Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τον «χαβά» της η Τουρκία: Στέλνει πάνω από εκατό νέους μισθοφόρους στη Λιβύη

Κι ενώ η αποχώρηση των μισθοφόρων και των ξένων μαχητών αποτελεί το κεντρικό σημείο αναφοράς στην προσπάθεια της διεθνούς κοινότητας να απ...








Κι ενώ η αποχώρηση των μισθοφόρων και των ξένων μαχητών αποτελεί το κεντρικό σημείο αναφοράς στην προσπάθεια της διεθνούς κοινότητας να αποκαταστήσει την πολιτική και, κοινωνική, οικονομική ομαλότητα και σταθερότητα στη Λιβύη, η Τουρκία συνεχίζει να στέλνει και άλλους ξένους μαχητές, αδιαφορώντας πλήρως για όσα έχουν συμφωνηθεί σε διεθνείς διασκέψεις.

Παρά το «τελεσίγραφο» των φυλάρχων στη Λιβύη, παρά τις εκκλήσεις για άμεση απομάκρυνση των ξένων στρατευμάτων, η Τουρκία συνεχίζει να διατηρεί τους ξένους μαχητές που υποστηρίζει, καθώς σύμφωνα με νέα έκθεση του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η Άγκυρα προετοιμάζει να στείλει περισσότερους από εκατό μισθοφόρους.
Η Τουρκία στέλνει δύναμη επιπέδου λόχου

Ειδικότερα, όπως αναφέρει νέα έκθεση του διεθνούς οργανισμού, οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών και οι, υποστηριζόμενες από την Άγκυρα, στρατιωτικές μονάδες ετοιμάζονται να στείλουν ένα λόχο Σύριων μισθοφόρων στη Λιβύη, με τις πηγές που επικαλείται το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, να κάνουν λόγο για περίπου 150 ξένους μαχητές, οι οποίοι αναμένεται να φτάσουν στη χώρα πριν τα μέσα του μηνός.

Επιπρόσθετα, αναφέρεται ότι η δύναμη αυτή των μισθοφόρων θα «αντικασταστήσει» έναν ίδιο αριθμό μισθοφόρων που βρίσκονται ήδη στη Λιβύη, μια διαδικασία που φαίνεται να πραγματοποιείται κάθε δεκαπέντε μέρες, ώστε να διατηρηθεί το ανθρώπινο δυναμικό που επιθυμεί η Τουρκία στις στρατιωτικές βάσεις που έχει στη Λιβύη. 

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η Τουρκία στρατολογεί μισθοφόρους με μηνιαίο μισθό 500 δολάρια ΗΠΑ και τους μεταφέρει μέσω στρατιωτικών και πολιτικών αεροδρομίων, προτού τους αναπτύξει στη Συρία χρησιμοποιώντας διαβάσεις και δρόμους που ελέγχει ο τουρκικός στρατός στη βόρεια επαρχία του Χαλεπίου στη Συρία.

Με πληροφορίες από: SOHR / Φωτογραφία αρχείου Reuters


---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.