Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μπάιντεν-Ερντογάν: Αύριο κληρώνει για τις σχέσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία

Εικοσιτέσσερις ώρες απομένουν από τη συνάντηση του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με τον ισλαμιστή ηγέτη της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν και τα...





Εικοσιτέσσερις ώρες απομένουν από τη συνάντηση του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με τον ισλαμιστή ηγέτη της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν και τα στοιχήματα πέφτουν …βροχή. Είναι γνωστή η αντιπάθεια του κ. Μπάιντεν προς τον Ερντογάν. Άλλωστε έχει τοποθετηθεί και δημόσια στην περίφημη συνέντευξη του στους δημοσιογράφους της εφημερίδας New York Times. Έχει χαρακτηρίσει αυταρχικό τον Τούρκο πρόεδρο και δεν έχει κρύψει τα αισθήματα του. Θα ήθελε να τον δει να εγκαταλείπει την πολιτική σκηνή της Τουρκίας.

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL

Ο Ερντογάν, από την πλευρά του, φέρεται να πιστεύει ότι ο σημερινός πρόεδρος της Αμερικής, σαν αντιπρόεδρος, είχε ανάμειξη στο σικέ πραξικόπημα εναντίον του. Για την κατηγορία αυτή δεν έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα κανένα στοιχείο ο Τούρκος ηγέτης.

Ένα βασικό στοιχείο που απουσιάζει πριν από τη συνάντηση είναι η χημεία μεταξύ των δύο ηγετών, παρά το γεγονός ότι γνωρίζονται και έχουν συναντηθεί μερικές φορές. Είναι δύσκολο, λένε οι αναλυτές, να εξαφανιστεί από τη μία στιγμή στην άλλη η αντιπάθεια που νοιώθουν ο ένας για τον άλλο.



Έχοντας αυτά τα δεδομένα, θα παρακολουθήσουμε μία συνάντηση που θεωρείται -και είναι- εξαιρετικά δύσκολη καθώς μερικά από τα προβλήματα χαρακτηρίζονται άλυτα. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο θέμα των S-400, όπου οι θέσεις των δύο χωρών είναι διαμετρικά αντίθετες. Η Αμερική έχει δημοσιοποιήσει την τελική της θέση την Πέμπτη και αυτή δεν δίνει χρόνο στη διπλωματία.

Είναι διατεθειμένος ο Ερντογάν να υποχωρήσει; Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα η απάντηση είναι αρνητική. Άλλωστε, αν υποχωρήσει, θα χάσει οπωσδήποτε τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, αλλά και τις προεδρικές όποτε αποφασίσει να τις διοργανώσει. Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ήταν απόλυτος ότι πρέπει να εγκαταλείψει την Τουρκία το ρωσικό σύστημα, για τους γνωστούς λόγους.



Επίσης προκάλεσε μεγάλη εντύπωση η διάψευση των σεναρίων μεταφοράς των S-400 σε ξένη χώρα ή στη βάση του Ιντσιρλίκ. Οπότε θεωρείται λήξαν το θέμα από την πλευρά της Αμερικής. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.