Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σκόπια: «Ο πληθυσμός δεν υπερβαίνει το 1,5 εκατομμύρια κατοίκους»

Ο διευθυντής της Κρατικής Στατιστικής Υπηρεσίας αξιολόγησε ότι στην επερχόμενη απογραφή του πληθυσμού στα Σκόπια τα στοιχεία θα δείχνουν σο...







Ο διευθυντής της Κρατικής Στατιστικής Υπηρεσίας αξιολόγησε ότι στην επερχόμενη απογραφή του πληθυσμού στα Σκόπια τα στοιχεία θα δείχνουν σοβαρή μείωση του αριθμού των πολιτών που ζουν στη χώρα.

«Μόνο στη Γερμανία ζουν πάνω από 130 χιλιάδες συμπολίτες μας. Κάθε τρίτο νεογέννητο γεννιέται στο εξωτερικό - γι 'αυτό ο πληθυσμός γερνά. Δεν περιμένω η απογραφή να εγγράψει περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια άτομα στη χώρα», δήλωσε ο Αποστόλ Σιμόφσκι, σύμφωνα με τα ΜΜΕ των Σκοπίων.

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι πρόθεση του κράτους είναι να μην αναβάλει την απογραφή του πληθυσμού.

«Δεν σκοπεύουμε να αναβάλουμε την απογραφή. Κανονικά, όλα θα εξαρτηθούν από την κατάσταση με την πανδημία, αλλά με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, δεν περιμένουμε ότι τον Σεπτέμβριο θα έχουμε κορύφωση όπως είχαμε τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Αυτό που σίγουρα θα κάνουμε είναι να σεβόμαστε όλα τα μέτρα προστασίας, δηλαδή θα συμπεριφερόμαστε στην απογραφή σαν να ήταν η μεγαλύτερη κορύφωση της λοίμωξης, σεβόμενοι όλα τα μέτρα. Από αυτή την άποψη, ο πληθυσμός δεν πρέπει να ανησυχεί. Τον Σεπτέμβριο αναμένουμε ότι ο καιρός θα είναι καλός, και μέρος, όπου υπάρχει η ευκαιρία, να γίνει η απογραφή στο ύπαιθρο», δήλωσε σε πρωινή ενημέρωση ο διευθυντής της Κρατικής Στατιστικής Υπηρεσίας, Σιμόφσκι.
--

The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.