Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Με βίασαν 43.200 φορές»: Η ιστορία μιας 12χρονης που έπεσε θύμα trafficking

Η Karla Jacinto είναι μια ηρωίδα. Όχι, δεν πήγε στον πόλεμο. Αλλά αντιστάθηκε και επέζησε από ένα παρόμοιο έγκλημα. Η Karla κατάφερε να ξε...









Η Karla Jacinto είναι μια ηρωίδα. Όχι, δεν πήγε στον πόλεμο. Αλλά αντιστάθηκε και επέζησε από ένα παρόμοιο έγκλημα. Η Karla κατάφερε να ξεφύγει από ένα κύκλωμα trafficking, στο οποίο ήταν φυλακισμένη από τα 12 ως τα 16 της χρόνια.

Με τη δική της εκτίμηση και όσα δήλωσε στο CNN, 43.200 είναι ο αριθμός των βιασμών που υπέστη, από όταν έπεσε στα χέρια διακινητών. 30 άνδρες την ημέρα, 7 ημέρες την βδομάδα. Πρόκειται για την απόλυτη φρίκη. Η ιστορία της αναδεικνύει τη βάναυση πραγματικότητα της εμπορίας ανθρώπων στο Μεξικό και τις Ηνωμένες Πολιτείες, έναν υπόκοσμο που έχει καταστρέψει τις ζωές δεκάδων χιλιάδων κοριτσιών όπως η Karla.

Πώς κατέληξε όμως στα χέρια τέτοιων ανθρώπων;

Όταν ήταν 12 ετών έγινε στόχος ενός διακινητή που την παρέσυρε, χρησιμοποιώντας «γλυκά λόγια» και ένα «γρήγορο αυτοκίνητο». Λέει ότι περίμενε μερικούς φίλους κοντά σε ένα σταθμό του μετρό στην Πόλη του Μεξικού, όταν ένα μικρό αγόρι που πουλούσε γλυκά ήρθε κοντά της, λέγοντάς της ότι κάποιος της έστελνε μία καραμέλα ως δώρο.

Πέντε λεπτά αργότερα, ένας μεγαλύτερος άνδρας της μιλούσε, λέγοντάς της ότι ήταν πωλητής μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Της έπιασε τη συζήτηση, ενώ - όπως λέει η ίδια - ήταν επίσης πολύ στοργικός και αρκετά gentleman. Αντάλλαξαν αριθμούς τηλεφώνου και μετά από λίγο καιρό το «έσκασε» μαζί του.

«Έζησα μαζί του για τρεις μήνες, κατά τους οποίους μου συμπεριφέρθηκε πολύ καλά. Με αγάπησε, μου αγόρασε ρούχα, μου έδωσε προσοχή, μου αγόρασε παπούτσια, λουλούδια, σοκολάτες, όλα ήταν όμορφα», είπε. Η Karla, που είχε ζήσει σκληρή κακοποίηση στο σπίτι της, της φάνηκε λες και «ήρθε ο πρίγκιπας του παραμυθιού να την σώσει».

Τα προειδοποιητικά σημάδια

Η Karla λέει ότι ο φίλος της θα την άφηνε μόνη της για μέρες στο διαμέρισμά τους. Τα ξαδέρφια του εμφανίζονταν με νέα κορίτσια κάθε εβδομάδα. Όταν τελικά μάζεψε θάρρος να τον ρωτήσει τι δουλειά κάνουν, της είπε την αλήθεια. «Είναι σε κύκλωμα μαστροπείας», είπε. Και δεν του πήρε πολύ χρόνο να μπλέξει και την ίδια.

«Λίγες μέρες αργότερα άρχισε να μου λέει όλα όσα έπρεπε να κάνω: τις στάσεις, το πόσο πρέπει να χρεώσω, τα πράγματα που έπρεπε να κάνω με τον πελάτη και για πόσο καιρό, πώς έπρεπε να τους αντιμετωπίσω και πώς έπρεπε να μιλήσω μαζί τους για να μου δώσουν περισσότερα χρήματα», λέει η Karla.Την έστελναν σε οίκους ανοχής, ξενοδοχεία, δρόμους, ακόμη και σε σπίτια. Δεν υπήρχαν αργίες ή ρεπό, και μετά τις πρώτες μέρες, την ανάγκαζαν να βλέπει τουλάχιστον 30 πελάτες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα.




Το τέλος του μαρτυρίου της

Η Karla Jacinto τελικά διασώθηκε το 2008 κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατά του trafficking στην Πόλη του Μεξικού. Είναι πλέον 28 ετών. Έχει γίνει θερμή υπέρμαχος εναντίον της εμπορίας ανθρώπων, λέγοντας την ιστορία της σε συνέδρια και δημόσιες εκδηλώσεις, με σκοπό να βάλει ένα τέλος σε αυτήν την εγκληματική πρακτική.

Το μήνυμά της είναι ότι το trafficking και η αναγκαστική πορνεία εξακολουθούν να συμβαίνουν και είναι ένα αυξανόμενο πρόβλημα στον κόσμο μας. «Αυτοί οι ανήλικοι παρασύρονται και απομακρύνονται από τις οικογένειές τους. Μην με ακούτε μόνο. Πρέπει να μάθετε τι μου συνέβη και να δείτε την αλήθεια», είπε.

Τα περιστατικά trafficking παγκοσμίως - αλλά και στην χώρα μας -, όντως, αυξάνονται. Και αυτό έχει να κάνει με την γενικότερη άνοδο του σεξισμού και του φυλετικού διχασμού που παρατηρείται στις κοινωνίες. Η απραξία θέτει αμέτρητα κορίτσια στον κίνδυνο του trafficking και στο ρίσκο να ζήσουν παρά τη θέλησή τους, όλες τις απάνθρωπες εμπειρίες που έζησε και η Karla.

Πηγή cover: Instagram

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.