Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μέση Ανατολή 13.07.2021 - 22:3065 «Blue Guardian»: Διεθνής άσκηση με σενάρια αντιμετώπισης των τουρκικών UAV από το Ισραήλ - «Ασπίδα» στα νεο-Οθωμανικά σχέδια της Άγκυρας

Πριν πεινάσουν “μαγειρεύουν” οι Ισραηλινοί, σε σχέση με το τουρκικό σχέδιο δημιουργίας δικτύου βάσεων UAV στην Α.Μεσόγειο, με την μεγάλη πι...








Πριν πεινάσουν “μαγειρεύουν” οι Ισραηλινοί, σε σχέση με το τουρκικό σχέδιο δημιουργίας δικτύου βάσεων UAV στην Α.Μεσόγειο, με την μεγάλη πιθανότητα να απειληθεί από την Κατεχόμενη Κύπρο, ισραηλινό έδαφος για στήριξη της Χαμάς.

Είναι γνωστό ότι τα νεο-Οθωμανικά σχέδια της Άγκυρας στοχεύουν από την Β.Κύπρο απευθείας τα παλαιστινιακά εδάφη, ενώ πάντα στο παιχνίδι είναι η δημιουργία κοινής “ΑΟΖ”.

Υπό την αιγίδα της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας υλοποιείται μια αεροπορική άσκηση UAV, με την επωνυμία «Blue Guardian», διάρκειας δύο εβδομάδων, η οποία είναι η πρώτη στο είδος της, και στην οποία συμμετέχουν ΗΠΑ, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο και δεν κατανοούμε γιατί όχι η Ελλάδα με τα μέσα που ήδη έχει, αφού ο κύριος σκοπός είναι η απόκτηση πολύτιμης εμπειρίας.

Μιλάμε για μια διεθνή άσκηση που ξεκίνησε τη Δευτέρα και πραγματοποιείται στην ισραηλινή αεροπορική βάση Palmahim στο κέντρο του Ισραήλ.

«Το Κράτος του Ισραήλ είναι πρωτοπόρος στον τομέα των UAV», δήλωσε ο Ισραηλινός Α/ΓΕΑ Υποπτέραρχος Amikam Norkin.

«Η άσκηση είναι μια πλατφόρμα εκπαίδευσης και αμοιβαίας ανάπτυξης και έχει εθνική σημασία και επιρροή στην θέση του ισραηλινού στρατού (IAF) στην παγκόσμια σκηνή.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, τα ξένα πληρώματα θα πετάξουν το UAV Hermes-450 με Ισραηλινούς χειριστές από τις μοίρες μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων της IAF”, κατέληξε ο ίδιος.

Το Hermes-450 είναι ένα τακτικό UAV πολλαπλών αποστολών που μπορεί να μεταφέρει μια σειρά ωφέλιμων φορτίων, συμπεριλαμβανομένων των αισθητήρων ηλεκτρο-οπτικών / υπέρυθρων (EO / IR), καθώς και ειδικό κλοβό για ComINT (συλλογή πληροφοριών από επικοινωνίες) και ELInt (ηλεκτρονική συλλογή πληροφοριών).

Το drone έχει αυτονομία 17 ωρών και μέγιστο ύψος πτήσης 18.000 πόδια.

“Τα πληρώματα θα διενεργήσουν διάφορα σενάρια, συμπεριλαμβανομένης της παροχής βοήθειας στις χερσαίες δυνάμεις, στην εκτέλεση ειδικών αποστολών, στη συλλογή πληροφοριών και στη συνεργασία με διάφορες αεροπορικές δυνάμεις”, ανέφερε σε ειδική ανακοίνωση ο ισραηλινός στρατός.

«Η άσκηση είναι στρατηγικής σημασίας για την ενίσχυση της συνεργασίας και της ανταλλαγής γνώσεων μεταξύ του Ισραήλ και των συμμετεχουσών χωρών», ανέφερε η ίδια ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι η αυτή «πραγματοποιείται ως μέρος του ετήσιου εκπαιδευτικού προγράμματος της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας με στόχο την ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Τούρκοι αναπτύσσουν βάσεις UAV στο Τσεσμέ, στην αεροπορική βάση του Νταλαμάν, στο Λευκόνικο στην Κύπρο και στην Τρίπολη της Λιβύης, δημιουργώντας ένα δίκτυο βάσεων drone στην Α.Μσόγειο, με τις οποίες απειλούν τους πάντες.

Ο Ισραηλινός στρατός πρώτος συνέλαβε την ιδέα ότι ήδη έχουμε ένα νέο τοπίο στην περιοχή μας, με μια επικείμενη αναμέτρηση από δεκάδες με μη επανδρωμένα εναέρια και στην συνέχεια ανάλογα ναυτικά συστήματα.

Για αυτό και οι Ισραηλινοί προετοιμάζονται για να αντιμετωπίσουν μια Τουρκία, η οποία κινήθηκε ταχύτατα σε αυτόν τον τομέα εδώ και χρόνια, με την άσκηση αυτή.

Η Ελλάδα δεν συμμετείχε κάκιστα φέτος στην άσκηση στο Ισραήλ σε ένα καυτό για αυτήν θέμα, και ελπίζουμε του χρόνου να είμαστε παρόντες ακόμα και με ελληνικά δημιουργήματα όπως το LOTUS, αλλά και άλλα, διότι ο κίνδυνος για τα νησιά μας έρχεται από αυτόν ειδικά τον τομέα, και πρέπει να μάθουμε να τον αντιμετωπίζουμε άκρως αποτελεσματικά.

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.