Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νέα στοιχεία για τις δολοφονίες σε Σεπόλια και Βάρη... Κοντά στους ανθρώπους που έδωσαν την εντολή

Toυ Θεοδόση Πάνου Κοντά στους ανθρώπους που έδωσαν την εντολή για τις δύο δολοφονίες της προηγούμενης εβδομάδας σε Βάρη και Σεπόλια φέρεται...





Toυ Θεοδόση Πάνου

Κοντά στους ανθρώπους που έδωσαν την εντολή για τις δύο δολοφονίες της προηγούμενης εβδομάδας σε Βάρη και Σεπόλια φέρεται να βρίσκονται οι Αρχές. 

Οι δύο νέες δολοφονίες, που προστέθηκαν στον μακρύ κατάλογο των ένοπλων αντιπαραθέσεων στον υπόκοσμο, φαίνεται πως δεν έχουν σχέση με τον εν εξελίξει ακήρυκτο πόλεμο των «νονών» της νύχτας στην Αθήνα. Ωστόσο, η Αστυνομία έχει εντάξει την εξιχνίαση των δύο εγκλημάτων στις προτεραιότητές της, καθώς έχει στα χέρια της σημαντικές πληροφορίες για τους ηθικούς αυτουργούς των εκτελέσεων. 

Οσον αφορά τον Αριστείδη Πάπα, Αλβανό υπήκοο βορειοηπειρωτικής καταγωγής, ο οποίος εκτελέστηκε μέσα σε καφετέρια στα Σεπόλια την περασμένη Κυριακή, η υπόθεσή του έχει να κάνει με τις δουλειές της αλβανικής μαφίας. 

Το θύμα είχε πάρει μέρος στο αιματηρό ξεκαθάρισμα της μαφίας στα μέσα της δεκαετίας του 2000, το οποίο περιελάμβανε δεκάδες δολοφονίες Αλβανών σε Αθήνα και Πειραιά. Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο η εντολή για τη δολοφονία του Αρ. Πάπα να δόθηκε μέσα από τις φυλακές.




Οσον αφορά τη δολοφονία του γνωστού Πατρινού πυγμάχου Τάσου Μπερδέση, επίσης δεν έχει να κάνει με την Greek Mafia, καθώς το θύμα θεωρείτο «χαμηλόβαθμο στέλεχος» της νύχτας, που σαφώς δεν μπορούσε να επηρεάσει καταστάσεις, πολλώ δε μάλλον να αλλάξει τους συσχετισμούς στους δαιδαλώδεις διαδρόμους του ελληνικού υποκόσμου. Αντιθέτως, οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση δολοφονίας του Μπερδέση εκτιμούν πως το μυστικό (ίσως και ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας) να κρύβεται στη γενέτειρα του γνωστού πυγμάχου, την Πάτρα. 

Αλλωστε, ο πολυνίκης της πυγμαχίας είχε ανοιχτούς λογαριασμούς στην πρωτεύουσα της Αχαΐας, παρά τις τρεις αθωωτικές αποφάσεις που είχε για συμμετοχή σε κύκλωμα εκβιαστών, ανθρωποκτονία και υπόθαλψη εγκληματία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί διερευνούν πληροφορίες που θέλουν τον Μπερδέση να είχε διαφορές με γνωστό πρόσωπο της Πάτρας και, μάλιστα, αυτές οι διαφορές είχαν καταλήξει στον άγριο ξυλοδαρμό του τελευταίου από τον γνωστό πυγμάχο. 

Για τον λόγο αυτόν, κλιμάκιο έμπειρων αστυνομικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ζωής και της Ιδιοκτησίας θα μεταβεί της επόμενες ημέρες στην Πάτρα προκειμένου να ελέγξει αυτή τη σημαντική, όπως φαίνεται, πληροφορία. Παράλληλα, στο «μικροσκόπιο» των Αρχών έχουν μπει το κινητό του Μπερδέση και οι επαφές που διατηρούσε τα τελευταία δύο χρόνια στην Αθήνα, όπου και διέμενε πια μόνιμα - ίσως γιατί η κατάσταση στην Πάτρα μάλλον είχε «βαρύνει» για τον ίδιο.

Το πόρισμα

Την ίδια στιγμή, ραγδαίες είναι οι εξελίξεις όσον αφορά τη δικαστική διερεύνηση του περίφημου πορίσματος της ΕΥΠ, στο οποίο σκιαγραφούνται οι υπόγειες διαδρομές μεταξύ αστυνομικών -εν ενεργεία και αποστράτων- και ανθρώπων του υποκόσμου. Ηδη τα πρώτα κλητήρια θεσπίσματα έχουν φτάσει σε πρόσωπα που αναφέρονται στο πόρισμα και τα οποία κατηγορούνται για τα πλημμελήματα της δωροληψίας και της δωροδοκίας. 

Πρόκειται για 19 άτομα, ανάμεσα στα οποία είναι δικηγόροι, απόστρατοι αστυνομικοί (και μάλιστα με βαθμούς αξιωματικών), αλλά και ένας εν ενεργεία αστυνομικός. Η διαδικασία πήρε τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, καθώς υπήρχε ο κίνδυνος της παραγραφής για τα πλημμελήματα για τα οποία κατηγορούνται οι 19, ενώ εν ευθέτω χρόνω θα ακολουθήσουν κι άλλα «ειδοποιητήρια», που αφορούν όμως κακουργήματα και περιλαμβάνουν εν ενεργεία και απόστρατους αστυνομικούς, που φέρεται να είχαν αναπτύξει έμμισθη σχέση με το συγκεκριμένο κύκλωμα, το οποίο διασφάλιζε πλήρη ασυλία ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες σε παράνομες λέσχες, εκατοντάδες οίκους ανοχής αλλά και studio στην Αθήνα και άλλες πόλεις.

Διαβάστε περισσότερα στη Realnews


---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.