Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Mην τους χάσει από πελάτες... ο Στόλτενμπεργκ: «Κάλυψε» την Τουρκία για την αντίδραση NATO κατά της Λευκορωσίας

Ο Γενικός Γραμματέας Γενς Στόλτενμπεργκ κλήθηκε να απαντήσει σήμερα σε ερώτηση σχετικά με την Τουρκία και το ρόλο που είχε στην αντίδραση ...





Ο Γενικός Γραμματέας Γενς Στόλτενμπεργκ κλήθηκε να απαντήσει σήμερα σε ερώτηση σχετικά με την Τουρκία και το ρόλο που είχε στην αντίδραση του NATO απέναντι στην Λευκορωσία, λόγω της υπόθεσης της αναγκαστικής προσγείωσης της πτήσης της Ryainair στο Μινσκ, έπειτα από την αποκάλυψη που έκανε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Όπως είχε γίνει γνωστό, η Άγκυρα φέρεται να άσκησε πιέσεις για να υπάρξουν «ήπιες αντιδράσεις» από τη Συμμαχία κατά της Λευκορωσίας, γεγονός που αποδεικνύεται και από το «ευχαριστώ» του Μινσκ στην Άγκυρα για την πρωτοβουλία αυτή, όμως ο Γενικός Γραμματέας του NATO απάντησε με διπλωματικό τρόπο, «καλύπτοντας» διακριτικά την Τουρκία.

Ειδικότερα, ο Γενς Στόλτενμπεργκ είπε ότι το Βορειοατλαντικό συμβούλιο την περασμένη εβδομάδα «συμφώνησε σε μία ισχυρή δήλωση καταδικάζοντας σκληρά την αναγκαστική προσγείωση ενός πολιτικού αεροσκάφους στην πορεία του από μία πρωτεύουσα του ΝΑΤΟ, την Αθήνα προς μία άλλη πρωτεύουσα του ΝΑΤΟ, το Βίλνιους».

Έτσι, ο Γενικός Γραμματέας «έβαλε πλάτη στην Άγκυρα» σχετικά με αναφορές σύμφωνα με τις οποίες ο Υπουργός Εξωτερικών της Λευκορωσίας ευχαρίστησε την Τουρκία για τη βοήθειά της στο να είναι πιο ήπια η αντίδραση των συμμάχων του ΝΑΤΟ και για το εάν οι πολιτικές επιλογές της Άγκυρας δείχνουν αλληλεγγύη των συμμάχων.

«Ενωτικό μήνυμα» Στόλτενμπεργκ

«Δηλώσαμε επίσης ξεκάθαρα ότι αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι μία ανεξάρτητη έρευνα και οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ δήλωσαν επίσης ξεκάθαρα ότι χρειαζόμαστε να δούμε ότι ο δημοσιογράφος και η φίλη του που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της προσγείωσης του αεροπλάνου, πρέπει να απελευθερωθούν» υπογράμμισε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

« Έχω επίσης δηλώσει πολλές φορές ότι καλώ για την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων στην Λευκορωσία» συμπλήρωσε. Παράλληλα, σημείωσε ότι το ΝΑΤΟ προχώρησε σε μια «ξεκάθαρη και ισχυρή δήλωση από όλους τους συμμάχους την περασμένη εβδομάδα» και επίσης καλωσορίζει το γεγονός ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ εφαρμόζουν κυρώσεις, καθώς και τα μέτρα και τις κυρώσεις που συμφωνήθηκαν από την ΕΕ. «Αυτό είναι ξεκάθαρο μήνυμα και ενωτικό για το θέμα» κατέληξε ο ΓΓ της Συμμαχίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.