. Κατά την προσπάθεια της εισόδους στο διαμέρισμα ο… αφού άνοιξε την πόρτα τους ανέφερε ότι υπήρχε τραυματισμένος ομοεθνής του, αλλά είχε ήδη διακομισθεί με σταθμό του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο. Οι αστυνομικοί διέκριναν τουλάχιστον δέκα άτομα στο εσωτερικό χώρο του διαμερίσματος καθώς και έναν αναίσθητο άνδρα ξαπλωμένο στον καναπέ σκεπασμένο με σεντόνι μέχρι τον λαιμό. Σε προφορική ερώτηση ο… τους ανέφερε ότι είναι μεθυσμένος. Τα λόγια του δεν έπεισαν τους αστυνομικούς, οι οποίοι στον επικείμενο κίνδυνο ζωής προσπάθησαν να εισέλθουν στον χώρο, συναντώντας σθεναρή αντίσταση με χτυπήματα από το σύνολο των παρευρισκόμενων».

Οι δηλώσεις του δικηγόρου

«Αποδείξαμε ενώπιον του ανακριτή ότι δεν υπάρχει καμία σύνδεση ανάμεσα στον εντολέα μας και στη συγκεκριμένη ανθρωποκτονία. Ο τελευταίος βρέθηκε στο διαμέρισμα που τελέστηκε το έγκλημα τρεις ημέρες νωρίτερα από το συμβάν και ειδικότερα την 14η Φεβρουαρίου ως προσκεκλημένος σε εορταστική συνάθροιση που παρευρίσκονταν σχεδόν εβδομήντα άτομα. Εξ ου και η ανεύρεση των αποτυπωμάτων του στο χώρο του διαμερίσματος. Ουδεμία άλλη σχέση είχε με τον συγκεκριμένο χώρο, στον οποίο δεν είχε ξαναβρεθεί στο παρελθόν και δεν επισκέφτηκε ποτέ ξανά στο μέλλον, ενώ δεν γνώριζε ούτε τον δολοφονηθέντα. Άλλωστε οι ισχυρισμοί μας επιβεβαιώθηκαν και από τα αποτελέσματα των δειγμάτων του DNA που ελήφθησαν κατά την αυτοψία που πραγματοποίησε η αστυνομία στο χώρο του εγκλήματος και καταμαρτυρούν την αθωότητα του εντολέα μας», δήλωσε στο protothema.gr ο Αντώνης Καραγιάννης, συνήγορος του ενός εκ των κατηγορουμένων, που τελικά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.




---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.