Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΨΗΝΕΤΑΙ ΣΑΣ ΛΕΜΕ... Έξαλλοι οι Αμερικανοί με Τούρκους και ισλαμιστές που θέλουν να ακυρώσουν τις εκλογές στη Λιβύη

Η Αμερικανική Πρεσβεία στη Λιβύη και ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ, Ρίτσαρντ Νόρλαντ, εξέδωσαν αυστηρή δήλωση το Σάββατο το απόγευμα μετά ...





Η Αμερικανική Πρεσβεία στη Λιβύη και ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ, Ρίτσαρντ Νόρλαντ, εξέδωσαν αυστηρή δήλωση το Σάββατο το απόγευμα μετά την αποτυχία του γύρου του Λιβυκού Φόρουμ Πολιτικού διαλόγου (LPDF) στη Γενεύη. Για να είμαστε ακριβείς, οι Αμερικανοί πρέπει να είναι έξαλλοι με τους Τούρκους, που προσπαθούν μέσω των ανθρώπων τους να ακυρώσουν τις εκλογές του Δεκεμβρίου στη βορειοαφρικανική χώρα.

Η αμερικανική ανακοίνωση αναφέρει ότι αρκετά μέλη του LPDF προσπάθησαν να εισαγάγουν «χάπια δηλητηριάσεων» (έκφραση που σημαίνει μία στρατηγική που αποσκοπεί στην αποτροπή ανεπιθύμητων εξελίξεων) για να διασφαλίσουν ότι δεν θα διεξαχθούν εκλογές, είτε με παράταση της συνταγματικής διαδικασίας είτε θέτοντας νέους όρους που πρέπει να πληρούνται για τις εκλογές.

Όπως σας έχουμε γράψει και σε προηγούμενες αναρτήσεις μας, οι φιλοτουρκικές και τουρκολιβυκές ισλαμιστικές δυνάμεις της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, με την καθοδήγηση της Τουρκίας, επιχειρούν να ακυρώσουν τη διεξαγωγή των διπλών εκλογών (προεδρικών και εθνικών) του Δεκεμβρίου Λιβύη, επειδή γνωρίζουν ότι θα τις χάσουν και έτσι, μέσα από την παράταση και μονιμοποίηση της παρούσας μεταβατικής κατάστασης, να διασφαλίσουν την παραμονή τους σε θέσεις κλειδιά και στη διακυβέρνηση της χώρας, ιδίως στη Δυτ. Λιβύη, δίχως δημοκρατική νομιμοποίηση.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ελλάδα, ο ΟΗΕ, όλος ο δυτικός κόσμος και οι Άραβες υποστηρίζουν τη διεξαγωγή των εκλογών στην ώρα τους.

Η μόνη δύναμη που δεν θέλει να γίνουν εκλογές στη Λιβύη είναι η κατοχική Τουρκία, διότι γνωρίζει ότι η νέα κυβέρνηση θα την εκδιώξει από τη χώρα.

«Τον Νοέμβριο του 2020, το Φόρουμ Πολιτικού Διαλόγου της Λιβύης συναντήθηκε και έλαβε καθοριστικές αποφάσεις σχετικά με το μέλλον της Λιβύης.

»Ο οδικός χάρτης του LPDF “για την προπαρασκευαστική φάση μιας ολοκληρωμένης λύσης” χαιρετίστηκε από τους Λιβύους και τη διεθνή κοινότητα.

»Ο οδικός χάρτης έθεσε ημερομηνία 24 Δεκεμβρίου για τις γενικές εκλογές, κατοχυρώθηκε στο διεθνές δίκαιο από το Συμβούλιο Ασφαλείας (του ΟΗΕ) και έγινε κεντρικό στη διαδικασία του Βερολίνου, συμπεριλαμβανομένων των συμπερασμάτων της υπουργικής επιτροπής του Βερολίνου που πραγματοποιήθηκε μόλις την περασμένη εβδομάδα.

»Έχουμε παρακολουθήσει στενά τις συναντήσεις του LPDF αυτήν την εβδομάδα στη Γενεύη, συμπεριλαμβανομένων πολλών μελών που φαίνεται να προσπαθούν να εισαγάγουν “χάπια δηλητηριάσεων” που θα διασφαλίσουν ότι δεν θα διεξαχθούν εκλογές – είτε παρατείνοντας τη συνταγματική διαδικασία είτε δημιουργώντας νέους όρους που πρέπει να πληρούνται για εκλογές.

»Μερικά από αυτά τα άτομα ισχυρίζονται ότι εργάζονται για λογαριασμό πολιτικών ηγετών που έχουν δώσει στις Ηνωμένες Πολιτείες σαφείς διαβεβαιώσεις ότι υποστηρίζουν τις εκλογές στις 24 Δεκεμβρίου.

»Τελικά, το μέλλον της Λιβύης μπορεί να καθοριστεί μόνο από τους Λίβυους.

»Η UNSMIL (ΟΗΕ) εργάστηκε επιμελώς για να διευκολύνει τις συζητήσεις, παρά τις προκλήσεις που έφερε η COVID, αλλά δεν μπορεί να λάβει αποφάσεις εξ ονόματος των Λιβύων.

»Ελπίζουμε ότι οι 75 Λίβυοι στο LPDF θα αφιερωθούν εκ νέου στο να επιτρέψουν στα 7 εκατομμύρια Λιβύους σε όλη τη χώρα να έχουν φωνή στη διαμόρφωση του μέλλοντος της Λιβύης.

»Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Κυβέρνηση της Εθνικής Ενότητας να παρέχει βασικές υπηρεσίες και να προετοιμαστεί για τις εθνικές εκλογές έως ότου λήξει η θητεία της τον Δεκέμβριο και ανυπομονούμε να ακούσουμε τις πλατφόρμες και τις θέσεις των υποψηφίων της Λιβύης καθώς συζητούν τους καλύτερους τρόπους επίλυσης μακροπρόθεσμων ζητημάτων όπως ως κρίση ηλεκτρικής ενέργειας, παροχή ρευστότητας στον επιχειρηματικό τομέα της Λιβύης, καταπολέμηση της διαφθοράς, αντιμετώπιση ξένων δυνάμεων και μισθοφόρων, δημιουργία θέσεων εργασίας, διασφάλιση ασφάλειας και εύρεση ενός δρόμου για τη Λιβύη -μια χώρα πλούσια σε πόρους και ιστορία- να ευημερήσει ειρηνικά», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Αμερικανός ειδικός απεσταλμένος και πρέσβης Ρίτσαρντ Νόρλαντ.


---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.