Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού... Τραγούδησαν το «Χελιδονάκι» στο Σύνταγμα – Συγκινητικό βίντεο

Μετά από ένα διήμερο στην Κρήτη γεμάτο με έντονες στιγμές, το οδοιπορικό επέστρεψε στην Αθήνα για την κορύφωσή του, αναφέρεται σε ανακοίνωσ...







Μετά από ένα διήμερο στην Κρήτη γεμάτο με έντονες στιγμές, το οδοιπορικό επέστρεψε στην Αθήνα για την κορύφωσή του, αναφέρεται σε ανακοίνωση της η Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού, που από την 1η Ιουλίου βρίσκεται στην Ελλάδα για να βαδίσει σε μονοπάτια ιστορικής συνέχειας, με γνώμονα τον αγώνα της μνήμης ενάντια στη λήθη και κουβαλώντας την επιμονή για δικαιοσύνη των θυσιών του Τάσου και του Σολωμού.

Καθώς το ελλαδικό κράτος είναι ο ανάδοχος της Αναστασίας, η οικογένεια Ισαάκ έγινε δεκτή από τον Γενικό Γραμματέα της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, Πρέσβυ Παπαδόπουλο. Εν συνεχεία, αντιπροσωπεία των μοτοσικλετιστών φιλοξενήθηκε στο στρατόπεδο της Προεδρικής Φρουράς, των ξακουστών Ευζώνων, όπου οι αρμόδιοι αξιωματικοί εξήγησαν τους συμβολισμούς της στολής του Εύζωνα και μεταφέρουν στους επισκέπτες το πνεύμα της ιστορικής αυτής μονάδας.

«Το μεσημέρι φθάνει η μεγάλη στιγμή. Με βρυχώμενες τις μηχανές οι μοτοσικλετιστές αντικρίζουν τον Άγνωστο Στρατιώτη στη σημαιοστολισμένη Πλατεία Συντάγματος και κλίνουν ευλαβικά το γόνυ. Η ηρωομάνα κυρία Τασούλα καταθέτει στεφάνι στο σημαντικότερο μνημείο του Ελληνισμού, εκφράζοντας σεβασμό σε όσους έπεσαν για την ελευθερία της πατρίδας. «Μια κλίνη κενή φέρεται εστρωμένη των αφανών». Όπως και το 2016, η πορεία προς την ελευθερία περνά από τον Άγνωστο Στρατιώτη για να ανανεώσει τον όρκο του αγώνα μέχρις εσχάτων», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Συγκινητική η στιγμή που τραγούδησαν «Το τραγούδι του χελιδονιού», που γράφτηκε για τηνν κόρη του Τάσου Ισαάκ, Αναστασία.

Η παρουσία των μοτοσικλετιστών στο «κλεινόν άστυ» ολοκληρώνεται με επίσκεψη στην αναπαλαιωμένη οικία του θρυλικού Μακεδονομάχου, Παύλου Μελά, ο οποίος με αυταπάρνηση εγκατέλειψε την οικογένειά του για να πολεμήσει για τη Μακεδονία μας. Με τόσα πρότυπα, αυτός ο λαός δεν πρόκειται να χαθεί.
 
«Το οδοιπορικό μνήμης πραγματοποιήθηκε ακριβώς για να τονίσει ότι όσο υπάρχουν κατεχόμενες πατρίδες και αδικαίωτοι ήρωες, κάποιοι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για ελευθερία και αξιοπρέπεια. Για τον Τάσο, τον Σολωμό, τους πεσόντες του 1974, τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ, για τους ζώντες, αλλά και για τους μελλοντικούς Έλληνες όπου γης», καταλήγει η ανακοίνωση.

 


---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.