Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Προφυλακιστέος ο 49χρονος για την «κλοπή του αιώνα» στην Εθνική Πινακοθήκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε μετά την απολογία του ο 49χρονος που κατηγορείται ότι έκλεψε τρία έργα μεγάλης αξίας από την Εθνική Πινακοθήκη...







Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε μετά την απολογία του ο 49χρονος που κατηγορείται ότι έκλεψε τρία έργα μεγάλης αξίας από την Εθνική Πινακοθήκη το 2012.

Ενώπιον του 6ου τακτικού ανακριτή Αθανάσιου Μαρνέρη, ο κατηγορούμενος φέρεται να επανέλαβε όσα είχε καταθέσει και στους αστυνομικούς. Πως δεν είχε συνεργό, ούτε ήθελε να πουλήσει τους πίνακες και ότι δεν τους παρέδωσε γιατί οι αρχές θα έφθαναν στα ίχνη του από το dna του επάνω στους πίνακες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής, αναμένεται να διατάξει τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για να διαπιστωθεί η γνησιότητα των έργων.

Παράλληλα, αναμένεται να καλέσει τους αρμόδιους της Εθνικής Πινακοθήκης, έτσι ώστε να επιβεβαιώσουν την κυριότητα των πινάκων.

"Μυστήριο" με το τρίτο έργο

Όσον αφορά στο τρίτο έργο του Ιταλού Γκάτσια που εκλάπη, πληροφορίες αναφέρουν ότι στις 20/9/2019, σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου Πολιτισμού, φέρεται να είχε εντοπιστεί σε διαδικτυακό κατάλογο δημοπρασίας που επρόκειτο να γίνει την 1η Οκτωβρίου 2019 στη Φλωρεντία. Ο πίνακας φέρεται να είχε εντοπιστεί από τη βάση δεδομένων κλαπέντων της Ιντερπόλ.

Τότε, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας είχε κινητοποιηθεί άμεσα και μέσω του εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλου, είχε στείλει ευρωπαϊκή εντολή έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί ότι ήταν το ίδιο έργο.

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.