Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΡΟΣΟΧΗ.... Ισλαμιστικό παραλήρημα Ερντογάν: «Oι μιναρέδες είναι οι ξιφολόγχες μας, οι θόλοι είναι τα κράνη μας, τα τζαμιά οι στρατώνες μας...»

  Το ποίημα του Τούρκου εθνικιστή Ziya Gokalp για το οποίο ο Ερντογάν είχε οδηγηθεί στη φυλακή για υποκίνηση θρησκευτικού μίσους απήγγειλε...


 


Το ποίημα του Τούρκου εθνικιστή Ziya Gokalp για το οποίο ο Ερντογάν είχε οδηγηθεί στη φυλακή για υποκίνηση θρησκευτικού μίσους απήγγειλε ξανά σήμερα από τζαμί..

Συνεχίζει την τακτική των προκλήσεων ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αυτή τη φορά κατά τη διάρκεια εγκαινίων ενός νέου τζαμιού στο Ζονγκουλντάκ έκανε αναφορά στην Αγία Σοφία ενώ απήγγειλε τους στίχους του ποιήματος που τον είχε οδηγήσει στη φυλακή το 1998 (είχε κατηγορηθεί για υποκίνηση θρησκευτικού μίσους και οδηγήθηκε στις φυλακές για τέσσερις μήνες). 

Το ποίημα είναι του Τούρκου εθνικιστή Ziya Gokalp και ο Ερντογάν το είχε απαγγείλει όταν ήταν δήμαρχος Κωνσταντινούπολης. «Oι μιναρέδες είναι οι ξιφολόγχες 

μας, οι θόλοι είναι τα κράνη μας, τα τζαμιά οι στρατώνες μας, και οι πιστοί είναι οι στρατιώτες μας. Αυτόν τον στρατό περιμένει η θρησκεία μου», αναφέρουν οι στίχοι.

Αναφορικά με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί τόνισε χαρακτηριστικά πως «πιστεύω πως κάθε τζαμί το οποίο χτίζουμε, είναι ένας πνευματικός φρουρός που προστατεύει το μέλλον του λαού μας και της πατρίδας μας». 

Στη συνέχεια συμπλήρωσε πως «εμείς αυτά τα εδάφη τα διατηρήσαμε και τα κάναμε πατρίδα μας με το αίμα μας, με τη σημαία μας και με τον ήχο της προσευχής που ακούγεται από τα τζαμιά. Γι αυτό είναι σημαντικό και έχει νόημα το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας και πάλι για προσκύνημα ως τζαμί, καθώς είναι κληρονομιά κατάκτησης».


---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.