Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Το Ιράν υπόσχεται βαρύ πλήγμα στις ΗΠΑ κάνοντας επίδειξη τα νέα όπλα του

Το Ιράν, έχει ένα από τα μεγαλύτερα πυραυλικά προγράμματα στη Μέση Ανατολή, καθώς θεωρεί τα όπλα αυτά αποτρεπτική δύναμη, αλλά και δύναμη α...







Το Ιράν, έχει ένα από τα μεγαλύτερα πυραυλικά προγράμματα στη Μέση Ανατολή, καθώς θεωρεί τα όπλα αυτά αποτρεπτική δύναμη, αλλά και δύναμη αντιποίνων εναντίον των ΗΠΑ και άλλων αντιπάλων σε περίπτωση πολέμου.

Το Ιρανικό Σώμα Φρουρών Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC), απέκτησε νέα εγχώρια κατασκευασμένα όπλα και εξοπλισμό, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Ιρανικού στρατού.

Κατά τη διάρκεια τελετής την Τετάρτη, το IRGC παρουσίασε τους νέους καθοδηγούμενους πυραύλους και διάφορα μαχητικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη μεγάλης απόστασης και αναγνώρισης.

Παρουσίασε επίσης, αναβαθμισμένους αντιαρματικούς πυραύλους που μπορούν να καταστρέψουν σταθερούς και κινούμενους στόχους, σε απόσταση 10 χιλιομέτρων, χρησιμοποιώντας θερμικούς και λέιζερ ανιχνευτές.

Το IRGC, πρόσθεσε επίσης πολλά ελικόπτερα μάχης, εξοπλισμένα με πυραύλους Qaem-114 ιρανικής κατασκευής στο οπλοστάσιό του. Η υπηρεσία έχει επίσης λάβει, βόμβες υψηλής ισχύος και διάφορους τύπους πυροβολικού.

Απευθυνόμενος στην άφιξη στρατηγικών όπλων και σύγχρονου αμυντικού εξοπλισμού, ο αναπληρωτής διοικητής εδάφους της IRGC για τον συντονισμό, στρατηγός Ali Akbar Pourjamshidian , δήλωσε ότι η υπηρεσία μπορεί τώρα να διεξάγει ανεξάρτητα επιχειρήσεις, σε «τακτικό, στρατηγικό, αεροπορικό, ναυτικό, κυβερνοχώρο και ηλεκτρονικό επίπεδο».

Ο αρχηγός του IRGC, ο στρατηγός Hossein Salami , επαίνεσε επίσης την εγχώρια ανάπτυξη της σύγχρονης στρατιωτικής τεχνολογίας στη χώρα του, για χρήση από τις δυνάμεις του εδάφους, την οποία χαρακτήρισε ως «ραχοκοκαλιά του αμυντικού συστήματος του Ιράν».

Σε ομιλία του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της Τετάρτης, ο Σαλάμι εξέδωσε προειδοποίηση, εναντίον των εχθρών της χώρας του, λέγοντας ότι το Ιράν είναι έτοιμο να «αποτρέψει τις συνωμοσίες τους και να τους νικήσει στην αρχή των απειλών τους».

Είπε επίσης ότι το Ιράν, έχει εκτεθεί στις πολιτικές των «μεγάλων και μικρών κακοποιών» για πολλές δεκαετίες, οπότε η απόκτηση σύγχρονου εξοπλισμού είναι απαραίτητη για την ενίσχυση της άμυνας της χώρας.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, που αποκτήσαμε πολιτική ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια, οι στρατηγικοί σχεδιαστές της ανασφάλειας, από τις επιθετικές ΗΠΑ έως τους Ευρωπαίους συμμάχους και τους περιφερειακούς εταίρους και τους τοπικούς τρομοκράτες, συνωμοτούν συνεχώς εναντίον του ιρανικού έθνους όποτε μπορούν», δήλωσε.

«Η ήττα του εχθρού στην αρχή, είναι η αμετάβλητη στρατηγική μας», τόνισε ο Σαλάμι.

Τον περασμένο μήνα, ο Σαλάμι υπαινίχθηκε τις αυξανόμενες αμυντικές δυνατότητες του Ιράν, αφού αποκάλυψε ότι η χώρα μπορεί τώρα να παράγει drone, που μπορούν να πετάξουν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.

Εν τω μεταξύ μία συμφωνία μεταξύ του ιρανικού υπουργείου Αμύνης και του Στρατού της χώρας, που υπεγράφη στο πρόσφατο παρελθόν, έχει ως στόχο την προμήθεια 1.000 μη επανδρωμένων αεροσκαφών και μάλιστα σε «σύντομο χρόνο».

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Αμύνης Amir Hatami, το Ιράν είναι πλέον η 6η χώρα στον κόσμο σε αριθμό UAVs. Η εγχώρια παραγωγή αφορά πολλούς τύπους όπως το Shaned 129, (που θυμίζει οπτικά το Reaper) ένα MALE με ικανότητα μεταφοράς φορτίου 400 κιλών με εμβέλεια πάνω από 3.000 χιλιόμετρα ή το Saegheh, που μοιάζει πολύ με το αμερικανικό RQ-170 Sentinel (σε σμίκρυνση), κάτι καθόλου παράξενο, μιας και οι Ιρανοί είχαν καταρρίψει ένα τέτοιο το 2011 και το μελέτησαν.

Οι Ιρανοί πειραματίζονται και με άλλους τύπους, όμως μινι-UAV για χρήση από μικρές μονάδες πεζών στρατιωτών, drone-καμικάζι, έως και μεγάλης ακτίνας δράσης-μεγάλου υψομέτρου, ενώ έχουν αποκτήσει και πολεμική εμπειρία καθώς τα UAV τους έχουν εμφανιστεί σε Συρία, Περσικό Κόλπο αλλά και στα σύνορα με το Ιράκ.

Eνώ διάχυτη είναι η αίσθηση, πως έχουν προσφέρει ανάλογη τεχνολογία στην Υεμένη για επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία. Επίσης, έχουν αναπτύξει και μεγάλους αριθμούς θαλάσσιων σκαφών με τηλεκατεύθυνση.


---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.