Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Rafale και F-22A Raptors αντιμέτωπα κατά τη διάρκεια της αποστολής «Heifara-Wakea»

Οι Γαλλικές αεροπορικές δυνάμεις του Ειρηνικού, καταρτίζουν μια διπλή στρατηγική αμυντικών δυνατοτήτων και διασποράς δυνάμεων, προκειμένου ν...





Οι Γαλλικές αεροπορικές δυνάμεις του Ειρηνικού, καταρτίζουν μια διπλή στρατηγική αμυντικών δυνατοτήτων και διασποράς δυνάμεων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν απειλές (στρατευμάτων και Βάσεων), άλλων και εχθρικών δυνάμεων ιδιαίτερα από τις αυξανόμενες στρατιωτικές δυνατότητες της Κίνας.

Τρία χρόνια μετά την άσκηση "Πήγασος", η οποία είχε κινητοποιήσει τρία Rafale, ένα μεταγωγικό A400M Atlas, δύο ιπτάμενα τάνκερ εναέριου ανεφοδιασμού (Airbus A310 και ένα C-135FR), που έλαβε χώρα στον Νότιο Ειρηνικό, τώρα ετοιμάζεται να αναπτύξει μια παρόμοια άσκηση στη Γαλλική Πολυνησία.

Από τις 20 έως τις 26 Ιουνίου 2021, ο αεροπορικός και διαστημικός στρατός, θα πραγματοποιήσει μια αποστολή προβολής δύναμης από την Γαλλία στον Ειρηνικό, σε μια απόσταση πάνω από 17.000 χλμ.


Με την ευκαιρία αυτής της άσκησης, η ΑΑΕ θα εγκαινιάσει το νέο αεροπορικό κέντρο προγραμματισμού και διεξαγωγής επιχειρήσεων [CAPCO], το οποίο, εγκατεστημένο στη Λυών, θα επιτρέψει στις αεροπορικές επιχειρήσεις της Διοίκησης Άμυνας (CDAOA), την «αντιμετώπιση των πολλαπλών ανεπιθύμητων ενεργειών, που πραγματοποιούνται σε όλα τα περιβάλλοντα και τα πεδία της αντιπαράθεσης.»



Από τη Γαλλία θα απογειωθούν, τρία Rafale οπλισμένα, δύο ιπτάμενα τάνκερ εναέριου ανεφοδιασμού A330 Phénix και δύο μεταγωγικά A400M και αφού φτάσουν στην Πολυνησία, σε λιγότερο από 48 ώρες και θα πραγματοποιήσουν επιδρομή κατά την άφιξή τους, προσομοιώνοντας την υπεράσπιση του αμφισβητούμενου εναέριου χώρου.

Θα ακολουθήσουν, αποστολές επιχειρησιακής προετοιμασίας υψηλής έντασης.


Αυτή η μακρινή και ταχεία ανάπτυξη, είναι μέρος της Γαλλικής αμυντικής στρατηγικής στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού.

Αποδεικνύει την ικανότητα της Γαλλίας να προστατεύει τους υπηκόους της, τα εδάφη της και τα συμφέροντά της, ακόμη και σε απομακρυσμένα σημεία, φτάνοντας στην Πολυνησία σε 48 ώρες ενώ πραγματοποιεί αεροπορικές αποστολές υψηλής έντασης.

Παρέχει στις στρατιωτικές και πολιτικές αρχές, πλήρη προβολή της τρέχουσας αποστολής, χάρη στην αυξημένη συνδεσιμότητα με τα μέσα που αναπτύσσονται.

Η περιοχή Ινδο-Ειρηνικού, είναι η σκηνή βαθιών στρατηγικών αλλαγών και η Γαλλία, με 1,6 εκατομμύρια κατοίκους σε αυτήν την επικράτεια και την αποκλειστική οικονομική ζώνη των 9 εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων [ΑΟΖ], πρέπει να προστατεύσει και να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της.



Ο στρατηγός Philippe Lavigne, Αρχηγός του στρατού της Γαλλίας Air & Space [CEMAAE], υπενθύμισε «αυτό, βασίζεται στους εθνικούς στρατιωτικούς πόρους που υπάρχουν στον Ειρηνικό, οι οποίοι ενισχύονται τακτικά από μονάδες από την ηπειρωτική Γαλλία».

Από τις 27 Ιουνίου 2021, τα αεροσκάφη θα αναπτυχθούν στη Χαβάη για να συμμετάσχουν σε επιχειρησιακές αποστολές ετοιμότητας, σε συνεργασία με τα Αμερικανικά αεροσκάφη F-22 ως μέρος της διμερούς συνεργασίας, με τις Ηνωμένες Πολιτείες στον Ειρηνικό.


Η διαλειτουργικότητα μεταξύ του Rafale και του F-22, θα βρίσκεται στο επίκεντρο αυτών των ελιγμών που θα φέρουν το όνομα WAKEA.


Η αποστολή θα αποσαφηνίσει, τη σημασία και την ευρωστία της στρατηγικής και επιχειρησιακής συνεργασίας, μεταξύ των δύο αεροπορικών δυνάμεων.

Τέλος, κατά την επιστροφή στη Γαλλία που έχει προγραμματιστεί για τις 9 Ιουλίου 2021, η αεροπορική δύναμη καλείται να προσγειωθεί στο Langley (Βιρτζίνια - Ηνωμένες Πολιτείες), για να τιμήσει την 240η επέτειο της Μάχης του Yorktown, την αποφασιστική μάχη για την ανεξαρτησία των κρατών.pentapostagma.gr


---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.