Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε στο ΥΠΕΞ με την Ελληνορθόδοξη υπ. Εξωτερικών και Άμυνας του Λιβάνου

Την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, υπουργό Εξωτερικών και Άμυνας του Λιβάνου, Ζέινα Ακάρ, υποδέχθηκε ο Νίκος Δένδιας την Παρασκευή στο υπουργε...









Την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, υπουργό Εξωτερικών και Άμυνας του Λιβάνου, Ζέινα Ακάρ, υποδέχθηκε ο Νίκος Δένδιας την Παρασκευή στο υπουργείο Εξωτερικών.

Η Ζέινα Ακάρ είναι Ελληνορθόδοξη, δηλαδή έχει ελληνορωμαϊκή καταγωγή.

Οι Ελληνορθόδοξοι αποτελούν το 8% του πληθυσμού του Λιβάνου και έχουν έντονη τη μνήμη της ελληνικής τους καταγωγής.

Ο Νίκος Δένδιας έγραψε στο Twitter:

«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με την Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, ΥΠΕΞ & Υπ. Άμυνας του Λιβάνου Ζέινα Ακάρ, συζητήσαμε σχετικά με τις ιδιαίτερα ανησυχητικές πρόσφατες εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο, το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, καθώς και την κατάσταση στη Συρία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον της εξωτερικής μας πολιτικής υπό τον Νίκο Δένδια για τον Λίβανο είναι μεγάλο.

Η Ελλάδα μεσολάβησε για να λάβει ο Λίβανος οικονομική ενίσχυση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τους Σύρους πρόσφυγες που φιλοξενεί.

Πριν μερικές ημέρες πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον Λίβανο του υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τον Απόδημο Ελληνισμό, Κώστα Βλάση.




Οι Ελληνορθόδοξοι του Λιβάνου συμπεριλαμβάνονται στους λεγόμενους Αντιοχείς, οι οποίοι είναι διάσπαρτοι στην Τουρκία, στη Συρία και στον Λίβανο.

Ο συνολικός πληθυσμός των Αντιοχέων υπολογίζεται στο 1,8 εκατ. και στην πλειονότητά τους θεωρούνται απόγονοι Ελλήνων και Ρωμαίων.

Στις 18 Μαρτίου 1826 ο στρατηγός Βάσος Μαυροβουνιώτης έφτασε στις ακτές του Λιβάνου με στόλο 15 επαναστατικών πλοίων, αποβιβάστηκε με εκστρατευτικό σώμα στη Βηρυτό και κήρυξε την Ελληνική Επανάσταση μην καταφέρνοντας όμως να ξεσηκώσει τον ντόπιο ελληνορθόδοξο πληθυσμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.