Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ταφόπλακα στο Κυπριακό αν η Τουρκία υλοποιήσει τις απειλές της για την Αμμόχωστο λέει ο Αβαστασιάδης...

Ο πρόεδρος της Κύπρου εξέφρασε βαθιά εκτίμηση για τη συνεχόμενη στήριξη των ΗΠΑ στην εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό επί της συμφωνημένης βάσης...





Ο πρόεδρος της Κύπρου εξέφρασε βαθιά εκτίμηση για τη συνεχόμενη στήριξη των ΗΠΑ στην εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό επί της συμφωνημένης βάσης

Αν η Τουρκία προχωρήσει στις απειλές της ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα Βαρώσια αυτό θα αποτελέσει ταφόπλακα στο Κυπριακό δήλωσε απόψε ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης.

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση για την 245η επέτειο της ανεξαρτησίας των ΗΠΑ και εν όψει της παράνομης επίσκεψης του Τούρκου προέδρου Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα ζήτησε από τους παρόντες στην εκδήλωση επικεφαλής των διπλωματικών αποστολών όπως μεταφέρουν στις κυβερνήσεις τους την ανάγκη «να τονίσουν στον κ. Ερντογάν να αποφύγει από το να πυροδοτήσει περαιτέρω την ένταση μέσω των όποιων νέων παράνομων ενεργειών ειδικότερα όσον αφορά τα Βαρώσια».

«Αν η Τουρκία προχωρήσει με τέτοιες πράξεις- και επαναλαμβάνω ειδικότερα σε σχέση με τα Βαρώσια - αυτό θα είναι η ταφόπλακα, όχι μόνο για τη συνέχιση της διαπραγματευτικής διαδικασίας, αλλά το σημαντικότερο, στην εξεύρεση βιώσιμης και λειτουργικής διευθέτησης», τόνισε ο Νίκος Αναστασιάδης.

Επανέλαβε ακόμη τις προτάσεις τις οποίες υπέβαλε για υιοθέτηση Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, προκειμένου να αποπυροδοτηθεί η ένταση και αναφέρθηκε σε μέτρα για την κατεχόμενη Αμμόχωστο, περιλαμβανομένου του λιμένα της, το παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου, το πρόσθετο πρωτόκολλο και την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας εξέφρασε βαθιά εκτίμηση για τη συνεχόμενη στήριξη των ΗΠΑ στην εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό επί της συμφωνημένης βάσης, δηλαδή μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία σύμφωνα με ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Τέλος, υπενθυμίζοντας πως οι τουρκικές θέσεις όπως εκφράστηκαν στην άτυπη συνάντηση της Γενεύης δεν επέτρεψαν στον ΓΓ του ΟΗΕ να προχωρήσει προς την συνέχιση των συνομιλιών, ο Κύπριος Πρόεδρος επανέλαβε εκ νέου τη δέσμευσή του να εμπλακεί άμεσα στον διάλογο με πλήρη σεβασμό των παραμέτρων του ΟΗΕ, «δεδομένου ότι τηρούνται οι αναγκαίες προϋποθέσεις και όλοι οι εμπλεκόμενοι απέχουν από τις όποιες παράνομες δραστηριότητες».

Από την πλευρά της η Αμερικανίδα Πρέσβειρα Τζούντιθ Γκάρμπερ τόνισε πως οι ΗΠΑ υποστηρίζουν σθεναρά τις προσπάθειες για συνέχιση των διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού, προσθέτοντας πως στο ίδιο πνεύμα αισιοδοξίας που χαρακτήριζε την κυβέρνηση Κένεντυ, η κυβέρνηση Μπάιντεν δεσμεύεται να υποστηρίξει μια κυπριακής ιδιοκτησίας προσπάθεια, υπό τα Ηνωμένα Έθνη για την επανένωση της Κύπρου ως διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν, είπε η κ. Γκάρμπερ, παραμένει πεπεισμένος ότι, όχι μόνο είναι δυνατή η λύση, αλλά ότι ένα επανενωμένο νησί θα ωφελέσει όλους τους Κύπριους και την ευρύτερη περιοχή.

Κάνοντας λόγο για ισχυρούς εμπορικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών, η κ. Γκάρμπερ επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αναπτύξει τους πόρους στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της.

«Και είμαστε περήφανοι που δύο από τις κορυφαίες ενεργειακές εταιρείες μας συνεχίζουν να επενδύουν στην Κύπρο, έτσι ώστε όλοι οι Κύπριοι να μπορούν μα επωφεληθούν ισότιμα από τους πόρους αυτούς», τόνισε.

Η κ. Γκάρμπερ μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στην φονική πυρκαγιά που έπληξε το Σαββατοκύριακο την ορεινή Λάρνακα και Λεμεσό, σημειώνοντας ότι «οι σκέψεις μας στρέφονται στους φίλους και τις οικογένειες εκείνους που έχασαν τη ζωή τους και σε όσους έχασαν τις εστίες τους».


---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.