Tελευταια Νεα

Παρασκευή, Ιουνίου 11, 2021

«Πρωταγωνιστής» νέου σκανδάλου ο Ερντογάν! Η ΜΙΤ απείλησε τον Ακιντζή να μην κατέβει για τις εκλογές στα κατεχόμενα

Σύμφωνα με άρθρο του έγκριτου τουρκικό ιστότοπου ahvalnews.com, oι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες απείλησαν τους υποψηφίους των Προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν πρόσφατα στο ψευδοκράτος της Βόρειας Κύπρου.

Συγκεκριμένα αναφέρει τα παρακάτω :

"Ενώ οι ισχυρισμοί οργανωμένου εγκλήματος έχουν συγκλονίσει την τουρκική πολιτική, στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ), που θεωρείται από καιρό το «βρώμικο» κατώφλι της ηπειρωτικής χώρας, δημιουργείται ένα νέο σκάνδαλο.

Μια έκθεση που κυκλοφόρησε την Πέμπτη από μια ομάδα ακαδημαϊκών, πολιτικών, ακτιβιστών και δικηγόρων που αυτοαποκαλούνται "We Reporting Group", έχει λεπτομερείς ισχυρισμούς για παρέμβαση της Άγκυρας στις προεδρικές εκλογές της ΤΔΒΚ του περασμένου Οκτωβρίου, συμπεριλαμβανομένων απειλών από την Τουρκική Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών κατά του εν ενεργεία υποψήφιου.

Στις 18 Οκτωβρίου, ο πρώην πρωθυπουργός Ersin Tatar εξελέγη πρόεδρος της ΤΔΒΚ μετά τον δεύτερο γύρο, εναντίον του απερχόμενου Προέδρου Μουσταφά Ακίτσι.

Αφού ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Απρίλιο του 2015, ο Akıncı ακολούθησε μια πολιτική για δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία σύμφωνα με την εντολή των Ηνωμένων Εθνών για την επανένωση του νησιού και τον τερματισμό των διχασμών από την τουρκική στρατιωτική επέμβαση του 1974. Κάλεσε επίσης για ισότιμες σχέσεις με την Τουρκία.

"Η αποχώρησή του Ακιντσί από την υποψηφιότητα θα είναι πιο επωφελής για τον εαυτό του, την οικογένειά του και τους στενούς υπαλλήλους του. Πείτε του να ανακοινώσει την απόσυρσή του στο Facebook απόψε.Ερχόμαστε από την κορυφή. Κανείς και τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την επιβίωση της Τουρκίας", έλεγε η ΜΙΤ.

Και οι δύο στάσεις τον έβαλαν σε διαμάχη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τατάρ, από την άλλη πλευρά όπως και ο Ερντογάν, είναι υπέρ της λύσης δύο κρατών για την Κύπρο και έλαβε δημόσια υποστήριξη από την Άγκυρα καθ 'όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.


Ωστόσο, αυτή η βοήθεια φαίνεται να έχει "προχωρήσει" πολύ περισσότερο από ό, τι πιστεύαμε προηγουμένως.

Με βάση συνεντεύξεις με πρόσωπα που εμπλέκονται στην εκστρατεία, το "We Reporting Group" δηλώνει ότι βρήκε "σαφή στοιχεία" για τουρκική ανάμειξη στην ψηφοφορία, θέτοντας υπό αμφισβήτηση "τη νομιμότητα του εκλεγμένου υποψηφίου".

«Εγώ και η οικογένειά μου δέχθηκα απειλές θανάτου και είμαι ο στόχος διαφόρων εκστρατειών επιθέσεων και επιθέσεων τρολ», δήλωσε ο Ακίτσι. Αυτό περιελάμβανε Τούρκους πράκτορες πληροφοριών που έλεγαν στον Ακίτσι να αποσύρει την υποψηφιότητά του «για χάρη της οικογένειάς του».

Ο πρώην Πρόεδρος των τουρκοκυπρίων ανέφερε για πρώτη φορά τους ισχυρισμούς του κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης πριν από τις εκλογές στις 11 Οκτωβρίου.

Στη συνέχεια, η τουρκική πρεσβεία αρνήθηκε τους ισχυρισμούς αναφέροντας: «Οι δηλώσεις του Akıncı είναι εντελώς ανεπαρκείς. Η συνέχιση αυτής της στάσης απέναντι στην Τουρκική Δημοκρατία απέχει πολύ από το να είναι καλόπιστη».

Ωστόσο, μιλώντας στους συντάκτες της έκθεσης, ο αρχηγός προσωπικού του Akıncı Cenk Gürçağ παρείχε μια πιο λεπτομερή περιγραφή της αλληλεπίδρασής του με την υπηρεσία πληροφοριών της Τουρκίας.

Ο Gürçağ λέει ότι κλήθηκε από έναν εκπρόσωπο του MİT που ονομάζεται Ahmet στις 17 Σεπτεμβρίου και προσκλήθηκε σε μια συνάντηση στο εστιατόριο του Merit Park Hotel στη βόρεια πλευρά του νησιού

Η συνάντηση αποτελούνταν από τρία άτομα από την Άγκυρα που παρουσιάστηκαν ως Κεμάλ, επικεφαλής των επιχειρήσεων εξωτερικού του MIT, Ali επικεφαλής του Τμήματος Ελλάδας και Κύπρου του MIT και ένας ειδικός, Χακάν.

"Μου ζήτησαν να πω στον κ. Akıncı να αποχωρήσει από τον προεδρικό αγώνα", δήλωσε ο Gürçağ στην έκθεση.

«Δεν θέλουμε τον Akıncı σε αυτό το γραφείο. Δεν θα μπορεί να κερδίσει ούτως ή άλλως. Δεν θα τον αφήσουμε να κερδίσει. Ακόμα κι αν κερδίσει, τίποτα δεν θα είναι το ίδιο. Γνωρίζουμε την κάθε ανάσα όλων που είναι κοντά του », ανέφεραν οι εκπρόσωποι της MIT, σύμφωνα με τον Gürçağ.

«Σας παρακαλώ να το μεταφέρετε στον Μουσταφά Ακίτσι. Η αποχώρησή του από την υποψηφιότητα θα είναι πιο επωφελής για τον εαυτό του, την οικογένειά του και τους στενούς υπαλλήλους του. Πείτε του να ανακοινώσει την απόσυρσή του στο Facebook απόψε. Ερχόμαστε από την κορυφή. Κανείς και τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την επιβίωση της Τουρκίας. "

Ένας άλλος υποψήφιος, ο Σερντάρ Ντενκτάς, γιος του ιδρυτή Προέδρου της ΤΔΒΚ, Ραούφ Ντενκτάς, υπέστη παρόμοια πίεση, λένε οι ερευνητές.


---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

« Προηγουμενη
Επομενη »