Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Oι Ισραηλινοί προειδοποιούν την Ευρώπη: «Ξυπνήστε, ο Ερντογάν ιδρύει κόμματα στις χώρες σας, θέλει να σας αλώσει»

  Πολλά έχουν γραφτεί για το πώς η Τουρκία χρησιμοποιεί τζαμιά, ιμάμηδες και συλλόγους για να επηρεάσει τη θρησκευτική και πολιτιστική ζωή ...




 



Πολλά έχουν γραφτεί για το πώς η Τουρκία χρησιμοποιεί τζαμιά, ιμάμηδες και συλλόγους για να επηρεάσει τη θρησκευτική και πολιτιστική ζωή στην Ευρώπη.

Πέραν όμως των ανωτέρω, η Τουρκία προσπαθεί να επηρεάσει την πολιτική ζωή και συμπεριφορά της Ευρώπης εφαρμόζοντας και έναν άλλο σχεδιασμό, σύμφωνα με τους Ισραηλινούς. Αυτός είναι η υποστήριξη αναδυόμενων πολιτικών κομμάτων στην Ευρώπη. Ας δούμε τις κινήσεις της Τουρκίας βάσει αυτού του σχεδιασμού, σε μια σειρά από Ευρωπαϊκές χώρες.

Βουλγαρία

Ο Τούρκος Πρόεδρος πρόσφατα δέχθηκε αντιπροσωπεία από το Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών (MRF), ένα σημαντικό κόμμα στη Βουλγαρία. Αυτό συνέβη την Κυριακή, 6 Ιουνίου. Ο Ερντογάν συνοδευόταν από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu και από εκπροσώπους του κόμματός του.

Σημειωτέον ότι το MRF κέρδισε το 20% των ψήφων στις ευρωπαϊκές εκλογές και το 10% στις εθνικές εκλογές

Σουηδία

Τον Αύγουστο του 2019, ο Mikail Yüksel, Σουηδός πολιτικός τουρκικής καταγωγής, ίδρυσε ένα νέο κόμμα με το όνομα "Nyans". Κατηγορούμενος για σχέσεις με τους Γκρίζους Λύκους, των οποίων ο πατέρας του είναι μέλος και συνεργάτης του συνασπισμού του AKP του Ερντογάν, σήμερα ο Γιούσελ θέλει να μπει στο κοινοβούλιο στη Στοκχόλμη.

Εκτός από τους δεσμούς με τους Ισλαμιστές που είναι ήδη γνωστοί στη Σουηδία, όπως ο πρώην Υπουργός Κατασκευών Μεχμέτ Καπλάν και ο ακτιβιστής Γιασρί Χαν (πρώην Πράσινο Κόμμα), η πλατφόρμα Nyans θέλει να τιμωρήσει την «Ισλαμοφοβία».

"Θέλουμε η Ισλαμοφοβία να κηρυχθεί έγκλημα, θέλουμε οι Μουσουλμάνοι να αναγνωρίζονται ως μειονότητα στο σύνταγμα", δήλωσε ο Γιούσελ στην τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Daily Sabah.

Το κόμμα "Nyans" έχει πολύ καλές πιθανότητες να αποκτήσει πολιτική εκπροσώπηση στο κοινοβούλιο και αυτό θα επιδιώξει με τη συμμετοχή του στις εκλογές του 2022.

Ολλανδία

Το "Denk", το κόμμα που ιδρύθηκε από τον Τουχάνα Κουζού και τον Σελτσούκ Öztürk, έφερε τρεις βουλευτές στο ολλανδικό κοινοβούλιο τον Μάρτιο του 2021.

Το κόμμα δεν κρύβει τη σχέση του με την Τουρκία, όπου οι επικρίσεις κατά της χώρας αυτής είναι ταμπού, όπως και η άρνησή τους να μιλήσουν για τη γενοκτονία των Αρμενίων.

Ο Ολλανδός δημοσιογράφος Kleis Jager συνοψίζει το ολλανδικό υπέρ του Ερντογάν κόμμα στο "Le Figaro" ως εξής:

«Στο Ρότερνταμ, όπου το ένα πέμπτο των ψηφοφόρων είναι μουσουλμάνοι, έχει δημιουργηθεί ένα ισλαμικό κόμμα που υπερασπίζεται τους Ολλανδούς τουρκικής καταγωγής και διαδίδει τις ιδέες του Ερντογάν.

Αυτό το κόμμα υποστηρίζει πλήρως τις πολιτικές του Ερντογάν, ενδιαφέρεται σχεδόν αποκλειστικά για ζητήματα που σχετίζονται με την τουρκική κοινότητα και παρεμβαίνει πολύ λίγο έξω από αυτά τα θέματα.

Αγωνίστηκε ειδικά για την ίδρυση τουρκικών σχολείων στις Κάτω Χώρες.

Το κόμμα προτείνει μια αριστερή οικονομική πολιτική, αλλά η ομιλία του είναι εξαιρετικά στοχευμένη, αφού καταγγέλλει σχεδόν μόνο την ισλαμοφοβία και την εχθρότητα προς τις κοινότητες των μεταναστών. "

Γαλλία

Ο Nagib Azergui μόλις ίδρυσε την Ένωση Μουσουλμανικών Δημοκρατών της Γαλλίας (UDMF), η οποία παρουσιάζει οκτώ λίστες στις περιφερειακές εκλογές στα τέλη Ιουνίου.

Το σύνθημα του αντανακλά για τις προθέσεις του κόμματος: "Όλοι ενωμένοι ενάντια στην Ισλαμοφοβία".

Το κόμμα έχει ορίσει μέλη μιας πρώην λίστας που σχετίζεται με το Ερντογάν.

Η εβδομαδιαία "Marianne" σε μια έρευνα την ονόμασε «ο Δούρειος ίππος του πολιτικού Ισλάμ».

Βοσνία-Ερζεγοβίνη

Το μέλος της Βοσνίας του Προεδρικού Συμβουλίου της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, Sefik Dzaferovic, έκανε δηλώσεις στον ανταποκριτή του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu, με την ευκαιρία του Φόρουμ Διπλωματίας της Αττάλειας (ADF).

Επισημαίνοντας ότι η Τουρκία και η Βοσνία-Ερζεγοβίνη είναι δύο αδελφικές χώρες που υποστηρίζουν πάντα ο ένας τον άλλον, ο Ντζαφέροβιτς είπε, "Η Τουρκία βοηθά πάντα τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη. Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον τουρκικό λαό. Μιλήσαμε για το πως θα κάνουμε τις σχέσεις μας πολύ καλύτερες στην Αττάλεια και για το τι θα μπορούσαμε να κάνουμε πάνω σε αυτό "

Υπενθυμίζοντας ότι το Σχέδιο Αυτοκινητοδρόμου του Σεράγεβο-Βελιγραδίου και η Συμφωνία Ελεύθερων Συναλλαγών, την οποία υποστηρίζει η Τουρκία, είναι η πιο πρόσφατη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, ο Ντζαφέροβιτς είπε, "Η Τουρκία προσέφερε τους ευνοϊκότερους όρους στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη σχετικά με τη Συμφωνία Ελεύθερων Συναλλαγών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τον Πρόεδρο Ερντογάν.»

Από τα παραπάνω αντιλαμβανόμαστε το τουρκικό σχέδιο χειραγώγησης της πολιτικής της ΕΕ και των κρατών ανεξάρτητα της Ευρωπαϊκής Ηπείρου από την Τουρκία.

Η Ευρώπη πρέπει να ξυπνήσει και να πολεμήσει αυτήν την τουρκική απόπειρα διείσδυσης μέσω των δημοκρατιών της, πρίν να είναι αργά.

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.