Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Λύκαινα Άκσενερ σε Ερντογάν: Νομίζεις ότι έχεις καταλάβει το κράτος – Μάζεψε το μυαλό σου

Νέα δριμεία επίθεση κατά του Τούρκου προέδρου Ερντογάν εξαπέλυσε η ακροδεξιά ηγέτης, Μεράλ Άκσενερ, για την κατάσταση που επικρατεί στην Τ...







Νέα δριμεία επίθεση κατά του Τούρκου προέδρου Ερντογάν εξαπέλυσε η ακροδεξιά ηγέτης, Μεράλ Άκσενερ, για την κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία αλλά και την οικονομία που συνεχώς «βουλιάζει».

«Τι πρέπει να κάνει ο λαός μας που κολυμπά στο χρέος, την ώρα που οι εργολάβοι κολυμπούν στο χρήμα; Τί πρέπει να κάνει ο συνταξιούχος μας, ο οποίος κερδίζει 1.100 λίρες, την ώρα που οι σύμβουλοί σου λαμβάνουν 5 μισθούς; Τί πρέπει να κάνει ο άνεργος αδερφός μου, ο οποίος περιμένει αβοήθητος στο καφέ του, την ώρα που εσύ απολαμβάνεις τα παλάτια σου με τις πισίνες;

Είτε θα βγεις και θα πεις στο έθνος σου τι συμβαίνει, είτε θα το πληρώσεις στην κάλπη για τις υποσχέσεις που δεν τήρησες, για την οικονομία που έσυρες στην άβυσσο και για τα παραμύθια που πούλησες. Ή θα τα πεις όλα ή θα φύγεις. Είναι τόσο απλό!», δήλωσε η Μεράλ Ακσενέρ μιλώντας στην κοινοβουλευτική της ομάδα.

«Ξέρετε, πλησιάζει η ευλογημένη Γιορτή των Θυσιών. Κάθε χρόνο, περίπου 900 χιλιάδες βοοειδή και 3 εκατομμύρια μικρά βοοειδή σφάζονται στη χώρα μας για το μπαϊράμι.

Επομένως, περίπου 325 χιλιάδες τόνοι κρέατος προσφέρονται για κατανάλωση. Αυτό σημαίνει ότι περίπου το ένα τέταρτο της συνολικής ετήσιας κατανάλωσης κρέατος γίνεται κατά τη διάρκεια αυτής της γιορτής μας.

Με άλλα λόγια, περίπου 25 εκατομμύρια πολίτες μας δεν μπορούν να καταναλώνουν κρέας άλλη εποχή του χρόνου. Ενώ η κατάσταση στην κτηνοτροφία είναι αυτή, είναι διαφορετική η κατάσταση στη γεωργία; Δυστυχώς, δεν είναι», σημείωσε η Μεράλ Ακσενέρ.

Αναφερόμενη στο θέμα του υποψηφίου της συμμαχίας της αντιπολίτευσης για την προεδρία, η πρόεδρος του «Καλού Κόμματος» απέφυγε να απαντήσει, αλλά εμφανίστηκε βέβαιη ότι ο επόμενος πρόεδρος της Τουρκίας δε θα είναι ο Ερντογάν.

«Παντού μας ρωτούν το ίδιο… λένε ‘Ποιος θα είναι ο υποψήφιος πρόεδρος από το Καλό Κόμμα, από την Εθνική Συμμαχία’. Θέλω να δώσω μια σαφή και ξεκάθαρη απάντηση. Χαλαρώστε αγάδες μου, μην άγχεστε, μην χαλιέστε, είστε και μεγάλης ηλικίας. Μην ανησυχείτε, ο δικός μας υποψήφιος θα γίνει ο 13ος πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας. Είναι σίγουρο, ας το διαδώσουμε».

Κριτική στον Τούρκο πρόεδρο άσκησε η Μεράλ Ακσενέρ και για τα ανοίγματά του προς την Κίνα για άντληση χρηματοδότησης, «θάβοντας» ωστόσο τη «γενοκτονία» των «ομοεθνών» Ουιγούρων Τούρκων από τους Κινέζους.

«Ο κ. Ερντογάν είναι απασχολημένος προσπαθώντας να φανεί χαριτωμένος στο Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα αυτές τις μέρες. Κάλεσε τον Σι Τζίνπινγκ, τον νέο του φίλο για την 100ή επέτειο από την ίδρυσή του, και έδωσε μηνύματα απαλά, όπως το βαμβάκι. Τι διεμήφθη στη συνάντηση; Για παράδειγμα, εκφράστηκε η επιθυμία για βελτίωση των σχέσεων.

Για παράδειγμα, εκφράστηκε πλήρης υποστήριξη τις κινεζικές πολιτικές. Εκφράστηκε μεγάλη εκτίμηση, ευχαριστίες και έπαινοι. Ειπώθηκε κάτι για τη γενοκτονία κατά των Ουιγούρων; Όχι. Ενώ όλοι καταδικάζουν τη γενοκτονία που διαπράχθηκε από την Κίνα, ο κ. Ερντογάν κυνηγά τα χρήματα. Ντροπή του!».

«Μάζεψε το μυαλό σου!»

Η Μεράλ Ακσενέρ επέκρινε τον Τούρκο πρόεδρο για τη δήλωσή του ότι δε θα παραδώσει την εξουσία σε μία τέτοια αντιπολίτευση σε περίπτωση νίκης της σε εκλογές.

«Φίλε, είναι απίστευτο. Νομίζει ότι έχει καταλάβει το κράτος. Ο κ. Ερντογάν πιστεύει ότι το κράτος του έχει παραδοθεί (του έχουν παραδοθεί τα κλειδιά του κράτους). Μάθε το και μάζεψε το μυαλό σου!», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι:

«Δυστυχώς, είμαστε αντιμέτωποι με μια χαλαρή διοικητική κρατική προσέγγιση, που είναι ανίκανη να κανονίσει ακόμη και το ταξίδι 20 οικογενειών νομάδων.

Το πιο οδυνηρό είναι η Ανατολία, η βασική πατρίδα των νομάδων, ενώ την ίδια ώρα η Ιταλία, η Ελλάδα και η Αυστρία καλλιεργούν τον νομαδικό πολιτισμό στις χώρες τους. Τους έχουν προσθέσει στη λίστα της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Αν και η Τουρκία υπέβαλε αίτηση το 2008, οι νομάδες μας δεν έχουν καταφέρει ακόμη να συμπεριληφθούν σε αυτόν τον κατάλογο».

Η Τουρκία εισαγωγέας απορριμμάτων

«Μπορείτε να δείτε το σημείο που έχει φτάσει η αγάπη του κ. Ερντογάν για τις εισαγωγές… Πραγματικά υποδειγματική. Το 2020, η Τουρκία εισήγαγε 756 χιλιάδες τόνους πλαστικών σκουπιδιών. Χάρη στην κυβέρνηση του AKP, η όμορφη χώρα μας έχει γίνει ένας τεράστιος εισαγωγέας πλαστικών απορριμμάτων. Τα τελευταία 16 χρόνια, οι εισαγωγές πλαστικών απορριμμάτων μας έχουν αυξηθεί 196 φορές. Σωστά ακούσατε, 196 φορές! Για να το πούμε πιο καθαρά, έχουμε γίνει ο σκουπιδότοπος πλαστικών της Ευρώπης», δήλωσε χαρακτηριστικά η Μεράλ Ακσενέρ.

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.