Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΙΧΕ ΣΦΑΞΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ... Συγκλονιστική μαρτυρία: «Είχαμε στα χέρια μας τον εκτελεστή της TMT και τον αφήσαμε ελεύθερο»...

Συγκλονίζει η μαρτυρία της αδελφής του αγνοούμενου Χρ. Σωκράτους. “Είχαμε στα χέρια μας τον εκτελεστή της TMT και τον αφήσαμε ελεύθερο” ...



Συγκλονίζει η μαρτυρία της αδελφής του αγνοούμενου Χρ. Σωκράτους. “Είχαμε στα χέρια μας τον εκτελεστή της TMT και τον αφήσαμε ελεύθερο” είπε μεταξύ άλλων. Όπως τόνισε η αδελφή του Σωκράτους, γνωστός ομαδάρχης των παρακρατικών της TMT και πιθανόν πράκτορας της τουρκικής ΜΙΤ βαρυνόμενος για την εκτέλεση τουλάχιστον 2 Ε/κ απαχθέντων πολιτών αφέθη ελεύθερος βάσει γνωμάτευσης του τότε Γ. Εισαγγελέα, ενώ προέκυπτε εις βάρος του μαρτυρία.




Δυστυχώς, η ανθρωπιστική πτυχή του Κυπριακού, που αφορά στην διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων ή/και εκτελεσθέντων ως μορφή αντεκδίκησης και αντιποίνων, συνεχίζει να προκαλεί οδυνή.




Σημειώνεται ότι ο άνδρας αυτός σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο μαζί με τους συνεργούς του είχε συλλάβει το 1964, τους Ανδρέα Πέτρου και του Χρίστου Σωκράτους,τους ανάγκασαν να εργάζονται προφανώς σε εξαντλητικούς ρυθμούς και τελικά τους εκτέλεσαν.

Το 1990 ένας από τους φερόμενους δολοφόνους τους συνελήφθη από την Αστυνομία της Κυπριακής Δημοκρατίας και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Δυστυχώς δεν αποτελεί σενάριο τηλεοπτικής σειράς αλλά ωμή πραγματικότητα. Η ιστορία αυτή, κοντά μισό αιώνα, έρχεται στο φως καθώς η οικογένεια του Σωκράτους προσέφυγε ενώπιον του Δικαστηρίου, όχι τόσο για να διεκδικήσει αποζημιώσεις αλλά για να στιγματίσει τη διαχρονική απραξία του κράτους, την απόκρυψη στοιχείων και γενικά την όλη στάση της πολιτείας.

onalert.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.