Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ελπίζουμε να ισχύει... Παναγιωτόπουλος: «Το Πολεμικό Ναυτικό θα υποδείξει ποιες φρεγάτες θα πάρουμε» – Τι «παίζει» με τους Ολλανδούς

Του Κώστα Αλατζά «Η επιλογή των νέων φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού θα γίνει με βάση τις υποδείξεις και τις επιχειρησιακές απαιτήσεις του ...





Του Κώστα Αλατζά

«Η επιλογή των νέων φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού θα γίνει με βάση τις υποδείξεις και τις επιχειρησιακές απαιτήσεις του Πολεμικού Ναυτικού», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Τσίπρα, με την οποία ζητούσε από την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας να πληροφορηθεί «τα κριτήρια που έχει θέσει η κυβέρνηση για την αγορά των νέων φρεγατών», ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι συνεχίζεται η αξιολόγηση των προτάσεων από το Πολεμικό Ναυτικού και εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης.

«Πρόκειται για το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα των ΕΔ τις τελευταίες δεκαετίες και απαιτείται εξονυχιστικός έλεγχος όλων των προτάσεων προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή επιλογή», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και κατέληξε λέγοντας: «πιστεύω ότι θα υπάρξουν αποτελέσματα μέχρι το τέλος του καλοκαιριού».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση εξετάζει σενάρια ευελιξίας στην υλοποίηση του προγράμματος, όπως για παράδειγμα να υλοποιηθεί πρώτα το σκέλος του εκσυγχρονισμού των παλαιότερων φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ και στη συνέχεια να προχωρήσει το πρόγραμμα ναυπήγησης των νέων φρεγατών.

Τα όσα είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος στη Βουλή επιβεβαιώνουν τα όσα έχει γράψει το OnAlert περί διαχωρισμού του προγράμματος αλλά και ότι οι τελικές αποφάσεις αναμένονται μετά το ερχόμενο Φθινόπωρο.

Διαχωρισμός του προγράμματος – Επιστολή στους Ολλανδούς για ενδιάμεση λύση «Μ»

Από την ομιλία του υπουργού φάνηκε ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να υπάρχουν διαφορετικοί ανάδοχοι για τα τρία σκέλη του προγράμματος (4 νέες φρεγάτες, εκσυγχρονισμός ΜΕΚΟ, πλοία ενδιάμεσης λύσης).

Σε αυτό το πλαίσιο και με δεδομένη την επιχειρησιακή ανάγκη του ΠΝ για αναβάθμιση του στόλου, η κυβέρνηση αναμένεται να δώσει προτεραιότητα στον εκσυγχρονισμό των παλαιότερων φρεγατών ΜΕΚΟ και στον δανεισμό με option απόκτησης δύο πλοίων μέχρι την υλοποίηση της ναυπήγησης φρεγατών.

Όπως πληροφορείται το OnAlert, την ερχόμενη εβδομάδα το Πολεμικό Ναυτικό θα ζητήσει με επιστολή του πληροφορίες από το Ολλανδικό Ναυτικό για την ενδιάμεση λύση που προτείνουν οι Ολλανδοί, η οποία, σύμφωνα με πηγές του ΠΝ, εκτιμάται μέχρι στιγμής ότι καλύπτει σε μεγάλο βαθμό τις επιχειρησιακές απαιτήσεις του Ναυτικού.

Η ολλανδική πρόταση αφορά τις φρεγάτες τύπου «Μ» οι οποίες ναυπηγήθηκαν στα μέσα της δεκαετίας του 90 και ουσιαστικά αποτελούν την επόμενη γενιά των φρεγατών τύπου «S» που διαθέτει το Πολεμικό Ναυτικό.onalert.gr

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.