Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Πολλαπλασιάσαμε τις έρευνες μας στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα»

  Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συμμετείχε στην εκδήλωση της καύσης αερίου της περιοχής του Σαγγάριου (Μαύρη Θάλασσα) μέσω τη...

 





Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συμμετείχε στην εκδήλωση της καύσης αερίου της περιοχής του Σαγγάριου (Μαύρη Θάλασσα) μέσω τηλεδιάσκεψης, όπου εκεί αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στα επιτεύγματα της Τουρκίας στον τομέα της έρευνας και εξόρυξης φυσικού αερίου τόσο στη Μαύρη Θάλασσα, όσο και στην ανατολική Μεσόγειο. 

 Ο Ερντογάν πρόσφερε μάλιστα την τεχνογνωσία της χώρας του, η οποία είναι η πιο ισχυρή χώρα στην περιοχή, όπως είπε, σε όποιον θέλει να… αδράξει το φιλικό χέρι της Τουρκίας.
«Πολλαπλασιάσαμε τις σεισμικές μας έρευνες στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα. 

Προσπάθησαν να μας αποτρέψουν, αλλά δεν το επιτρέψαμε σε κανέναν. Δεν κάναμε βήμα πίσω στην αποφασιστική μας στάση. Αν δεν το είχαμε κάνει, δεν θα καταφέρναμε όλες αυτές τις επιχειρήσεις με εγχώρια και εθνικά μέσα, θα αφήναμε τις επιτυχίες των τελευταίων χρόνων στο έλεος των άλλων. Δόξα τω Θεώ, όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. 

Τώρα τα σεισμικά ερευνητικά σκάφη Barbaros και Oruc Reis σαρώνουν τον πυθμένα των θαλασσών και τα γεωτρύπανα Φατίχ, Γιαβούζ και Κανουνί πραγματοποιούν γεωτρήσεις. Έτσι, δίνουμε την καλύτερη απάντηση στην αντίληψη που προσπαθούν κάποιοι να καλλιεργήσουν με ψέματα, διαστρεβλώσεις και χειραγωγήσεις. Όσοι προσπαθούν να μειώσουν την αξία του αερίου που ανακαλύψαμε με αβάσιμους ισχυρισμούς θα πρέπει να κοιτάξουν τη φωτιά που καίει εδώ σήμερα. Μακάρι αυτή η φωτιά που καίει σήμερα εδώ να μην σβήσει ποτέ!», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος εξαπολύοντας βολές προς πάσα κατεύθυνση. 

 Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξύμνησε την αποτελεσματικότητα της χώρας του στον τομέα της ενέργειας, ενώ έτεινε χείρα φιλίας και συνεργασίας σε όσους θελήσουν να… αναγνωρίσουν την υπεροχή της Τουρκίας. «Όλες αυτές οι δραστηριότητες αποκαλύπτουν τα αποτελέσματα που έχει επιτύχει η Τουρκία στο φυσικό αέριο. 

Η Τουρκία βρίσκεται σε κομβικό σημείο όσον αφορά την ασφάλεια του εφοδιασμού. Όσοι κραδαίνουν το φιλικό χέρι της Τουρκίας, η οποία είναι η πιο ισχυρή χώρα στην περιοχή από άποψη πολιτικής και οικονομίας, θα είναι πάντα κερδοφόροι. 

Η πόρτα μας είναι ανοιχτή σε όποιον θέλει να επωφεληθεί από την εμπειρία και τη γνώση της Τουρκίας», ανέφερε. Το έναυσμα για την καύση του πρώτου φυσικού αερίου, που εξορύχθηκε στη Μαύρη Θάλασσα, έδωσε ο Ταγίπ Ερντογάν και έγινε από το γεωτρύπανο Κανουνί, ενώ την ίδια ώρα ο Πορθητής ήταν πλήρως φωταγωγημένος για να δώσει λαμπρότητα στη γιορτή που οργανώθηκε στη Μαύρη Θάλασσα για το φυσικό αέριο. 

 Πώς σχολιάζει ο τουρκικός Τύπος την Τριμερή Ελλάδας – Κύπρου – Ιορδανίας 

 Σε μια παράλληλη εξέλιξη, τα τουρκικά ΜΜΕ φαίνεται πως δεν είδαν με καλό μάτι την Τριμερή Ελλάδας – Κύπρου – Ιορδανίας που διεξήχθη χθες, Τετάρτη στην Αθήνα. Χαρακτηριστικό το δημοσίευμα της Hurriyet: «Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο ηγέτης της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης, Νίκος Αναστασιάδης, ενθαρρυμένοι από τις δηλώσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και της ΕΕ, έκαναν σκληρές δηλώσεις και εξαπέλυσαν σφοδρές κατηγορίες εναντίον της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.