Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Greek Mafia: Ο πόλεμος και η γεωγραφία της «ελληνικής καμόρα»

Οι εν ψυχρώ δολοφονίες το τελευταίο διάστημα δείχνουν πως το οργανωμένο έγκλημα βρίσκεται σε φάση «εκκαθάρισης», συνεργασιών και επέκτασης...

Οι εν ψυχρώ δολοφονίες το τελευταίο διάστημα δείχνουν πως το οργανωμένο έγκλημα βρίσκεται σε φάση «εκκαθάρισης», συνεργασιών και επέκτασης τόσο στην Αττική όσο και στην επαρχία.



Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ η γεωγραφία της ελληνικής καμόρα όπως αποτυπώνεται στις αστυνομικές εκθέσεις και συμπεριλαμβάνεται στο υπόμνημα που παρέδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν:

-4 αρχηγοί των “Βόρειων” και “Νότιων” ενώ σε βάρος των τριών αρχηγών έχουν γίνει αποτυχημένα συμβόλαια θανάτου το 2018 και το 2019.


-Ακολουθούν 19 «υπαρχηγοί»



-Η οικονομική πίτα των εκβιασμών έχει μικρύνει όμως έχει πολλούς διεκδικητές του μαύρου χρήματος.


Εκβιασμοί εκτός γεωγραφικών συνόρων

Μάλιστα οι εκβιασμοί επιχειρηματιών δεν γνωρίζει πλέον σύνορα καθώς μπορεί να ακολουθούν έναν ιδιοκτήτη καταστήματος που έχει ενδώσει στον εκβιασμό, σε όσα καταστήματα έχει ανοίξει από Αθήνα, Κολωνάκι έως και Μύκονο. Γι αυτό τον λόγο υπάρχουν και θανατηφόρες «ζυμώσεις» μετά το lockdown.


Την ίδια ώρα σύμφωνα πάντα με το ΣΚΑΙ οι μεγάλες φατρίες επιδίδονται μόνο στους εκβιασμούς. Ουσιαστικά «μαρκάρουν» περιοχές.

Οι εγκληματικές οργανώσεις ξεπλένουν το μαύρο χρήματα σε διάφορες δραστηριότητες όπως βενζινάδικα, εταιρείες καφέ, κάβες, φούρνους, κατασκευαστικές εταιρείες, ξενοδοχεία, και… φωτοβολταϊκά πάρκα.


Ο Μπερδέσης ήταν στα 500 ονόματα

Ο 39χρονος πυγμάχος Τάσος Μπερδέσης ήταν στα 500 ονόματα καθώς το 2015 τον είχε προσεγγίσει ομάδα εκβιαστών από την Αθήνα με σκοπό να γίνει ο


«αντιπρόσωπος» της επέκτασής τους σε καλοκαιρινά καταστήματα στο Ξυλόκαστρο, Κιάτο αλλά στην Πάτρα. Το θύμα του πρόσφατου συμβολαίου θανάτου είχε αθωωθεί σε εκείνη την υπόθεση.


Τέλος εντατικούς ελέγχους έκαναν χθες το βράδυ αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών σε νυχτερινά μαγαζιά και μπαρ στα νότια προάστια και παραλιακό μέτωπο της Βορειονατολικής Αττικής, κάνοντας αισθητή την παρουσία τους εξετάζοντας τον ρόλο των εργαζομένων σε αυτά.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.