Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Βρετανία: Η «Μέρα Ελευθερίας» στις 19 Ιουλίου δεν βάζει τέλος στην πανδημία- Φόβοι για 100.000 ημερήσια κρούσματα

Τις 100.000 θα μπορούσαν να αγγίξουν τα ημερήσια κρούσματα της νόσου Covid-19 έως τον Αύγουστο, προειδοποιεί ο υπουργός Υγείας της Βρετανία...








Τις 100.000 θα μπορούσαν να αγγίξουν τα ημερήσια κρούσματα της νόσου Covid-19 έως τον Αύγουστο, προειδοποιεί ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Σαγίντ Τζαβίντ, ωστόσο έσπευσε να χαιρετίσει το «τείχος προστασίας» χάρη στην τεράστια προσπάθεια εμβολιασμού του Ηνωμένου Βασιλείου.

Την ίδια ώρα, η επιστροφή στην ομαλότητα θα μπορούσε να διαρκέσει μόνο για εβδομάδες, εν μέσω της αύξησης των κρουσμάτων της ινδικής μετάλλαξης, όπως υπογραμμίζουν οι επιστήμονες της επιτροπής Σοφών «Sage» που ενημερώνουν την κυβέρνηση του Λονδίνου για την εξάπλωση της νόσου Covid.

Οι επιστήμονες καλούν τους Βρετανούς να μην εφησυχάζουν καθώς, ναι μεν πλησιάζει η «Ημέρα της Ελευθερίας» -19η Ιουλίου- ωστόσο, το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τον αριθμό των κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα.

Από την πλευρά του, ο «Τσιόδρας της Βρετανίας», καθηγητής Νιλ Φέργκιουσον, υποστηρίζει ότι είναι αισιόδοξος για το «στοίχημα της ελευθερίας» που έχει βάλει ο Βρετανός πρωθυπουργός με τα μέτρα να τίθενται σε εφαρμογή από την 19η Ιουλίου.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail», o υπουργός Υγείας της Βρετανίας Σαγίντ Τζαβίντ τόνισε ότι δεν μπορεί να σκέφτεται μόνο τον κορωνοϊό και να αγνοεί άλλα σοβαρά υγειονομικά και οικονομικά προβλήματα, καθώς και προκλήσεις στον τομέα της Υγείας που έχουν επιδεινωθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Σε συνέντευξή του στο δίκτυο «Sky News», είπε πως, ευτυχώς τα εμβόλια κατά της νόσου Covid λειτουργούν. «Όταν ανέλαβα αυτό το υπουργείο, σκέφτηκα ότι είναι σοκαριστικό να μην κοιτάζουμε άλλα προβλήματα υγείας που έχουν συσσωρευτεί: Περίπου επτά εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν εμφανιστεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας για βοήθεια από το Εθνικό Σύστημα Υγείας», δήλωσε ο Τζαβίντ.

«Καθώς χαλαρώνουμε και μπαίνουμε στο καλοκαίρι, περιμένουμε να αυξηθούν σημαντικά τα κρούσματα και θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρι και τις 100 χιλιάδες σε ημερήσια βάση», είπε στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα του BBC «Radio 4's Today».

Χθες, ο Βρετανός πρωθυπουργός παρουσίασε τα σχέδιά του για τον τερματισμό σε δύο εβδομάδες των κοινωνικών και οικονομικών περιορισμών που έχουν επιβληθεί κατά της Covid-19 στην Βρετανία. Τόνισε όμως ότι η πανδημία δεν έχει περάσει...

Ο Τζόνσον επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση έχει ως στόχο να λήξει τα περιοριστικά μέτρα στις 19 Ιουλίου, με την τελική απόφαση να αναμένεται την επόμενη εβδομάδα. Πρόσθεσε επίσης ότι με το βήμα άρσης των μέτρων θα εξαλειφθούν τα όρια στο αριθμό των ατόμων στις κοινωνικές συναθροίσεις, η οδηγία για κατ' οίκον εργασία και η εντολή για χρήση μάσκας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βρετανία

έχει καταγράψει από την αρχή της πανδημίας τον έβδομο υψηλότερο αριθμό θανάτων εξαιτίας της Covid-19 παγκοσμίως και ο Βρετανός πρωθυπουργός κατηγορήθηκε για αδράνεια στην διαχείριση της πανδημίας, με καθυστερημένες επιβολές «lockdown».

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις στη Βρετανία, το χρονικό διάστημα μεταξύ των δύο δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca μειώθηκε από 12 εβδομάδες σε οκτώ για τα άτομα κάτω των 40 ετών προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερους Βρετανούς να λάβουν τη δεύτερη δόση.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός τόνισε ότι ευελπιστεί να άρει τους περιορισμούς καραντίνας για τους πλήρως εμβολιασμένους παραθεριστές που επιστρέφουν από τις πορτοκαλί χώρες -όπως είναι η χώρα μας- αλλά δεν είπε πότε.

Τέλος, η Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε ότι τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης θα παραμείνουν στα αεροδρόμια, εν μέσω ανησυχιών για τα αυξημένα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα.


---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.