Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σκλάβα Γιαζίντι βρέθηκε επτά χρόνια μετά την αρπαγή της από το Ισλαμικό Κράτος

Μια αγνοούμενη γυναίκα Γιαζίντι βρέθηκε στην επαρχία της Ντέιρ αλ Ζουρ στα βορειοανατολικά της Συρίας, χρόνια μετά την απαγωγή της από τζιχ...







Μια αγνοούμενη γυναίκα Γιαζίντι βρέθηκε στην επαρχία της Ντέιρ αλ Ζουρ στα βορειοανατολικά της Συρίας, χρόνια μετά την απαγωγή της από τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) από το χωριό Τελ Κασάμπ, στην περιοχή Σιντζάρ (βορειοδυτικό Ιράκ), στην τρομερή επίθεση που εξαπέλυσαν τον Αύγουστο του 2014 οι τζιχαντιστές με στόχο τους Κούρδους Γιαζίντι.

Η 25χρονη σήμερα Ζερέ Μάτο Σιβάν βρίσκεται προσωρινά υπό κράτηση του γραφείου (υπηρεσίας) για τους αγνοούμενους Γιαζίντι στην περιοχή Τζαζίρα της βορειοανατολικής Συρίας αφότου βρέθηκε στην Ντέιρ αλ Ζουρ από τις τοπικές κουρδικές δυνάμεις ασφαλείας, γνωστές ως Ασάγις, σύμφωνα με έναν συγγενή της, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, στο ειδησεογραφικό δίκτυο «Zhyan».

Υποτίθεται ότι θα επαναπατριστεί στον τόπο καταγωγής της, στην περιοχή του Σιντζάρ, στο εγγύς μέλλον, πρόσθεσε η πηγή.

Στις 3 Αυγούστου 2014 το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε τρομερή επίθεση στην περιοχή του Σιντζάρ στο βορειοδυτικό Ιράκ, την κύρια πατρίδα της θρησκευτικής μειονότητας των Κούρδων Γιαζίντι, εξαπολύοντας εθνοκάθαρση κατά των «άπιστων» Γιαζίντι.

Το 90% των κατοίκων του Σιντζάρ κατέφυγαν σε ασφαλή καταφύγια στην περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν, συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων που αναγκάστηκαν να ανέβουν με τα πόδια στην κοντινή οροσειρά.

Τις επόμενες ώρες και μέρες, χιλιάδες Γιαζίντι σκοτώθηκαν και πάνω από 6.400 υποδουλώθηκαν.

Σήμερα, επτά χρόνια μετά, η τύχη περισσότερων από 3.000 γυναικών και κοριτσιών Γιαζίντι εξακολουθεί να είναι άγνωστη.

Περισσότεροι από 80 ομαδικοί τάφοι με εκτελεσθέντες Γιαζίντι έχουν ανακαλυφθεί μέσα και γύρω από το Σιντζάρ.

«Είμαι σε θέση να ανακοινώσω ότι με βάση ανεξάρτητες και αμερόληπτες έρευνες, που συμμορφώνονται με τα διεθνή πρότυπα και τις βέλτιστες πρακτικές του ΟΗΕ, υπάρχουν σαφή και πειστικά στοιχεία ότι τα εγκλήματα εναντίον του λαού Γιαζίντι αποτελούσαν σαφώς γενοκτονία», δήλωσε ο Καρίμ Καν, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του ΟΗΕ για την προώθηση της λογοδοσίας για εγκλήματα που διαπράχθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος, τον Μάιο του 2021.

Οι Κάτω Χώρες και το Βέλγιο αναγνώρισαν πρόσφατα τη γενοκτονία των Γιαζίντι από το Ισλαμικό Κράτος.

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.