Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κορονοϊός: «Τι θα μου συμβεί 4 χρόνια μετά τον εμβολιασμό;»... Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος δίνει την απάντηση

Για την σημασία του εμβολιασμού στην διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού μίλησε το μεσημέρι της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Πνευμονολ...







Για την σημασία του εμβολιασμού στην διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού μίλησε το μεσημέρι της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Στάθηκε, δε, στον δισταγμό που παρουσιάζουν αρκετοί πολίτες σχετικά με το να κάνουν το εμβόλιο καθώς υποστηρίζουν ότι αυτό δεν έχει δοκιμαστεί και ενδεχομένως να υπάρχουν παρενέργειες σε κάποια χρόνια.

Αναφερόμενος στην πορεία των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού στη χώρα μας, ο κ. Βασιλοκόπουλος ανέφερε ότι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που διστάζουν να κάνουν το εμβόλιο λέγοντας «αν εμβολιαστώ δεν έχει δοκιμαστεί τι θα γίνει 4 χρόνια μετά». 

Όταν λοιπόν κάποιος εμβολιάζεται – όπως εξήγησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας – ο οργανισμός του εκτίθεται σε μια πρωτεΐνη, στην πρωτεΐνη ακίδα του κορονοϊού. Στην ίδια όμως πρωτεΐνη έχει εκτεθεί και κάποιος ο οποίος νόσησε-κόλλησε «φυσικά» από κορονοϊό.

«Ας υποθέσουμε ότι δεν εμβολιαστείς, και κολλήσεις φυσικά κορονοϊό και αναρρώσεις. Τότε έχεις εκτεθεί και στην πρωτεΐνη ακίδα που σε εκθέτει το εμβόλιο και στις υπόλοιπες πρωτεΐνες του κορνοϊού. Φοβάται κανένας Έλληνας που κόλλησε και ανάρρωσε τι θα συμβεί σε 4 χρόνια μετά επειδή έχει εκτεθεί στην πρωτεΐνη ακίδα; Ούτε ένας. Γιατί αν εμβολιαστώ θα πάθω κάτι;» είπε χαρακτηριστικά ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.