Tελευταια Νεα

Πέμπτη, Ιουλίου 15, 2021

ΕΚΠΛΗΞΗ από τον Ελληνόψυχο Σεραφείμ κατά των αντεμβολιαστών... «Κατέβηκαν με τους Σταυρούς να υπερασπισθούν τον θάνατο»

Οι χθεσινές εικόνες με τους χιλιάδες διαδηλωτές σε ολόκληρη την χώρα να κατεβαίνουν στους δρόμους υπερασπιζόμενοι το δικαίωμά τους να μην εμβολιαστούν έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου. Έχουν όμως αποτελέσει συνάμα και ένα ακόμη “αγκάθι” στις σχέσεις Εκκλησίας-Πολιτείας. Καθ' ότι αρκετοί εκ των διαδηλωτών βγήκαν μπροστάρηδες με Σταυρούς και χριστιανικά λάβαρα και συνθήματα.

Ότι στους κύκλους της Εκκλησίας υπάρχει σύγχυση για τον εμβολιασμό, παρά την επίσημη θέση από την Ιερά Σύνοδο, είναι ξεκάθαρο. Μητροπολίτες όπως οι Καρπενησίου και Καλαβρύτων έχουν εκφράσει τις ενστάσεις τους, αλλά ο εκπρόσωπος της ΔΙΣ διεμήνυε πως : “Όταν η Ιερά Σύνοδος πάρει κάποιες αποφάσεις, όλοι τις εφαρμόζουν. Αν δεν τις εφαρμόσουν υπάρχουν κάποιες επιπτώσεις”...

Σαν κι αυτές που θα αντιμετωπίσουν οι Μητροπολίτες Κυθήρων και Αιτωλίας; Σήμερα συνεδριάζει για τρίτη και τελευταία μέρα η Ιερά Σύνοδος και η στάση των δύο Ιεραρχών στο θέμα του κορονοϊού, κυρίως με αφορμή την ώρα της Ανάστασης, αλλά και στο ουκρανικό εκκλησιαστικό ζήτημα, θα αποτελέσει βασικό ζήτημα προς συζήτηση. Πληροφορίες από την Σύνοδο αναφέρουν πως και οι δύο θα κληθούν να απολογηθούν στην επόμενη συνεδρίαση της ΔΙΣ.

Συνάμα αναμένεται να τεθεί επί τάπητος και το ζήτημα της μακράς δοκιμασίας του Μητροπολίτη Περιστερίου, και εκεί πιθανόν να σταλεί ο Μητροπολίτης Ιλίου στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται ο Ποιμενάρχης του Περιστερίου κ. Κλήμης.

Όσον αφορά πάντως τις διαδηλώσεις με τους Σταυρούς και συνθήματα, είχαμε την πρώτη επίσημη εκκλησιαστική αντίδραση. Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega μίλησε σχετικά ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ και στηλίτευσε αυτήν την στάση.

«Χτες, 2-3 χιλιάδες συμπολίτες μας, πήραν το σταυρό και τη σημαία, τα σύμβολα του έθνους μας, υπερασπιζόμενοι τον εχθρό που πλήττει τη ζωή μας, τον κορονοϊό. Το θάνατο δηλαδή. Χρειάζεται πνευματική αφύπνιση από όλους μας. Μένω έκθαμβος από αυτά τα γεγονότα», σχολίασε ο ίδιος.

Αναφερόμενος στο ότι ο ίδιος, ως πρόεδρος του γηροκομείου Πειραιά, είχε στείλει επιστολή από το Φεβρουάριο στο υπουργείο Υγείας, ζητώντας τον εμβολιασμό των εργαζομένων, ο Μητροπολίτης Σεραφείμ είπε ότι «Έχω την τιμή να προεδρεύω στο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα γηροκομείο Πειραιώς, που συνδιοικείται με τον δήμαρχο Πειραιώς, και τελούμε υπό την άμεση εποπτεία της αποκεντρωμένης αυτοδιοίκησης. Είμαστε ουσιαστικά μία δομή του κράτους. Αναργύρως και εγώ και ο δήμαρχος προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. Το ίδρυμα αυτό από το 1890 προσπαθεί να δώσει αγάπη και στοργή στην 3η και 4η ηλικία. Αυτή τη στιγμή διακονούμε 200 υπερηλίκους, εκ των οποίων οι 100 κατάκοιτοι. Επομένως είναι ένας χώρος μεγάλης ευαισθησίας και ευθύνης. Οι εργαζόμενοι έρχονται εκεί όχι για να ικανοποιήσουν το βιοποριστικό τους έργο, αλλά για να προσφέρουν κοινωνική εργασία. Συνεπώς το μείζον θέμα δεν είναι τα εργασιακά δικαιώματα ούτε το συμφέρον της όποια συντεχνίας αλλά η προστασία των υπερηλίκων. Εμείς, με το παράδειγμά μας, έχουμε κατορθώσει να έχουμε ένα ποσοστό 98% των εργαζομένων που έχουν εμβολιαστεί και 100% στους τρόφιμους. Απευθυνόμενος στους συνεργάτες μας των δομών, θέλω να τους πω ότι προσέρχονται στις δομές όχι μόνο για να ικανοποιήσουν τον βιοπορισμό τους, αλλά για να προσφέρουν κοινωνικό έργο σε ανθρώπους ανήμπορους. Τίθεται το ερώτημα. Αναστολή εργασίας άνευ αποδοχών. Έως πότε; Και αυτοί που θα προσληφθούν για να αναπληρώσουν το κενό τι θα είναι, πειραματόζωα; Είναι σοβαρά θέματα αυτά. Πρέπει να βρούμε ένα μέτρο σε αυτά. Το μείζον θέμα είναι η ζωή των ανθρώπων και η κοινωνική προσφορά».

Σχετικά με το πώς η εκκλησία θα βοηθήσει στο να πειστούν οι πολίτες να εμβολιαστούν, ο Μητροπολίτης Πειραιώς είπε ότι «Η εκκλησία δεν επιβάλλεται. Προβάλει το λόγο της. Η εκκλησία δεν είναι αυταρχισμός. Προβάλει και τη μεταφυσική ευθύνη των πράξεων. Κάθε πράξη δεν μένει εδώ. Δεν ξεχνιέται τίποτα. Αυτά που κάνουμε θα μας κρίνουν στην αιωνιότητα. Είμαστε ελεύθεροι αλλά και υπεύθυνοι. Έχουμε εμβολιαστεί 5 εκατ. Έλληνες. Παρουσιάστηκαν 4-5 καταστάσεις δύσκολες ως συνέπειες του εμβολιασμού. Από την άλλη πλευρά έχουμε 12.500 νεκρούς. Σε αυτή τη ζυγαριά που βαραίνει το ζύγι; Τι λέει η λογική και η καρδιά μας; Συνηθίζουμε όλοι να είμαστε ειδικοί σε όλα. Ειδήμονες χωρίς να έχουμε γνώση. Πρέπει επιτέλους κάποια στιγμή να ακούμε τους επαΐοντες».

Αναφερόμενος σε όσους δεν έχουν πειστεί να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους, ο ίδιος είπε ότι «Δεν έχουν πειστεί από τους ειδικούς. Δεν έχουν πειστεί και από το θάνατο που βλέπουν γύρω τους; Ο ιός αυτός προσβάλει το αναπνευστικό και το κυκλοφορικό. Χρειάζεται να ακούσουμε τα πορίσματα της επιστήμης. Πρέπει όλοι οι αδελφοί που διακονούν την εκκλησία του Θεού να τονίσουν την ευθύνη που έχουμε απέναντι στο δημιουργό μας, τους αδερφούς μας και τον εαυτό μας».

«Η εκκλησία προβάλει σε όλους τους ανθρώπους τη μεγάλη ευθύνη που έχουμε αυτή τη στιγμή να συνασπιστούμε απέναντι σε ένα κοινό εχθρό, που λέγεται πανδημία, που λέγεται θάνατος. Αυτό είναι το χρέος όλων μας. Και παρακαλώ όλους αυτό το μήνυμα της εκκλησίας να το ακούσουμε. Να μη δαιμονοποιούμε τα πράγματα», κατέληξε ο Μητροπολίτης Σεραφείμ.

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

« Προηγουμενη
Επομενη »