Tελευταια Νεα

Τετάρτη, Ιουλίου 21, 2021

Γαλλία: Μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού από σήμερα η είσοδος σε σινεμά, θέατρα, γήπεδα και Πύργο του Άιφελ...Μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού θα μπαίνουν σήμερα οι πολίτες στην Γαλλία σε κινηματογράφο, μουσεία, στάδια.

Με 18.000 νέες μολύνσεις μέσα σε διάστημα 24 ωρών «παρατηρούμε μια αύξηση της κυκλοφορίας του ιού της τάξης του 150% σε διάστημα μίας εβδομάδας: δεν έχουμε δει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο», τόνισε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας Ολιβιέ Βεράν.

Την ώρα που η κυβέρνηση της Γαλλίας δεν διστάζει να κάνει λόγο για τέταρτο κύμα πανδημίας και η μάσκα κάνει την επανεμφάνισή της σε πολλές τουριστικές περιοχές όπου η επιδημία φαίνεται να αναζωπυρώνεται, το Συμβούλιο Υγειονομικής Άμυνας συνεδριάζει σήμερα, ημέρα που τίθεται σε εφαρμογή η υποχρεωτική χρήση του υγειονομικού διαβατηρίου σε όλους τους χώρους -πολιτιστικούς και ψυχαγωγικούς- όπου συγκεντρώνονται περισσότερα από 50 άτομα (έναντι 1.000 που ίσχυε μέχρι πρότινος).

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο που ψηφίζεται την Παρασκευή

Η χρήση του υγειονομικού διαβατηρίου διευρύνεται από σήμερα προτού να υιοθετηθεί το σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί την Παρασκευή.

Βάσει του νομοσχεδίου η χρήση του υγειονομικού διαβατηρίου θα διευρυνθεί από τον Αύγουστο και θα είναι απαραίτητο για την είσοδο των πολιτών σε εστιατόρια, καφέ, εμπορικά κέντρα, ιατρεία και ιατρικά κέντρα, όπως και στα μέσα μεταφοράς όταν πρόκειται για μεγάλα ταξίδια.

Αντιδράσεις

Οι υπεύθυνοι των κινηματογράφων, των θεάτρων, των μουσείων και καλοκαιρινών φεστιβάλ διχάζονται μεταξύ της ανησυχίας για μείωση της επισκεψιμότητας και της ελπίδας το μέτρο αυτό, που προς το παρόν αφορά μόνο τους ενήλικες, να μην αποθαρρύνει πολλούς θεατές.

Στο μεταξύ η χρήση μάσκας στους χώρους αυτούς δεν είναι υποχρεωτική αυτή την περίοδο, «με εξαίρεση τις νομαρχίες και τα διαμερίσματα όπου υπάρχει διαφορετική εντολή λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης», ανακοίνωσε χθες ο Βεράν.

Σύμφωνα με τον Ρισάρ Πατρί, πρόεδρο της Εθνικής Ομοσπονδίας Γαλλικών Κινηματογράφων, οι αίθουσες «αντιμετωπίζονται σαν τον κακό μαθητή», την ώρα που δεν έχει αναφερθεί καμία εστία κρουσμάτων κορονοϊού σε αυτές.

Πιστοποιητικό εμβολιασμού η αρνητικό τεστ για είσοδο στον Πύργο του Άιφελ

Προκειμένου να μπορέσουν να σεβαστούν τους νέους κανονισμούς οι διαχειριστές του Πύργου του Άιφελ, ενός από τα παγκόσμια μνημεία με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, ζητούν rapid τεστ από όλους τους επισκέπτες που δεν διαθέτουν υγειονομικό διαβατήριο. Στις δύο πλευρές του Πύργου έχουν εγκατασταθεί σκηνές όπου διενεργούνται τα τεστ, τα οποία είναι δωρεάν για τους Γάλλους και επί πληρωμή για τους αλλοδαπούς.

Σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό, στον οποίο βασίζονται οι υγειονομικοί προκειμένου να αποφευχθεί η μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας σε αυτό το «τέταρτο κύμα» της επιδημίας, το 56,6% των Γάλλων έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου και το 46,6% είναι πλήρως εμβολιασμένο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη.


---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

« Προηγουμενη
Επομενη »