Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

EKO Cobra: Οι Αυστριακοί κομάντο τιμήθηκαν για τη δράση τους πέρσι στον Έβρο

 Σε ειδική τελετή προς τιμήν των μελών της αυστριακής επίλεκτης ομάδας ειδικών δυνάμεων EKO Cobra, την οποία απέστειλε τον Μάρτιο του 2020...

 Σε ειδική τελετή προς τιμήν των μελών της αυστριακής επίλεκτης ομάδας ειδικών δυνάμεων EKO Cobra, την οποία απέστειλε τον Μάρτιο του 2020 η αυστριακή κυβέρνηση στον Έβρο για να υποστηρίξει τις ελληνικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της απόπειρας χιλιάδων μεταναστών να περάσουν σε ελληνικό έδαφος, παραβρέθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, έπειτα από πρόσκληση του υπουργού Εσωτερικών της Αυστρίας, Καρλ Νεχαμέρ.


Ο κ. Μηταράκης απένειμε στον επικεφαλής της ομάδας, Γιόχαν Ρίγκερ, ανώτερη διάκριση της ελληνικής πολιτείας εξ ονόματος της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και χαρακτήρισε την παρουσία της ομάδας στον Έβρο «πράξη υψηλού συμβολισμού με αποδέκτες εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου.Επίσης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Βιέννη, ο Έλληνας υπουργός συναντήθηκε με τον γενικό διευθυντή του Διεθνούς Κέντρου Μεταναστευτικής Πολιτικής (ICMPD), Μάικλ Σπιντελέγκερ, με τον οποίο συζήτησε την επικείμενη ένταξη της Ελλάδας στο συγκεκριμένο φόρουμ. Οι δύο πλευρές υπέγραψαν τη Διακήρυξη Πρόθεσης της Ελλάδας να καταστεί μέλος του Οργανισμού, με την οποία η διαδικασία ένταξης εισέρχεται στην τελική φάση, εν αναμονή της κύρωσής της από τη Βουλή των Ελλήνων.


Επιπλέον, χτες ο υπουργός Μετανάστευσης πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στη Μπρατισλάβα, όπου συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών της Σλοβακίας, Ρόμαν Μίκουλετς. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε, μεταξύ άλλων, η διμερής συνεργασία Ελλάδας-Σλοβακίας, στο πλαίσιο της οποίας η Σλοβακία έχει δεσμευτεί στην παροχή χρηματοδότησης δράσεων υγειονομικής περίθαλψης στα νησιά του Αιγαίου, ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ.


onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.